Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamama

zatwardzenia nawykowe u trzyletniego dziecka

Polecane posty

Gość mamamamamama
mojej dobrze skutkowały activie pitne ale już ich nie chce bo chyba jej obrzydły teraz lekarka dała na 3 tyg forlax ale daje jej go piąty dzień i nie widze różnicy więc chyba zrezygnuje z tego

Gość mamamartysi
Dodam że czopek był ostatecznością. Bo to dodatkowy stres dla dziecka. U nas trwało to ok 4 msc. teraz minęło pól roku i spokój. w ciepłej wodzie dziecko się po prostu rozluźniało i jakoś jej ta kupka szła. Dodatkowe niedogodności były ale przynajmniej zmniejszył się stres.

Gość mamamamamama
dziękuje mamamartysi stosuje to o czym mówisz mianowicie nie mówi się wogóle jej o kupie ani przy niej chyba że już lata bo się jej chce to mówimy jej że nie będzie bolało i ze bądzie wszystko ok przy niej staramy sie nie robić z tego halo ale ogólnie to całe życie kur... o kupie co dzień a mamamartysi ile to trwało u was

Gość mamamartysi
trwało ok 4 msc. Koszmar tym bardziej że wszyscy się z tego śmiali albo mówili tak jak u Ciebie żeby dać klapsa na nocnik i koniec. Naprawdę polecam ciepłą długą kąpiel. w wodzie jakoś mniej boli. Robiłyśmy sobie nawet żarty z córką z tej kupy choć w środku byłam wściekła bo musiałam myć wannę na nowo kąpać dziecko szorować i wyparzać zabawki ale to nam pomogło więc może warto spróbować pozwolić dziecku zrobić tą kupę nawet w majtki lub tam gdzie chce.

Gość mamamamamama
to i tak krótko bo jak słysze rok dwa to się przerażam, a moja nawet w wodzie nie chce woli przerwać kąpanie co uwielbia, poza tym stała się przy tym nerwowa

Gość mamamamamama
no i tak jest pzreważnie w majtki ale jej nie bronimy byleby zrobiła

Gość mamamartysi
Moja też była nerwowa i ja też przy tym dlatego rozumię. A próbowałaś herbatki przeczyszczającej SENES FIX. Daje się dziecku jedną trzecią naparu na noc i rano przeczyszcza. U nas działała z tym że nie można jej dużo dawać bo to zioła przeczyszczające. Rano córka wstawała i zaczynał się płacz bo już ją kręciło a ona się zaciskała. Wtedy powiedziałam córce że jak chce to może zrobić na stojąco w majtusie lub możemy iść do wanny to przy okazji wykąpiemy tą brzydką kupkę itd. Za którymś razem poskutkowało. Wtedy powiedziałam że za każdą kupkę dostanie jajo i tak powolutku córka się przekonała.

Gość mamamamamama
mam nadzieję że u nas też mnie dzięki za wsparcie

Gość mamamartysi
Pewnie że minie tylko dużo spokoju potrzeba. Życzę żeby szybko problem minął i już nigdy nie wracał. Powodzenia.

nie wiem czy to zasługa tego lnu czy jakiś zupełnyprzypadek, ale wczoraj synek zrobił kupke po dwóch dniach!!!!!!! i na koniec powiedział, ze nie bolało - odbyło się bez płaczu, choć na poczatku widziałam, że wstrzymywał, ale nie naciskaliśmy i w końcu sam przyszedł i zawołał. w każdym razie będę kontunuowac tą kurację (wczoraj dodałam łyżeczkę lnu mielonego do jogurtu)