Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrecznny bagaz

bagaz podreczny w ryaniar.pomocy

Polecane posty

Gość podrecznny bagaz

czy jak latacie ryanair to naprawde macie jedna walizke do 10kg w ktora wkladacie wszystko? bo teraz nie wiem czy nie bede miec jakiegos problemu jesli wrzuce iles tam rzeczy do zwyklej torebki na ramie?moze byc tez plecak? bo nie rozumiem,czy mam miec jakas walizke o tych wymiarach i tam upchnac wszystkie rzeczy jako bagaz podreczny? Każdy pasażer (oprócz niemowląt) może przewozić na pokładzie jedną sztukę bagażu podręcznego (bezpłatnie). Dozwolona jest tylko jedna sztuka bagażu podręcznego na pasażera (z wyjątkiem niemowląt). Należy pamiętać, że torebka, aktówka, laptopy, zakupy, aparat fotograficzny itd. muszą być umieszczone w jednej dozwolonej sztuce bagażu podręcznego. Bagaż ten powinien ważyć nie więcej niż 10 kg i nie może przekraczać maksymalnych wymiarów 55 cm x 40 cm x 20 cm. Z

Gość podrecznny bagaz
??????

Gość ijabuba
Możesz miec 1 sztuke bagazu ! Czyli torebka to tez bagaż .. Rozumiesz ? Jednao wadze do 10 kg i podanych wymiarach. I ważą ten bagaz i wsadzaja do takiego metalowego szablonu i musi sie zmieścic ! Czasami kólka sie nie mieszczą i trzeba dopłacic NADBAGAŻ! Czasami jest ok , ale przeważnie sa naprawde WREDNI ! Ja zawsze wkładam torebke do walizeczki, a na pokładzie juz ja wyjmuje :)

Gość zależy gdzie i co
ja leciałam ryaniarem z Krakowa i oprócz podręcznego miałam jeszcze torebkę i nikt sie nie przypieprzał, ale już w Rzeszowie można mieć tylko jeden bagaż podręczny i oprocz tego nic. Wagę sprawdzają dokladnie, wymiary bagażu też. Do podręcznego można wrzucić niemal wszystko, należy pamiętać że kosmetyki pakujemy w foliowa torebkę i każdy kosmetyk nie może mieć większej pojemności niż 100 ml.

Gość ijabuba
Normalny bagaz do 15 kg trzeba wykupico sobno i nie bierze sie go na pokład tylko, odprawia przed na ladzie u stewardessy:)

Gość podrecznny bagaz
tak bede miec tez bagaz 15kg ktory oddam,tylko zastanawia mnie czy jak bede miec taka zwykla torbe jaka siie nosi na codzien to sie przyczepia,bo slyszalam ze sie o wszystko czepiaja.i tak mysle czy naprawde powinnam miec jakas mala walizeczke z tymi wymiarami bo inaczej to mi podlicza

Gość podrecznny bagaz
no jesli sie przyczepia do tej moje torby to chyba sa jacys nienormalni. pytam,bo juz jestem totalnie pogubiona.innymi liniami lotniczymi mozna wziac torbe zwykla na ramie plus jakis plecak co wazy np te 8kg i nie robia problemu. wiec nie wiem czy tu beda

Gość podrecznny bagaz
moze ktos jeszcze lata tymi liniami?:)

Gość ijabuba
Nie,nie czekaj jako bagaz podręczny chcesz wziąśc jakąs torbe , tak ? Jesli ta torba nie przekracza wagi i wymiarów szablonu to spoko , przejdzie. Ale nie mozesz oprucz tego wziąśc juz damskiej torebki, bo to juz 2 bagaz podręczny. Ja czasami mam taka mała kwadratowa walizke na kólkach , a jak mam wiecej bagazu to biore normalna torbe turystyczna,ale taka miękka coby wcisneła sie w ten szablonik :) Nie czepiali sie mnie jesli nie była bardzo wypchana, a widac było ,ze jest wieksza..

Gość podrecznny bagaz
bede miec bagaz 15kg ale wiadomo chce tez wziac jakies rzeczy do tej torby-taka zwykla duza jakie sie nosi teraz,myslalam upchnac tam tez laptopa,choc nie wiem. czyli chyba nie bede z tym problemu

Gość oj napisałam ci juz wyżej
jeżeli masz bagaż główny(to ten który sie odprawia) to do niego spakuj ciuchy i kosmetyki, oprócz niego możesz mieć jeszcze bagaż podręczny ( w krakowie nie czepiali sie jak miałam oprócz podrecznego jeszcze torebkę, ale w Rzeszowie juz tak) do którego wsadz laptop, portfel, paszport itp. -żadnego picia i jedzenia, kosmetyki tylko do 100 ml pojemności kazdy.

Gość kto wie ile kosztuje ta
mala torebeczka foliowa na kosmetyki? widzialam ze mozna ja kupic na lotnisku ale nigdy nie kupowalam