Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bogusia Usia Usia

Każdy drobiazg ma ogromna wartosc :(

Polecane posty

Witam wszystkie Panie na forum napisalam ten temat na dwoch dyskusjach. . Chcialabym sie z Wami podzielic, opowiedziec moja historie. Może jesli troszke sie wyżale, przestane myslec o tej calej sytuacji. Jestem w 7 miesiacu ciazy. Razem z mezem wynajmujemy pokoj w domu jednorodzinnym. Maż stara sie jak moze, pracuje ale zarabia 1200 na reke z czego musimy sie wyzywic i oplacic rachunki nie staracza praktycznie na zadne rarytasy. Nie wiem co bedzie za 2 miesiace jak nasza kruszynka przyjdzie na swiat. nie mam jeszcze nic dla naszej coreczki na wyprawke. I nie wiem gdzie szukac pomocy...

Gość ciociajózia
po co decydowaliście sie na dziecko skoro macie zle warunki -?

Gość W mopsie
bodajze. Pewnie przysluguje cos na dziecko a na pewno dodatek mieszkaniowy. A Ty nie pracujesz?

Pracowalam ,,na czarno" ale jak tylko powiedzialam ze jestem w ciazy zostalam zwolniona. Łatwiej mi bylo na czarno bo mialam calkiem niezla wyplate. Wynajmowalismy mieszkanie 3 pokojowe ale skonczyla nam sie umowa... W ciagu pol roku stalismy sie biedni :( W mopsie dostane dopiero po urodzeniu dziecka moze jakies pieniazki, teraz nie mamy na co liczyc.

Gość W mopsie
Jak dziecko sie urodzi moze sprobuj dorobic jako opiekunka do dziecka, skoro juz i tak ze swoim zostaniesz w domu. Nic nie odlozyliscie?

Przyznam sama ,,zawalilam,, sprawe bo moglam nic nie mowic o ciazy i dalej pracowac mam maly brzuch nawet teraz jesli ktos nie wie ze jestem w ciazy to tego nie zauwazy. No ale stalo sie jak sie stalo. Ile tez moglismy odlozyc. Za mieszkanie trzeba bylo placic a potem szukac czegos innego. Gdybym wiedziala ze ci u ktorych wynajmujemy beda tacy jacy sa nigdy bym tu nie przyszla mieszkac. Starsze malzenstwo prawie dorosle dzieci ale sknery takie ze ohh ciagna z nas jak umieja, na opal za prad wode kolosalne sumy...

Gość kozibonk
nie rozumiem po co wynajmowlaiscie 3 pokojowe mieszkanie skoro jest was tylko 2? mogliscie przynajmniej troche kasy odlozyc.

Gość kozibonk
chcialabym pomoc ale na glupote chyba nie ma lekarstwa,ale moze znajde cos w google........

haha, ja pierdole i własnie dzieki takiemu podejsciu nie masz co do gęby włożyc , juz nie mówiąc o wyprawce dla dzieciaka! 200 zł w ciagu roku to jest 2400 w kieszeni !

Gość 345RTYGH
[zgłoś do usunięcia] W mopsie Jak dziecko sie urodzi moze sprobuj dorobic jako opiekunka do dziecka, skoro juz i tak ze swoim zostaniesz w domu. Nic nie odlozyliscie? NIE MASZ POJĘCIA ILE JEST ROBOTY PRZY WŁASNYM TAK MALUTKIM DZIECKU,CZŁOWIEK NIE MA CZASU ZJEŚĆ,UMYĆ SIĘ ,TO JEST KIERAT,MÓJ MĄŻ MUSIAŁ MIESIĄC WOLNEGO WZIĄĆ ŻEBY ZAJĄĆ SIĘ DOMEM

Gość --0;.,N
Artefakt_Diabła sorry juz kiedys pisałam ze nie żal mi takich ludzi. trzeba było pomyślec zanim sobie bachora zmajstrowaliście. a teraz macie problem NIE PRODUKUJ SIĘ WIADOMO ŻE TY JESTEŚ ZA ABORCJĄ,SAMA USUNĘŁAŚ CIĄŻĘ

Gość mam buciki dla chlopczyka
na zime rozmiar 26 przydadza sie?

pusta to byłas ty moja droga zachodząc w ciąże bez pomyślunku za co wyzywisz dzieciaka. no i jak widzisz nie tylko ja tak myśle. na przyszłosc polecam myslenie głową anie dupą czy fiutem. i woóle czego oczekujesz? przelewu na konto?

ale Artefakt_Diabła ma racje nie dosc, ze nie macie WLASNEGO dachu nad głowa, nie odłozyliscie kasy, to ja jeszcze roztrwoniliscie i jeszcze zadne z was nie pomyslało o tym co bedzie jutro ( Twoja praca na czarno ) za to szczeliliscie sobie dzieciaczka! a dziecko kosztuje!!! miłoscia go nie nakramisz

Gość a.owszem
3 pokojowe mieszkanie? w 2 osoby to ja kawalerkę wynajmuję :o decyzja o dziecku w momencie jak sie pracuje na czarno? czyli świadoma decyzja o raku możliwości zasiłku? w momencie, gdy mąż zarabia 1200pln? brak jakichkolwiek oszczędności? ej to prowo, czy dosypują coś ogłupiającego w pl do jedzenia? :o

moze rozmiar bucikow 26 przyda sie teraz komus duzo bardziej niz mi. Ja sie staram skompletowac cos dla noworotka. Bardzo dziekuje za chec pomocy. Mam nadzieje ze buciki beda jakiemus dziecku grzac nozki w zimowe dni.

Gość 67yuhj
Artefakt_Diabła NIE BĄDŹ żałosna,napisała,że dziecko było planowane i że prosi o ciuszki a nie kasę .Ktoś pisał kiedyś że jest strona coś w rodzaju:"oddam za darmo"nie mam linku ,może ktoś poda autorce?

Gość W mopsie
No, nie mam pojecia ile jest roboty przy malutkim dziecku, bo mam jedno i jeszcze do tego pracuje :D zeby bylo smieszniej, w ciazy tez pracowalam, do polowy 9 miesiaca, i na macierzynskim tez pracowalam :D Bo taki ze mnie jelop, ze jakos potrafie laczyc macierzynstwo z praca (zdalna) i nawet jeszcze czasem z nudow na kafeterii sobie siedze :P :P :P

Gość zaras sie posikam se śmiechu
tak,a wy macie własne mieszkania,nikt nie wynajmuje ,macie kasę odłożoną na lokatach i z tego powodu nigdy nie będziecie mieć dzieci.Seksu też nie uprawiacie.Szczeniackie wypowiedzi