Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysł na... ;)

pomysł na...- czyli sprawdzone TANIE pomysły na obiad!!!

Polecane posty

Gość pomysł na... ;)
ja niby też dobrze gotuję, ale jak mam przepis dokladny, bo tak sama z siebie to nie mam tej smykałki

Fasolka po bretońsku: dzień wcześniej moczymy fasolę. Po namoczeniu gotujemy w wodzie, w której się moczyła. Dodaję ząbek czosnku i kostkę rosołową. Na patelni lekko przesmażam drobno pokrojoną cebulę i kiełbasę. Dodaję jak fasola zaczyna mięknąć. Na patelni przesmażam 2 łyżki masła z 2 łyżkami mąki i dodaję. Doprawiam cukrem, pieprzem i majerankiem.

Schabik, droższy, ale pyszny. Schab bez kości kroje na plastry ok 1 cm grubości opruszam delicatem do mięs, obtaczam w mące i zrumieniam dosłownie 2 min na patelni. Mieszankę warzyw np. marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek kroję do tego układam podsmażone mięso z tłuszczem ze smażenia. Zalewam gorącą wodą, dodaję ziarnka ziela angielskiego, pieprzu i liść laurowy. Duszę ok 40 min, aż mięso zmięknie. Doprawiam solą i zabielam śmietaną dopiero po zdjęciu z ognia. Nie jest tak czasochłonne jak się wydaje.

Gość gość
a co sadzicie o zamawianiu cateringu np z www.teleobiad.pl ? mysle, ze oplaca sie bardziej niz zrobienie obiadu...

Gość gość
Jak ja szukam inspiracji, co ugotować na obiad zawsze zaglądam tutaj http://panipanidomu.pl/ sprawdzone, pyszne przepisy.