Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DogiMagiHujMaTonę

tluste wlosy!!!!!!

Polecane posty

Gość DogiMagiHujMaTonę

mam cienkie, farbowane proste wlosy i zaje*isciemi sie przetluszczaja :( musze codziennie je myc. znacie jakies domowe sposoby zeby przestaly sie tak przetluszczac? kiedys mylam raz na 5 dni i bylo ok....

Gość DogiMagiHujMaTonę
uzywalam :(

Gość skoryguj dietę może hormony
domowe sposoby to szare mydło,spróbuj chociaż raz mi pomogło,odżywki po mydle stosuj normalnie :)

Gość Michałłłłł
raz na 5 dni? fuj, brudas

Gość DogiMagiHujMaTonę
no bez kitu juz mi rece opadaja :(

To może zetnij jakoś na krótko, np do ramion i po prostu myj codziennie. Wtedy zajmie Ci to trochę mniej czasu (mycie, suszenie, ewentualnie jakieś układanie).

Gość DogiMagiHujMaTonę
a nie wysuszy mi to kłakow? ktos kiedys napisal tu ze wlasnie to szare mydlo i ocet....

Gość pappapa
nic nie zrobisz tez taka mialam i myje codziennie :( wkurzajace to ejst

Gość anitawkozsz
mysle ze musisz zmienic poduszke. serio. moze jak spisz to ci sie strasznie przetluszczaja? czy w ciagu dnia? moze za goraco masz jak spisz? czy przetluszczaja ci sie w nocy czy w ciagu dnia? na wietrze? moze czesto je dotykasz? a nie nalezy. a probowalas je przesuszyc? pofarbowac? moze jakies zabiegi fryzjerskie troche wysyszajace? a moze idz niech ci fryzjer zrobi "podwyzszanie fryzury" taka lekka trwala. nie na walki ale wlosy bedziesz miala lekko podniesione u nasady, nie beda takie oklapniete i nie beda ci sie przetluszczac? - Tłuste włosy * łagodny szampon - 2 łyżki posiekanych korzeni mydlnicy wymieszaj z taką samą ilością korzenia łopianu lub liści pokrzywy i zalej wrzątkiem. Pozostaw do zaparzenia przez pół godziny, odcedź i ostudź. Ta ilość wystarczy do kilkakrotnego umycia głowy. Szampon bardzo dobrze oczyszcza włosy i skórę, choć nie daje piany. * ziołowa płukanka do włosów - do delikatnego oczyszczania i dezynfekowania skóry głowy nadają się płukanki ziołowe z tymianku, rumianku i podbiału, przyrządzane jak herbatki. Skuteczna też jest płukanka szałwiowa, ale nie dla blondynek, bo barwi włosy na lekko brunatny kolor. * maseczka cytrynowa - wyciśnij sok z 2 cytryn i wmasuj go we włosy i skórę. Po 20 minutach umyj głowę. Sok działa antyseptycznie i ściągająco, reguluje także mikrokrążenie. Włosy stają się błyszczące i łatwe w układaniu

Gość DogiMagiHujMaTonę
mam do ramion wlasnie moze nawet ciut krotsze, tylko ze poprostu czasem nie mam jak ich umyc bo sie np spiesze a jak codziennie nie umyje to nie wygladaj za dobrze :(

Gość Lejzi Minejzi
Wszystkie szampony i odzywki do wlosow suchych przetluszczaja wlosy.Najgorsze sa te co ulatwiaja rozczesywanie :O Mam ten sam problem i musze myc glowe codziennie :(

Gość DogiMagiHujMaTonę
anitawkozsz- dzieki za rady, faktycznie rok temu mialam rozjasniane wlosy, i od tej pory co miesiac je farbuje.

No to ile zajmuje Ci mycie i wysuszenie? 10-15minut? Lepiej wstać wcześniej, niż potem straszyć smalcem... Ja mam do połowy pleców, gęste i myję codziennie, bo na drugi dzień, może nie są tłuste, ale trochę oklapnięte. Poza tym, nie czujesz się lepiej w świeżo umytych, pachnących włosach?:) Chyba warto poświęcić te 15 minut na to :)

Gość DogiMagiHujMaTonę
nie susze wlosow bo i tak sa strasznie zniszczone, nie prostuje nawet i nie uzywam lokowki. wiec troche czasu mi to zajmuje.

Gość DogiMagiHujMaTonę
ale to juz nie chodzi o czas, czasem po prostu nie mam jak, czesto wyjezdzam za granice i np jade autem 3dni praktycznie bez dluzszego postoju.... probowalam juz chyba wszystkich sposobow :(

Gość anitawkozsz
a probowalas suszyc glowa w dol? wtedy nie sa tak blisko nasady glowy.

Gość DogiMagiHujMaTonę
ale to na prawde nie chodzi o to ze nie mam na to czasu.... po prostu wqurwia mnie to ze musze je codziennie myc, jak umuje wieczorem to juz na drugi dzien po poludniu za oklapniete.....

No to faktycznie zmienia postać rzeczy... To może tak jak radzą tutaj, jakaś wyższa fryzura? A może to wina np. wody? Ja póki miałam twardą, włosy miałam straszne, a teraz po zamontowaniu zmiękczacza na drugi dzień wyglądają tak samo (no, są tylko pogniecione po spaniu :P A próbowałaś szamponu dla dzieci bambi, z taką żółtą kaczuszką?

Gość DogiMagiHujMaTonę
tak, podkradam czasem siostrzenicyi ;) mowisz zmiekczacz... a ile takie ustrojstwo kosztuje?

Gość jasne masz czy ciemne

Podałam akurat taki przykład,bo tak tez może być. Mieszkam w domu i wymagało to całej instalacji w garażu- koszt ok. 4000zł i nie wiem jak to jest w przypadku np. mieszkania :O

Gość DogiMagiHujMaTonę
aha. jasne mam

A masz równo ścięte, czy pocieniowane? Pocieniowane zawsze są lżejsze, mniej podatne na przetłuszczanie...

ja tez musze myc codziernnie.. mam farbowane wlosy i uzywam garnier resist color.. bo wlosy sa po nim swietne.. tylko się przetłuszczaja... a jak zmienie na dla wlosow przetłuszczajacych się to mam oklapniete i nie miłe w dotyku... Ja juz się przyzwyczailam ze codziennie rano musze wloski umyc...

A może należałoby zadać sobie pytanie dlaczego nagle tak Ci się przetłuszczają skoro kiedyś tak nie było.. W okres dojrzewania raczej nie wchodzisz skoro prowadzisz samochód ;) Ja też kiedyś miałam tak przechlapane z włosami,że jednego wieczoru myłam,a drugiego wyglądałam jakbym spod prysznica wyszła. Żadne szampony nie pomagały, płukanki i inne cuda. Kilka razy myłam włosy mydłem siarkowym. Jest polecane do cery trądzikowej. Ale słyszałam,ze bardzo niszczy włosy. Poza tym nie mogłam ich rozczesać,bo strasznie się plątały.. a odżywka w tym wypadku to raczej niezbyt ciekawa opcja,bo włosy jeszcze szybciej się przetłuszczały. I nie słuchaj na to,żeby kupić taką, którą się zmywa czy Bóg wie jak "dobrą". To nie na Twoje włosy. Jedynie na końcówki możesz używać odżywki. Nigdy nie na skórę głowy i włosy od góry. Co mogę Ci polecić.. zasypkę dla dzieci :D poważnie mówię.. masz jasne czy ciemne włosy? Zresztą nieważne.. no byle nie czarne bo tu moze być kłopot. Ja zawsze miałam brąz i to wcale nie taki jasny.. jakiś mocno ciemny nie,ale żeby jaśniutki to też. I każdego dnia posypywałam włosy taką zasypką dla dzieci.. tzn talkiem. Kupisz nawet za 3 zł w aptece.. posypałam te włosy ( tylko uważaj żeby nie przesadzić,bo będziesz miała głowę jak bałwanek ;) ) zresztą sama z czasem się nauczysz :) , wtedy lekko rozczochrałam włosy, popryskałam lakierem i wygładziłam żeby nie wyglądać jak Chopin. I to zawsze mi pomaga nawet jak są naprawdę bardzo tłuste :) Spróbuj.. nie kosztuje wiele więc warto :) A jak za dużo posypiesz przez przypadek i skórę głowy będziesz miała białą to zamocz palec w wodzie i dociśnij do skóry :) nadmiar przyklei się do palca. Rób tak dopóki się nie odśnieżysz :D powodzenia, mam nadzieję,że skorzystasz z mojej rady i że pomoże Tobie.. :)

Gość DogiMagiHujMaTonę
ja i tak mam bardzo cienkie wiec nie ma sensu cieniowac :( wogole to mam rzadkei wlosy, powypadaly mi od tego farbowania :(

Gość DogiMagiHujMaTonę
zasypke?? :D stoi w lazience jutro z rana spróbuje ;) dzieki dziewczyny :)