Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herve legerkce

studia-co o tym sądzicie, mam dylemat

Polecane posty

Gość Herve legerkce

Otóż mam dylemat, chciałam iść na studia a wynikło, że niestety nie otworzą kierunku, więc podpisałam się z "przymusu" na inny kierunek, na państwową uczelnię a teraz czuje, że to nie to i widzę, że łatwo nie zrobić, co zrobić rzucić szkołę, czy ją skończyć, zawsze to dodatkowy papierek i tym samym mgr - bo licencjata już mam.

Gość Herve legerkce
chciałam iść na prywatne dzienne, a nie otworzyli psychologia w biznesie więc poszłam na socjologię i mam dylemat, pracy też raczej po socjologii nie ma.

Jak dla mnie jeśli już czujesz, że to nie to (a jest to dopiero początek) to rzuć to w dibały, i poszukaj może w innym mieście kierunku jaki chcesz, czasem przyjmują na zimowy semestr.

Gość se tam zostań i se zrób
mozę se tam poradzisz czego zyczę Tobie ogromnie, bo matołow na świecie sporo, a Ty choć matol papir z mgr będziesz miała

Gość Herve legerkce
Rozmawiałam z rodzicami na ten temat, bo mnie utrzymują to chciałam, żeby wiedzieli, że licze się z ich zdaniem a oni mi powiedzieli, że jak już się dostałam, to mam to skończyć, poradzę sobie. I nie są za tym, żebym rzuciła studia i poszła np w semestrze zimowym.

Gość Herve legerkce
No właśnie, ja tak sobie myśle, że jak teraz już mi nie pasuje a to początek a to potem może być gorzej. A rodzice znowu tego nie pojmują, że to dopiero początek a ja już marudzę.

Gość Herve legerkce
To jest socjologia ogólna. Ja kończyłam konkretnie zarządzanie a specjalność psychologia w biznesie, czyli przedmioty psychologiczne plus z zarządzania, a te przedmioty to mam to jakaś masakra. Jeszcze się boje, że ja jednak chodziłam do szkoły prywatnej a tu państwowa i na pewno nie będą nas tak traktować jak na prywatnej uczelni.

ale nie ma innej uczelni? Wypada kontynuować bo bez sensu studiować inny kierunek nie znam się na socjologii ale z biznesem nie ma to wspólnego za wiele

Gość Herve legerkce
Nie ma, składałam dokumenty też na politechnikę na zarządzanie, było z 200chętnych a przyjęli 30, nie dostałam się. Chciałam iść w takim razie na samo zarządzanie - na uczelnię prywatną, studia dzienne, wiadomo zawsze się więcej wyniesie a tu nie otworzyli, po całym moim województwie szukałam. Więc w tym czasie wpłaciłam wpisowe na tą socjologię, w razie czego, żebym na lodzie nie została. Dostałam się. Jednak tak sobie myśle to nie ma sensu, jak nie ma innej opcji to pójdę do pracy i zaocznie na swoją specjalizację. Jednak rodzicom się nie spodobało, bo wg nich to bez sensu żeby iść do pracy i się uczyć jak nie mam rodziny i mieszkam z nimi. Ciężko mi będzie to wszystko pogodzić. Zgodziłam się z ich zdaniem. Więc chodzę na tą socjologię ale coraz bardziej czuję, że to nie to, i tam się nudzę a na dodatek boje się sesji bo ciężko się zapowiada. Wiadomo, zawsze się przysiądzie i zda, ale ta socjologia co ja potem po tym mogę robić, nie ma perspektyw.