Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spóźniona nareszcie

Jestem....

Polecane posty

Gość Spóźniona nareszcie

Właśnie zrobiłam test, dwie grube krechy czerwone jak nic!!!! Ale jak to kiedy???? Zawsze wyliczałam dni skrupulatnie, monitorowałam temperaturę, owulację a w tym miesiącu byłam taka zmęczona, że nie miałam siły. Wczoraj sobie uświadomiłam, że ponad tydzień spóźnia mi się okres i.... Jezu nie wierzę!!!! Normalnie poryczałam się! Jeszcze mówiłam wczoraj do męża, że spóźniam się i test muszę zrobić:)

Gość Spóźniona nareszcie
dziękuje bardzo ale już się zasmuciłam:( oczywiście o ciąży nic nie wiedziałam bo jak juz pisałam wcześniej to nie planowałam w tym miesiącu walczyć i teraz przypomniałam sobie, że w tym miesiącu zażywałam Vermox bo ja raz na 6 m-cy biorę profilaktycznie i teraz wyczytałam na necie takie rzeczy, że strachu się najadłam:(

Gość Spóźniona nareszcie
błagam niech ktoś powie dobre słowo, ja nie wiedziałam, że moge być w ciąży:(

Gość Spóźniona nareszcie
no tak zgadza się na owsiki! Serio? Bo już normalnie wysiadam. Schizuje bo to wyczekane dwie kreseczki przez połtora roku non stop miesiąc w miesiąc rozczarowanie tym razme mówie dosyć! Chociaż jeden raz chce odpocząc psychicznie i jest!:) Dziewczyny wrzucenie na luz działa!!!

ciężko coś wyrokować... na samym początku, gdy nie ma jeszcze wykształconego łożyska i zarodek odżywia sie we własnym zakresie oddziaływanie leków nie jest raczej tak silne jak później, gdy łożysko podejmuje swą funkcję...

Gość moja kolezanka
po tym leku urodzila chore dziecko. Wiec lepeij idz do lekarza. Tez wziela kiedy jeszcze o ciazy nie wiedziala.

moja kolezanka po tym leku urodzila chore dziecko. Wiec lepeij idz do lekarza. Tez wziela kiedy jeszcze o ciazy nie wiedziala. a skad pewnosc ze po tym leku?

Gość Spóźniona nareszcie
dziewczyny sprawdziłam teraz w kalendarzyku mój cykl i wyszło mi, że te tabletki przyjmowałam podczas owulacji

gratulacje, nie strasz dziewczyny, ciąża jest jeszcze zbyt wczesna by taki lek mogl zadziałać na plod,

Gość moja kolezanka
agata bo lekarz stwierdzil ze lek ten byl najprawdopodniej przyczyna wad plodu. Najprawdopodobniej bo lekarz nigdy na 100% nie stwierdzi.

Gość Spóźniona nareszcie
serio? jejku okres mi sie spóźnia dopiero jedenaście dni:)

Gość moja kolezanka
ta sama sytuacja co u niej :-( Idz do lekarza jak najszybciej. Niech zrobia badania.

nie denerwuj się, jeśli brałaś to w czasie owulacji to bardzo wątpie żeby mogło się stać cokolwiek złego. idź do lekarza to Cię uspokoi

Gość Spóźniona nareszcie
dzięki bardzo jutro idę na wizytę :) Wiecie co jestem dobrej myśli bo kobiety zachądzą w ciąże dowiadują się o raku przechodzą chemioterapię, rodza zdrowe dzieci:) Wszystko wola boska!:) A ja tak strasznie sie cieszę z moich dwóch kreseczek:) i teraz muszę to jedynie potwierdzić!:)

Nie martw sie mi lekarz tłumaczył,że na początku wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy z tego że jest w ciąży i zażywa różne rzecz. Ja nie wiedząc że jestem w ciąży napiłam sie jak bąk, jak sie dowiedziałam,ze zostanę mamą to spanikowałam,ale lekarz mnie uspokoił ze natura uzbroiła kobietę w taki sposób żeby chronić mały zarodek. Jestem w 33 tc i dziecko rozwija sie prawidłowo. Tak to jest z kobietami że ciąża pokazuje sie w najmniej oczekiwanym momencie. Ja starałam sie 5 mies.i dałam sobie spokój, zajęłam sie odchudzaniem, poszłam do dietetyka dostałam jadłospis,musiałam wszystko ważyć i odmierzać. Byłam taka zajęta odchudzaniem i nawet nie pomyślałam o ciąży. Jak zaczęła sie mi spóźniać @ to zrobiłam test, nad którym siedziałam i płakałam mimo ze bardzo chciałam dziecka. :)

Gość Spóźniona nareszcie
dziękuje za wszystkie dobre słowa:) jesteście kochane! Jest mi lepiej o wiele! Powiem wam że teraz czekam na powrót męża i jego reakcję:P:)

Gość ja też nie wiedziałam
ja też nie wiedziałam że zaszłam w ciążę i kilka dni po zapłodnieniu na imprezce wypiłam 10 piw!!! co prawda dziwiłam się że tak bardzo mi smakuje to piwko i dalej trzezwa byłam bo ja nie przepadam za piwem.no teraz już wiem jaka była przyczyna:) lekarz powiedział ze do trzech tygodni po zapłodnieniu nic z organizmu matki nie przedostaje się do płodu. takrze nie stresuj się bo to bardziej szkodzi

Gość Spóźniona nareszcie
dziewczyny naprawdę??? do 3 nie przedostaje się? Bo ja już schizuje dzisiaj przeryczałam pół dnia, wiem, ze to może maluszkowi zaszkodzić ale tak bardzo się boje o jego zdrowie. Policzyłam dokładnie i brałam lek w 11 dni po okresie więc na bank nie byłam w ciąży wtedy. Dziękuje za dobre słowa!

Gość Spóźniona nareszcie
Bardzo prosze gdyby ktoś jeszcze miał podobne doświadczenia i podzielił się nimi ze mną. Bardzo się boje!:(

Gość KattyOprah
Gratulacje! Ja właśnie czekam żeby zrobić test! Niedługo powinien być okres, mam nadzieję ze się spóźni i bede miała maleństwo!:D

Gość Miazgorzeźnia
wklejam ci fragment do przeczytania, może Cię uspokoi... I nie czytaj za dużo forum, idź lepiej do lekarza:) Pozdrawiam i gratulacje...:) Witam, w dniu dzisiejszym wzięłam zalecaną dawkę leku Vermox. Nie miałam objawów, ale pracuję z dziećmi, wśród których wwykryto owsicę. Tego samego dnia zrobiłam też test ciążowy, którego wynik był pozytywny. Jest to prawdopodobnie drugi lub trzeci tydzień ciąży (czekam na potwierdzenie lekarza) Czy lek może wywołąć jakieś niepożądane dla płodu skutki? Bardzo sie tym martwię i proszę o odpowiedź. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedź Eksperta: Krystian Powolny Ginekolog, położnik Witam, co prawda Vermox opisany jest jako lek przeciwwskazany w ciąży, tak opisuje się wszystkie leki, których wpływ na ciążę nie może być zbadany. Ale co ważniejsze - lek ten nie wchłania się z przewodu pokarmowego, nie może więc mieć istotnego działania ogólnego. Czyli nie powinna się Pani obawiać o ciążę. Pozdrawiam.

Gość Spóźniona nareszcie
to bardzo pocieszające:) śliczne dzięki za tyle dobrych słów. Musze przestać się martwić bo to szkodzi dziecku:) Cóż jutro do lekarza bo dzisiaj nie przyjmował i zobaczymy, spodziewam się złych wieści.

Gość Tyncia24
Witam i jak się zakończyła pani historia?Jestem w podobnej sytuacji i strasznie się martwię

Gość gość 555
Ja też brałam vermox na począdku ciąży i płód zrobił się martwy w 7 tygodniu. Chodziłam z martwym płodem do 12 tygodnia i wtedy dostałam plamienia i się dowiedziałam w szpitalu że dziecko nie żyje.