Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory ten typek......

allegro. zemsta za negatywny komentarz....

Polecane posty

wystawilam gosciowi negatywa za towar, ktory okazal sie inny niz w opisie i wyglada na uzywany. teraz on mi pisze maila ze w takim razie on tez mi wytstawi negatyw. tylko ze on nie ma powodow do tego. kase wplacilam szybko, po 2 dniach dostalam zakupione przedmioty, ktore okazaly sie tym o czym pisalam. uzywanym bublem. ma prawo mi wystawic negatywa/ da sie cos z tym zrobic zeby nie wystaial/ mozna to zglosic do allegro??? nie mam negatywa i nie chce miec bo nie zasluzylam. kase zawsze wplacam najpozniej nastepnego dnia po dokonaniu zakupu, kontaktuje sie zawsze mailowo lub telefonicznie ze spredawca. wiec z mojej strony wszystko zawsze jest ok. wiec o co mu chodzi/ o zemste??

Gość baba ze wsi i miasta.
zgłoś, w końcu masz dowód wpłaty na jego konto(prawda?) możesz udowodnić swoją uczciwość.

Gość pewnie że zmień
może zamiast negatywa odrazu wystawiać trzeba było do sprzedawcy napisać i poprosić o wyjaśnienie sprawy.

To normalne. Za negatywa w 99% przypadków dostaniesz negatywa. Sprzedający nie wystawiają komentarzy faktycznie dotyczących przebiegu transakcji ze strony kupującego tylko zawsze po prostu odwdzięczają się takim samym komentarzem.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nic nie zrobisz, allegro sie w komentarze nie miesza, olej to ze wystawi Ci odwetowy negatyw, Tobie to nie zaszkodzi a nieuczciwemu sprzedawcy powszem

ale wlasciwie to gdzie sie to zglasza i jak? nigdy tego nie musialam robic wiec nie wiem.

Gość pewnie że zmień
od razu

napisalam napierw do niego ale nie odpisal wiec w koncu wystawilam komentarz. zreszta zasluzony.

teraz nic nei zrobisz. najlepiej to dogadywac sie przed wystawianiem komentarzy. w tej chwili, jak Ci wystawi negatywa to mozesz odpowiedziec na niego i bedzie Twoj opis pod jego negatywem - duzo jest takich z zemsty

To normalna metoda większości sprzedawców z allegro. Olej sprawę, 1 komentarz jako kupujący ci nie zaszkodzi.

Gość powinnas czytac regulamin
Pierw sie wyjasnia sprawe z osoba która Ci sprzedala towar, potem wrazie jej nie wyjasnienia wstawiasz negatywa i kase zwraca ci allegro!!!

Gość baba ze wsi i miasta.
ale chyba można odpowiedziec na negatywny komentarz i wyjasnie ,ze otrzymałeś takowy w zemście za nieuczciwość sprzedającego.

Gość a po co ma to zglaszac jak
Allegro nic z tym nie robi???

Gość TiKuSeCzeG
ŻUL MI WAS HAAHHAAH CI.T>Y!!!O

Gość viceklita
na Allegro mam prawie 800 punktów za kupione przedmioty , od Allegro powinienem otrzymać 'złotą kartę kupującego, nie otrzymałem żadnego negatywa, wszystkie zakupy opłacone w terminie ale mam ochotę wycofać się całkowicie z Allegro, ponieważ obserwuję ostatnio wiele cwaniactwa, kombinatorstwa, oszustwa , zarabianie na przesyłkach przez sprzedających i na przykład sprzedający żąda aby zapłacić oddzielnie za kilka przesyłek spore pieniądze a kurier przywozi jedną przesyłkę za 20 PLN , czyli forsa zarobiona na czysto i US nawet się nie przyczepi do sprzedającego, koniec z zakupami na Allegro !

Gość tonictezdobry
W dyskusji widzę samych szczęśliwców, Allegro przeszło na wyższy poziom - nie mogę wystawić negatywnego komentarza. Żeby nie było wątpliwości w kontaktach sprzedający odwleka sprawę, nawet przyznaje się do winy. Na reklamację skierowaną do Allegro brak odpowiedzi przez dwa tygodnie.

Allegro przeradza się w sklep internetowy - ja jako prywatny sprzedający muszę robić zdjęcia i poddawać je obróbce graficznej aby tło miało RGB 255/255/255 - dobrze, że znam podstawy grafiki :P

Gość gość
inaccessible89 dziś A ja mam wystawionych kilka aukcji ze zdjęciami wg starych zasad (nowych nie znam) i jakoś aukcje "lecą". A swoją drogą, jak zrobić białe tło do zdjęć?