Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszyraznajciezszy

jutro ide pierwszy raz w zyciu do pracy jak sie zachowac?

Polecane posty

jak sie zachowac? mam sie przedstawiac sama czy ktos do mnie podejdzie? wziasc kubeki herbate?

Gość toniejabylamewa
na dzień dobry obciągnij szefowi

czy podać herbatę koleżanką ?? a może przynieść ciasteczka , albo tort?? chipsy jakieś? czy to kiepsko? może lepiej postawię im pizze?

Gość klussssseeeeeekkkkkk23
Przede wszystkim to normalne, że będziesz zagubiona i nie staraj się na siłę opanowywać stresu. Najpierw idź do przełóżonego, kierownika lub kogoś kto kieruje pracą i jemu się przedstaw. On powinien Cię zaprowadzić na stanowisko pracy i przedstawić innym. W zwykłych relacjach możesz po prostu mówić cześć lub dzień dobry i się przedstawiać, ale nei lataj po całej firmie i się nie witaj ze wszystkimi. kubeczek dobie weź do plecaka :)

bądź na luzie... przedstaw się i badź miła... jesli jesteś niesmiała to mozesz każdemu przedstawić sie osobno... nie koniecznie tego samego dnia... nie bój się! ci ludzie też kiedyś mieli pierwszy dzień w tej pracy... normalni ludzie ci pomoga sie zaaklimatyzować... poznaj obyczje i zasady w pracy... mozesz wziąć sobie kubek i herbate... weź też coś do jedzenia... bądź sobą! to normalna sprawa :-) powodzenia!

Gość toniejabylamewa
njlepiej od razu powiedz wszystkim ze niech cie pocaluja w dupe

Gość mkmoi
wziąĆ zasrany tlumoku:o

weź kubek, herbatę, drożdżówkę, jabłko, coś słodkiego idź najpierw do sekretariatu albo do kadr albo do szefa - nie wiem, jakie są zwyczaje i struktura firmy pierwszego dnia powinnaś dostać do podpisania umowę i kilka innych dokumentów, a także skierowanie na badania wstępne i regulamin pracy do przeczytania ktoś powinien sie Toba zająć - kadrowa albo sekretarka, nie zostawią Cię na środku firmy, nie bój się

a wziąć numery od kolegów i koleżanek?? mówić wszystkim kąplementy? jak sie polizac?

Gość spali lili
a co to za praca?

kurcze no wiem ze odbierze mnie tam jakas kadrowa wszytko pokaze tylko jak wejde do pokoju i tam bede inni ludzie to co przedsawiac sie i powiedziec do wszytkich glosc hej? czy do kazdego z osobna?