Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsennosc

Matematyka :(

Polecane posty

Gość bezsennosc

2(x - 1)^2 - (x - 3) >_ 11x - 1x - 3)^2 _ - mniejszcze lub równe jeszcze o to bym prosiła ;/

Gość bezsennosc
nie potrafię tego rozwiązać ;/

Gość wsio gra
a po prawej stronie całość podniesiona do potęgi?

widzę tu co najmniej jeden błąd, sprawdź czy dobrze napisałaś wszystko to spróbuję pomóc

Gość DOBRA SPACERÓWKA
coś tu nie tak z tym nawiasem po drugiej części nierówności....

Gość wsio gra
nierówność kwadratowa

Jestem pewna, że coś źle tutaj przepisałaś, ale jeśli nie to wynik jest taki: x=0,09 v x=0,48 (oczywiście w przybliżeniu).

2(x - 1)^2 - (x - 3) >_ 11x - (x - 3)^2 zrobilam tak jak pisze na gorze. domyslam sie, ze tutak winien byc nawias. > - to bedzie znaczyla >_ (poprostu nie chce mi sie tyle pisac tej kreski na dole :P ) 2(x^2-2x*1+1^2) - (x-3) > 11x - (x^2 - 2*x*3 + 3^2) 2(x^2 - 2x + 1) - (x-3) > 11x - (x^2 - 6x + 9) 2x^2 - 4x + 2 - x + 3 > 11x - x^2 + 6x - 9 2x^2 - 4x - x - 11x + x^2 - 6x > -9 -2 -3 2x^2 + x^2 - 4x - x - 11x - 6x > -14 3x^2 - 22x > -14 3x^2 - 22x + 14 > O dalej chyba z delty ale pewna nie jetsem !!

Gość wsio gra
niemożliwe to wyjda przedziały

Gość tak bedzieee
x nalezy do przedziału (-nieskończonosc; 0.7> v

Gość tak bedzieee
x nalezy do przedziału (-nieskończonosc; 0.7> v

Gość tak bedzieee
drugi prtzedział mi znika :(

Gość Onawaw30
Ja chrzanie jak wy z takimi rowaniami macie kłopoty....Co wyscie w szkole robiły.... Jednak dobrze,ze matematyka bedzie obowiazkowa bo mamy kilka pokolenia matematycznych debili.

Gość Onawaw30
"kilka pokoleń"

Gość Shontella
A na co komu w życiu potrzebne takie rzeczy? :o Ja z ręką na sercu przyznam, że sama bym tego nie rozwiązała. A jestem po maturze, którą zdałam śpiewająco i za debila się nie uważam :o

Gość Onawaw30
Do życia jest potrzebne. Jesli jestes początkujacym kierowcą to znjac podstawy fizyki wiesz na jaką stronę zniesie Cie siła odśrodkowa na zakrecie. Mieszając kosmetyki, farbe do włosow z wodą utleniona to znajac (z chemii lub z matematyki) liczenie proporcji uzyszkasz pożądane steżenie lub żeby pomóc dzieku w wytłumaczeniu lekcji (jesli jest taka potrzeba). Znajmość matematyki pomaga bo matematyka jest wszędzie. Chodzilo mi tylko o matematyczny debilizm. Ja naprawde nie rozumiem kobiet,ktore idą na np. psychologie, pegadogikę a potem narzekają,ze mało zarabiają....takie kierunki sa dobre ale jako drugi lub trzeci kierunek. Czemu wybierają kierunek studiów kobieta nie mysli ile moze po tym zarabic. gdybym była po maturze to wybrałabym kierunek politechniczny...budownictwo, budowę dróg i mostów itp.... Zachęcejcie swoje córki do nauki nauk ścisłych bo to moze się im oplacić.

Gość Shontella
Oczywiście, że matematyka jest potrzebna. Tego nie powiedziałam. Chodzi mi raczej o takie zadania jak te - do czego one w życiu są potrzebne? A te co narzekają, że mało zarabiają... Niech narzekają. Jak sobie wybrały, tak mają :)