Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DogiMagiHujMaTonę

tluste wlosy!!!!!!

Polecane posty

Gość jasne masz czy ciemne
dlatego pytam b moja kolezanka miala ciemne i kazda farba zawierala olejek i jej sie zaczely przetluszczac rozjasnila zrobila mahon brazowy i po klopocie ale kurcze jak masz jasne.. szampon przeciwlupiezowy przesusza ale czy to pomoze.. tez mam teraz problem...z przetluszczaniem

o wlasnie zasypka, puder dla niemowlat nasypac a potem recznikiem tak jakby wytrzec mocno wlosy :) w szpitalu tak po operacji robilam jak nie moglam myc

A.. i nie rób żadnej trwałej jak ktoś tu radził.. chociaż włosy Ci wypadną i w sumie to skończy się problem z przetłuszczaniem :P Ja też mam cienkei.. dwa włosy na krzyż.. i też chciałam trwałą. Fryzjerka powiedziała,że prędzej mi wszystkie wypadną.. Ja też farbuję.. i zamierzam przerzucić się na szamponetkę.. Chociaż na jakiś czas. Nie niszczy włosów jak farby. A chcę żeby moje troszkę doszły do siebie, bo wypadają jak głupie. Tylko mam jasne pasemka robione rozjaśniaczem.. właściwie to wcale aż takie jasne nie są. Niby blond ale nie tam taki biały jak niektóre mają - o takim mogę jedynie pomarzyć bo po tygodniu byłabym łysa :P no i fryzjerka mówiła,żebym lepiej jeszcze raz zafarbowała na jasny brąz bo teraz to po szamponetce na te jasne pasemka to moze mi zielony wyjść.. ciekawe.. Bo aż takie jasne to one nie są..

ja mialam zawsze wlosy ok :) no moze nie jak moja mama ktora tydzien wlosow nie umyje ( choroba lub cos ) i ma lepsze niz po umyciu w ciazy zaczely sie przetluszczac, po ciazy wypadac ( norma) ale teraz to sie tak tluszcza, ze nie moge dojsc tolku z nimi ale cos mi sie tez z @@@@@ podzialo i ze sluzem wiec ide do gina moze to hormony...

Gość KINNNNGA
zrob sobie napar z pokrzyw (ewentualnie moga byc suszone) wypukaj wlosy po umyciu .Naprawde polecam wiem to z wlasnej autopsji ze wlosy nie beda sie tak szybko przetluszczac

No to trzymam kciuki ;) ale na pewno pomoże choć trochę.. uwierz,ze moje włosy to była masakra, więc jak mogłam iść na drugim dzień do ludzi wyglądając nawet normalnie to byłam wniebowzięta :P najlepiej to podnieś pasmo włosów z wierzchu i pod spód posyp najpierw. Wtedy je troszkę poszadź ( rozczochraj ) i zobaczysz,że będą lepiej wyglądały :) lepiej pod spód sypać więcej niż na wierzch ,bo zawsze mozesz to przykryć nawet jeśli nasypiesz zbyt dużo przypadkowo :) ja dodatkowo lakierem pryskam,bo też trochę wysusza włosy i zawsze dłużej wyglądają na świeże :)

Gość shazzdo
do tych wszystkich rad, jakie dostałaś polecam jeszcze dołączyć witaminę E, co dzień łyknij jedną. ta witaminka odpowiada między innymi za stan skóry, ma wpływ na gospodarkę tłuszczową organizmu

Gość Magdalenus071190
Kup sobie w super-pharmie suchy szampon do włosów w spray'u. Tak w jasnozielonym opakowaniu.

Gość gość
Tłuste włosy to nic przyjemnego, na tej stronie można przeczytać jak sobie poradzić z tym problemem porostwlosow.pl/sposoby-na-przetluszczajace-sie-wlosy.html piszą tam jakie szampony stosować a jakich unikać przy tłustych włosach.