Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anagrametka

Jaki rozmiar kombinezonu zimowego dla noworodka?

Polecane posty

Gość anagrametka

Mam termin na początek grudnia. Chciałabym kupić kombinezon zimowy ale zupełnie nie wiem w jakim rozmiarze. Jaki rozmiar wybrać?

Ja uwazam ze kombinezon dla noworodka jest zbednym wydatkiem, na sanki nie pojedziesz bo nie umie siedzeic, do auta za cieple i sie upiecze, chyba ze bardzo duzo jezdisz wozkiem ale do wozka zawsze moznas cieplej ubrac i okryc, dlateog lepsza kurtka i spodenki npp na szelki, ja kupilam w tamtym roku dla chlopakow mich rozm 86 a nosili 74, ale byla mozliwosc wywienieca nogawek bo byly obszyte futerkiem i mieli go moze 3x na sobie, byl zbedny, cieply wiec do auta by sie zaparzyli, dfo kosciola to samo, ale w tym roku jest jak znalazl na zime i na szczescie pasuje, wiec uwazam ze w tamtym roku to byl zbedny wydatek

Gość alaaaaa ma kotaaaa
nie wiem czy gustujesz w sklepach z odzieżą uzywaną ale ja własnie tam kupiłam dwa kombinezony. Jeden 24zł- nówka i drugi 34zł - ten włochaty Ty możesz tak samo jeden gruby kupić na 62 a drugi "lżejszy" ten futerkowy na 68 :)

Gość Kombinezon dla
noworodka jest dużo wygodniejszy niż spodnie na szelkach. ja kupowałam 62, ale Wójcika, a ich ubranka wychodzą większe.

Z USG mniej więcej pewnie wiesz +/- jakiej długości się dziecko urodzi. Ja kupiłam kombinezon chyba 2 rozmiary większy. A biorąc pod uwagę, że rodzisz początkiem grudnia to kombinezon się bardzo przyda. Przynajmniej pewnie do marca dziecko go będzie używało więc jak najbardziej kup. Bo przecież na spacer z dzieckiem będziesz wychodziła. Nie przesiedzisz chyba całej zimy w domu :o A dziecko trzeba ubrać np. do wózka przy mrozach. Ja bym ci radziła kupić przynajmniej na 62 chociaż z tymi rozmiarówkami też różnie bywa.

ja rodze w styczniu... poki co kupilam jeden kombinezon na 62 nie wyglada na jakis malutki ;) ten jest taki puchaty i zastanawiam sie czy warto kupic taki z tych "nieprzemakalnych" czy jak im tam... czy do wozka wystarczy taki gruby wlochaty ?? jakos mam wrazenie, ze taki lepiej przepuszcza powietrze i dziecko sie w nim tak szybko nie spoci... ale juz sama nie wiem...

Do wózka starczy włochaty ;) Ja miałam coś w tym stylu i było git. Poza tym na wózek zakłada się ten ochraniacz materiałowy, że tak to nazwę, więc kombinezon nie przemoknie ;)

Gość gryczka
Też rodzę na przełomie listopada i grudnia. Dzidziuś wydaje się spory, tym bardziej, że ja urodziłam się z masą 3800 :-p Wzięłam rozmiar 62/68 (tak był oznaczony), myślę, że dla 6-tygodniowego dziecka czy dwumiesięczniaka będzie w sam raz, może ciut za duży :-) Tak na oko to akurat powinny pod niego wejść śpiochy, kaftanik i bluza. Nie był drogi - 40zł, więc nawet jak go użyję dwa czy trzy razy i się nie sprawdzi, to nie będzie tragedii.

Gość agatka03ww
u mnie sie bardzo sprawdza kombinezon, mam bardzo gruby na zime i cienszy na teraz,corka nie cierpi sie ubierac i jakbym miala ja ubierac na cebulke to bym chyba zwariowala,a tak ma rajtki sukieneczke grubszą i ubieram ją w ten kombinezon zapinam zamikiem i gotowe .najlepiej kupic troche wiekszy kombinezon

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
62.

Gość dbb
moj syn urodzil sie i mial 58 cm kombinezon rozmiar 56 i maly sie w nim topil starczyl mi od pazdziernika do stycznia minmum ,przeciesz taki maly brzdac ma jeszcze nozki podkurczone jak żaba wiec moim zdaniem kup 56 i bedzie ok bo w rozmiarze 62 sie utopi

Gość juznieciezarowkaa
z własnego doświadczenia ci napisze - a wyszłam do domu ze szpitala w piątek - ur. małego 55 cm i ubrałam w kombinezonik 56 cm i jego nogi weszły tam gdzie tyłek ma być i niebyło mowy żeby ręce włożyć w miejsce na rąćzki - poprostu się utopił cały w nim - ja bym 62 niekupowała...

Gość onnneczka
Jesli teraz bedziecie szukaly kombinezonu dla dziecka, to polecam zwrócic uwagę na taka promocje na mivokids.pl i tam przy zakupie kombinezonu REIMA i wybraniu dodatku: czapka lub szalik, lub rękawiczki lub buty zimowe to na wszystko bedziecie miały az 20% zniżki.

Autorko ja rodze na poczatku listopada i mam kombinezon 62 mało tego kupiłam odrazu biały i na chrzest super pasuje, nie trzeba zbednie placic za dodatkowy ciuch na chrzest a wiadomo tanie nie są, a potrzebny jest taki gruby bo: - do lekarza na kontrol i musi byc naubierane nie ma innej opcji - wiadomo okres swiateczny czy cos tez przeciez gdzies wyjdziecie w gosci - i trzeba wyprowadzac na swieze powietrze na chwile ale zawsze musi byc gruby kombinezon, pisze tak bo nie zgadzam sie z wypowiedzią powyzej

Gość sebillliankowska
Reima to naprawde dobra marka jesli chodzi o kombinezony dla dzieci. Teraz jeszcze nie jest zimo, ale zobaczycie jak wzrosłeś sprzedaż jak sie ochłodzi.

Ja rodziłam pod koniec października, było dość zimno. Miałam kombinezon rozmiar 56, dziecko ur się 57 cm długości a i tak kombinezon był na niego ciut za duży. Służył mi do grudnia, bo po prostu był niepraktyczny (miał 1 suwak). Kupiłam drugi, rozmiar 62 (taki na 2 suwaki) też był trochę za duży, mimo że dziecko miało już 2 miesiące. Służył mi już do końca zimy.

Ja zapraszam do obejrzenia moich aukcji na allegro tam mam kombinezoniki dla maleństw, może wspólnie coś wybierzemy:) z tego co widziałam takie kombinezony Pan sprzedaj po 110 zł u mnie taniej zapraszam do obejrzenia aukcji:)wesolysklepik.plZapraszam do kontaktu wesoly,sklepik@gmail.com :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):): <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Gość gość
Ja mojemu maluchowi kupiłam kombinezon w sklepie blumore.pl. Polecam wszystkim mamą, gdyż jest łatwy w zakładaniu i cieplutki. Tylko, że rozmiarówka zaczyna się od 74 a to już na takiego większego półrocznego maluszka :)

Gość gość
Ja dla mojego maleństwa kupiłam kombinezon tu: http://www.babyhana.pl/ mają bardzo duży wybór i produkty w bardzo dobrych cenach.