Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saaaammaaa mammaaaaaaaaaa

POdwyzszenie alimentow na dziecko.

Polecane posty

Corka ma 1,5 roku.Tatus placi 300złmiesiecnie alimentow.Corka poszla do zlobka wiec dodatkowo kost utrzymania dziecka wzrasta o 300zł.Czy dostane podywzke alimentow?

up

Gość Może masz anemie
złóż wniosek to sie przekonasz.

Jakiw argumenty podac zeby dostac podwyzke.?

Gość Może masz anemie
chyba tylko to że poszła do żłobka i koszt się zwiększył.Nie znam sie na tym.Zależy na jakiego sędziego trafisz,jakie twój były ma dochody...

Gość jak pojdzie do szkoly baletu
to wzrosna koszty.....bo trzeba kiecke i lakierki :D ogarnij sie

Ja zapierdalam.Od 6 rano -15. Tatus niczym sienie interesuje. W tym miesiacu na corke wydalam. 320zl- zlobek. 100zł leki. Pileuchy i mleko- ok.150zł. Jedzenie ok.200zł. Ubranka juz na zime.Ok.300zł( buty, kurtka, 2czapki szalik, rekawiczki). A dodac oplaty.Dziecko tez kozysta z wody , pradu, ogrzewaznie. Ok.200zł miesiecznie. .Ile kasy idzie. A tatus rzuci 300zl i zadowolony.Gdzie tu sprawiedliwosc.

up

Gość rtyotry
może poszukaj w swoim mieście albo w internecie miejsca gdzie za darmo udzielają porad prawniczych (np. stronka http://www.prawnicybezgranic.pl/?page_id=61) działa też wiele stowarzyszeń i fundacji pomagającym matkom samotnie wychowującym dzieci - służą one właśnie głównie doradzaniu prawnemu

Gość ona 556wr
ze poszla do zlobka to koszt wzrasata o 30zl? a co jakby w domu siedziala to by nie przejadla tych 300zl?? przeciez w te 300zl wchodzi jedzenie, opieka w zlobku, ciesz sie ze mala sie do pastwowego dostala inaczej bys musiala kisisc sie z nia dalej w domu

jeśli facet nie okaże wiekszych dochodów niż dotychczas to raczej marne szanse, z powietrza jemu kasy nie przybędzie. Zawsze tez jest argument, ze jak jest w żłobku, to tam je i np ty jej w tym czasie nie żywisz za osobną kase, nie płacisz opiekunce, wiec wychodzi na zero.

do Pauliny- znam takich co wykazuja najniższą krajową płacą na dziecko grosze a przecież mogliby zmienic pracę albo dorabiać, nieorawdaż?jak było ich stać na zrobienie dziecka niech będzie ich stać na jego utrzymanie - proste i logiczne

Gość mama trojaczków i córci
nie takie proste i logiczne bo nie trzeba kogos "stac " na zrobienie dzieckaz, sex nie kosztuje, nieprwdaz? :O a dziecko żreć juz musi wiec nie porownuj jednego z drugim.

musisz wykazać rozsnace koszty utrzymania dziecka, właśnie w taki sposób jak to przed chwilą zrobiłaś - wyliczyć wszystko, dołaczajac do pozwu np rachunki. w googlach znajdziesz gotowe wzory. Po za tym 300 zł to mała kwota, z tego co obserwuje jeśli facet zarabia ok 2000 zł, 500 to podctawa.

Gość vvvnnnmmm
A nie możesz sie dogadzać z nim poza sądem ? Jaki typ z niego ! Wydatki powinniscie podzielić na połowe . Wiadomo że w okresie zimowym wiecej idzie np. na ubranie dziecka. Moja kolezanka nie zyje z ojcem swojego dziecka i ma zasądzone wyskokie alimenty bo 1000 zł , ale ten koleś dodatkowo kupuje mu np. ubrania , zabawki . Jak była sprawa alientacyjna to zarabiałał na umowe o prace z dodatkai ok. 4500 zł netto i bez szerania sie zgodził na te 1000 zł, teraz zarabia mniej ale i tak płaci dalej tę samą kwotę. I czesto sie widuje z tym chłopcem. Takze Twój to wyjątkowa szuja chyba, skoro sie nie dorzuca .

Nie kupuje dziecku nic.Nie widuje.Ja pracuje.Nie mam czasu na nic. A ten rzuci 300zzł i jeszcze sie rzuca.Bo on tyle placi.

Gość vvvnnnmmm
Spróbuj i złóż wniosek o podwyższenie. Trzymaj wszystkie rachunki , włącznie z paragonami za zakupy dla dziecka. Jak kupujesz na allgero uzywane , to drukuj aukcje. Im więcej papierów tym lepiej . Niech "tatuś" też sie poczuwa do obowiązku.

Gość vvvnnnmmm
Trzymam kciuki za Was ( za Ciebie i Twoją córeczkę ) .

Gość mi się udało
pewnie,ze masz szansę.tak jak ktos juz tu napisał-złoz wniosek(gotowe wzory są w necie ,wpisz: wzór o podwyższenie alimentów na dziecko,i pamietaj wazne są rachunki,bierz wszystko jak leci,nawet jelsi to pozniej sie nie przyda.no i trzeba do wniosku ,czy tam pozwu dołączyc twoje wyliczenia mozesz napisac ręcznie,czyli wszystkie koszty jakie ponosisz na dziecko.pamietaj-liczy sie wiele rzeczy nawet pojscie na basen,czy do prywatnego dentysty.a czesto bywa tak,ze pisze się w rozliczeniu wlasnie takie rzeczy ( u starszego dziecka np wyjscie do kina itd...) i pisze się ze to kosztuje tyle i tyle a sąd nawet rachunkow nie sprawdza.poprostu piszesz z głowy i jak nie masz czegos udokumentowanego (np tych wyjsc na basen) to tez to piszesz np ze basen kosztuje miesięcznie 100 i nie musisz miec na to paragonów.wpisz sobie tez w gogle : koszt utrzymania dzecka 18 omiesięcznego i masz tam podpowiedzi co się wpisuje u takiego dziecka. ja szukalam koszty utrzymania noworodka i wiesz co mi wyszło?? to chyba był artykuł w gazecie wyborczej.średnio 3000ZŁ!!!tyle rodzice wydają na nowo narodzone dziecko.a potem koszty rosną.smutne to ze facet daje tylko 300 zł i niczym się nie martwi.zresztą jak teraz sąd nie podwyzszy to mozesz się odwólywac i zrob to!! a jak to nie pomoze to złoż pozew za np 2 miesiace znow.i tak do skutku. :)

Gość mi się udało
ja z tego co wiem to co pół roku to było kiedyś a teraz można bez ograniczenia i limitów ale nie upieram się bo tak na 100% to nie jestem pewna,tylko tak słyszalam od wielu osób i moje znajome tak robią wiec to raczej nie jakiś wymysł

no ja się nigdy o alimenty nie ubiegałam ale koleżanka tak i jakoś tak właśnie co pół roku składa bo jej w sądzie powiedzieli że częściej nie ma sensu bo i tak nie dostanie :)