Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z ostatniej chwili

Nowy krzyż stanął przed Pałacem Prezydenckim !!!

Polecane posty

Gość Z ostatniej chwili

Dwuipółmetrowy krucyfiks, wykonany przez ludowego artystę, przyniosło przed Pałac Prezydencki w Warszawie kilkadziesiąt osób zrzeszonych w Społecznej Inicjatywie Obrońców Krzyża. Jak powiedział Włodzimierz Kaczanow, jeden z organizujących przedsięwzięcie, pozostaną przed Pałacem do godz. 22.30. W ten sposób chcą dać wyraz swemu pragnieniu przywrócenia na dawne miejsce krzyża, który jest obecnie w kaplicy Pałacu Prezydenckiego. Dwuipółmetrowy krzyż z lipowego drewna wykonał ludowy artysta z Lubelszczyzny. Został poświęcony przez księdza Stanisława Małkowskiego. Wieczorem zebrani na Krakowskim Przedmieściu przynieśli ze sobą nagłośnienie; modlili się i śpiewali pieśni. Przed przyniesionym krzyżem ustawili kilkadziesiąt zniczy.

Gość Sympatyk-PiSu...
ten krzyz powinien tam ZOSTAC

Gość justyna z opolaa
mojego syna zabił pijany kierowca czy mogę postawić przed Pałacem krzyż

Gość Ewaldi
a mnie najbardziej martwi to, że te wszelkie tak zwane 'akcje' , 'krzyże' oraz marsze i przemarsze przed pałacem i ul. Krakowskie Przedmieście nas wszystkich podatników bardzo drogo będą kosztować i Policja zamiast łapać bandytów to w tym czasie jest zaangażowana w ochronę i zabezpieczenie aby nikomu krzywda się nie wydarzyła , naprawdę szkoda naszych pieniędzy na takie akcje a w tym czasie bandyci grasują :(

Sympatyk Polski. Niedobrze gdy krzyż dzieli naród. Proszę państwa wyobraźmy sobie sytuację że ktoś jadąc nawet, być może z dozwoloną prędkością zabija się na mojej posesji. Należy odebrać mi moją własność? Bo na niej trzeba postawić pomnik i szereg krzyży? Bo takie zdanie wydaje mi się że słyszę ze strony obrońców krzyża. Myślę ze nie ma (dziś)Polaka, który by myślał że nie stała się tragedia. Sądzę że mimo tej tragedii to nie jest powód by nasz wspólny chodnik, państwowy, ktokolwiek blokował!

Gość Ewaldi
staram się zrozumieć, że Jarosław Kaczorowski jako brat zmarłego Lecha wszystko robi aby aby Bronkowi życie utrudnić i dla nas Polaków będą cztery lata zmarnowane przez wojnę domową ale gospodarka musi pójść do przodu i nie ma co patrzeć na wybryki Jarka , niech sobie stawia te 'krzyże' nawet w swoim sraczu i dla kota niech postawi 'krzyż' a życie musi pójść do przodu omijając średniowieczne zabobony, tak uważam

Gość nie bo pietruszka
łonczy tych ktuzy ida za bogiem dzieli którzy idą za szatanem

Gość ist kaput pronden
Jarkacz jest uziemiony bo mamusią jest coraz gorzej czuwa przy niej ale jak mamusi zabraknie to on chyba juz całkiem zwariuje i znowu wszystkiemu winy bedzie Tusk z Putinem i PO

Gość Ewaldi
być może jeszcze nikt tego nie napisał , nie powiedział tego dosłownie ale to widać, że Jarek czuje się Prezydentem i tak teraz zrobił, że na górze Jego się boją , ponieważ się stał nieobliczalny , popatrzcie - teraz Jarek rządzi i rozdaje karty , do Bronka nie wejdzie nawet na zaproszenie i przeproszenie , pogniewany jest na Bronka , ponieważ sam się czuje Prezydentem, jak Napoleon i kto jemu podskoczy ? Ludzie to dla Jarka tylko 'masa' i każdemy powie Spieprzaj Dziadu ale tymi 'masami' potrafi rządzić i wydawać polecenia , za 'cwanego lisa' się uważa i za Prezydenta Polski a Bronek to powinien jego buty całować tylko zapomniał o Polsce i Polakach, zapomniał o tym, że wykorzystuje ludzi do walki o władzę a gospodarkę Polski to ma w swoim kutasie