Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo chceeee

czy mozna zmienic nazwisko w ustawieniach w all ? ktos wieee

Polecane posty

nie możesz, bo zaraz zablokują ci konto. Chyba, ze masz dokument stwierdzający zmiane nazwiska i prześlesz im pocztą odpis.

Gość axcdeqa
ALE GŁUPOTY, POST WYŻEJ SPOKOJNIE MOŻNA ZMIENIĆ.SAMA ZMIENIAŁAM.

Wystarczy przeczytać regulamin : Jak i kiedy mogę zmienić imię i nazwisko w ustawieniach konta? Ponieważ konto na Allegro nie może zmieniać swojego użytkownika, zmiana imienia i nazwiska jest w zasadzie niedozwolona. Dlatego nie można samodzielnie zmienić tych danych w ustawieniach swojego konta. Od tej reguły istnieją trzy wyjątki. Możesz zmienić imię lub nazwisko, jeśli: błędnie je wpiszesz podczas rejestracji konta; zmienisz stan cywilny; dokonasz prawnej zmiany imienia lub nazwiska. Zmianę musi zatwierdzić pracownik serwisu. Jak to zrobić? Aby zmienić dane, wejdź do zakładki Moje Allegro Moje konto Ustawienia: Dane konta Allegro. W formularzu "Moje dane" pola Imię i Nazwisko są nieaktywne. Obok nich znajdziesz przyciski Zmień. Po kliknięciu w którykolwiek z nich otworzy się formularz zmiany danych. Wpisz dane, które chcesz zmienić imię lub nazwisko i wybierz powód. Jeśli powodem zmiany danych jest błędne podanie danych przy rejestracji lub zmiana stanu cywilnego, w następnym kroku kliknij po prostu przycisk Zatwierdź. Twój wniosek o zmianę imienia lub nazwiska zostanie wysłany do administracji Allegro. Pracownik serwisu zapozna się z nim i poinformuje Cię e-mailem o podjętych krokach. W niektórych przypadkach może Cię poprosić o przysłanie kserokopii dokumentu potwierdzającego Twoją tożsamość: w przypadku wpisania błędnych danych o kopię dowodu osobistego; w przypadku zmiany stanu cywilnego o kopię odpisu skróconego aktu małżeństwa lub odpisu skróconego aktu małżeństwa z adnotacją o rozwodzie. Jeśli powodem zmiany jest prawnie potwierdzona zmiana imienia lub nazwiska, musisz od razu przygotować sobie skan decyzji kierownika urzędu stanu cywilnego. Zaznaczenie odpowiedniego pola w formularzu odsłoni miejsce do załadowania skanu. Kliknij w przycisk Przeglądaj, aby zlokalizować plik na dysku swojego komputera. Zaznacz plik i kliknij w Dalej. W następnym kroku ostatecznie zatwierdzisz zmianę. Pracownik Allegro odbierze Twój wniosek i odpowie Ci drogą e-mailową.

Gość axcdeqa
JA NIE MUSIAŁAM PRZESYŁAĆ ŻADNEGO ODPISU AKTU MAŁŻEŃSTWA.

Gość miciocmico
sama zmieniałam nazwisko gdy wyszłam za mąż i nic ode mnie nie żądali, trwało to co prawda ładnych parę dni zanim mi zmienili...

Gość lemon tree
Ja też zmieniłam i nic nie przesyłałam, nie zablokowali mi konta ani nie trwało to kilku dni..