Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bierze mnie

bierze mnie

Polecane posty

Gość bierze mnie

hej wszystkim walsnie mnie bierze grypa czosne zjadlam sok z malinki z pigwa i miodem 3 szklanki wypilam co jeszcze mozna zeby nie rozwinelo sie ? jestem w 8 miesiacu ciazy pozdrawiam

Gość o boze jakie nudy
sok z malin porod :O watpie

Będąc w ciąży często chorowałam i moja ginekolog mnie od początku uświadomiła, że sok z malin, działa napotnie i rozgrzewająco i nie powinno się go pic w ciąży (jeszcze gorszy jest napar z liści maliny). Za to maliny można jeść.

Gość bierze mnie
sok z maliny pije od wrzesnia a z ciaza wszystko ok skurczy nie mam:) troszke smieszne a co mozna pic w ciazy jak juz? tylko wode?;)

Gość do dorka83
sok z malin jest całkowicie bezpieczny, jeśli lekarz Ci tak powiedział lepiej powinnaś go zmienić... Niebezpieczny może być tylko i wyłącznie napar z liści malin, który polecany jest po 36 tygodniu ciąży, ponoć picie ułatwia poród i wpływa na ukrwienie macicy, może również przyspieszyć akcję porodową/ A do autorki, pamiętaj o tym żeby dużo pić, zjedz jeszcze cebulę np. na kanapkach i zwykła wit. C też nie zaszkodzi.

Gość no to niech
cie nie smieszy bo dorka ci dobrze radzi mi to samo lekaz mowil ciesz sie ze do tej pory bylo ok

Posłuchaj, nie chce cię straszyć, ani rozśmieszać, napisałam to co wiem, bo chciałam Ci pomóc. Nie musisz słuchać, zrobisz jak uważasz.

Gość bierze mnie
to jest taki sok wlasnej roboty z woda rozrabiany no troszke mnie dziwi ze od soku moga byc skurcze ale dziekuje za porady a ceruvit taki w syropie dla dzieci co jest mozna w ciazy pic???

co do maliny to sok z maliny w herbacie i to gorącej jeśli ma pomóc na przeziębienie można jak najbardziej pić ale bez przesady mi lekarka pozwoliła max 2 szklanki na dobę i to tak w 12 godzinnych odstępach bo faktycznie malina działa bardzo rozgrzewająco i może ale oczywiście nie musi wywołać skurczy :P u mnie ich nie wywołała :P a na początek jakiejś gorączki to jeszcze apap jak najbardziej można :)

Gość do dorka83
Autorko nie słuchaj takich bzdur :D Boże jak w XXI wieku można jeszcze wierzyć w takie rzeczy :o Pić można wszystko, ja na początku ciąży piłam colę, bo tylko ona pomagała mi na mdłości i inaczej chyba bym się wykończyła! Jeśli nie masz wysokiego ciśnienia spokojnie możesz pozwolić sobie na kawę i zwykłą herbatę oczywiście bez przesady ale 1-2 dziennie jak najbardziej. Ja piję dużo soków ale zwracam na nie uwagę i wybieram niesłodzone tylko po to żeby nie wlewać w siebie niepotrzebnego cukru. Uważać trzeba tylko na napoje w typie toniku, zawiera jakąś sytuacje która może źle działać na Maluszka - nie pamiętam nazwy, może też byc przyczyną poronień.

Gość o boze jakie nudy
czy jest tu ktokolwiek, komu sok z malin wywolal skurcze?

Autorko nie słuchaj takich bzdur Boże jak w XXI wieku można jeszcze wierzyć w takie rzeczy Przecież nie piszę, że autorka ma odczyniać uroki, albo nie przechodzić pod drabiną, proszę cię. Cola w ciąży- no tak przecież mamy XXI wiek... Przeszłam 2 zagrożone ciąże i musiałam bardziej na wszystko uważać niż kobiety, które nie mają żadnych problemów z np. przedwczesnymi skurczami.

Gość bierze mnie
a co z ceruvitem junior mozna?

Gość do dorka83
Takie bzdury spokojnie można porównać do przechodzenia pod drabiną... Uważac owszem trzeba, a nawet koniecznie trzeba ale nie przesadzać i nie popadać w paranoję. Sprawdź skład cerutinu jeśli jest podobny do rutinoscorbinu to można, bo sama brałam rutinoscorbin niecały miesiąc temu kiedy też dopadło mnie przeziębienie i sama witamina C nie chciała pomóc.

Gość hjgftikoty
syrop z cebuli z czosnkiem i miodem i paracetamol. jak urodzisz i tak bedziesz lykac z bolu mam trzyletnia zdrowa corke bierz paracetamol

Prenalen stosowany jest w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie. Przeznaczony dla kobiet w ciąży. Lek dostępny wyłącznie na receptę Sprawdź zasady zakupów leków na receptę. Jeżeli lek jest lekiem refundowanym prosimy osoby dokonujące przedpłaty o kontakt z naszą apteką w celu ustalenia dokładnych kosztów dostawy oraz ceny leku Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki, koncentrat soku z malin, aromat, suchy wyciąg z czosnku, witamina C oraz substancje pomocnicze. Działanie: Preparat stanowi uzupełnienie diety w następujące substancje: witaminę C oraz czosnek. no tak a tu nie ma soku z malin:O:O:Oale blysnelas wiedza

W syropie jest sok z malin, ale nie w postaci 3 szklanek gorącego naparu. Z reszta chciałam pomóc, skoro jestem taka tępa, nie będe się więcej wypowiadać i was drażnić;)

Obierz 4 cebule, pokrój w półksiężyce, wrzuć do słoika, zasyp cukrem, zakręć słoik i odstaw na noc. Zrobi się z tego syrop. Później 2 łyżki (powtarzam ŁYŻKI) rano i dwie łyżki wieczorem. Może nie za smaczne, ale działa oj DZIAŁA. Poza tym wapno mogłam pić (raz dziennie, max 2) i łykać wit.C, ale też maksymalnie 2-3tableteczki dziennie. I te nieszczęsne mleko z czosnkiem...

Też piję syrop cebulowy, to jeszcze sposób z dzieciństwa, nawet znajoma lekarka w ciąży to piła i działa niezawodnie. Robię z pokrojonej cebuli, daję soku z cytryny i miodu. Bardzo tego nie lubię, ostatnio miałam na szczęście katar, dałam dużo cytryny, cebuli niewiele czułam z zatkanym nosem (bo smak cebuli głównie z zapachu idzie) i dałam radę łyżkami pić. Pierwszego dnia miałam rano gorączkę, ból gardła- ostry i lekki kaszel, drugiego tylko lekki kaszel (którego się boję, bo może skurcze powodować), dziś czwarty dzień leczenia i praktycznie zdrowa jestem :) Mój mąż syrop cebulowy wyjada z cebulą, jadł z apetytem nawet z czosnkiem, ale z czosnkiem już nie dałabym rady. Czosnek jadłam w dużych ilościach żeby nie zachorować, wyciśnięty, świeży, kładłam na kawałku chleba na końcu języka, w gardle praktycznie żeby smaku nie poczuć i popijałam. Dorcia83, ja też muszę uważać ze względu na pierwszy poród przedwczesny a jednak maliny (które przecież pływają w soku z malin!) lekarz mi zalecał, sok do herbaty też...

Gość bierze mnie
no i troche mnie wzielo lekki katar i troche gardlo boli syropek zrobiony ja robie zamiast cebuli to czosnek zobaczymy czy przejdzie za pare dni tez sie boje tego kaszlu najbardziej dzieki za porady pozdrawiam was:)

Gość ja mam karte od kilku lat
sok z malin nie ma tu nic do rzeczy, ale wywar z lisci malin - radze doczytac i nie straszyc autorki :)

nie doczytać tylko lekarzy dopytać :P jak pisałam wcześniej sok z malin do gorącej herbaty ok ale max jedna szklanka na 12h bo soczek rocieńczony zimną wodą to w każdej ilości ale taki na przeziębienie nie pomorze tylko gorący a z takim trzeba uważać w ciąży zreszta ogólnie za gorącego w ciąży nie powinno się :P a co do naparu z liści to ten tylko i wyłącznie po 36tc!!!!!!

wywar z liscie malin kobiety zwykle pija pod koniec ciazy, mozna po 36 tygodniu bodajze :) Ja pilam i urodzilam i tak 11 dni po terminie,ale porod fantastyczny :)

hehe mami82.... Sie nam napisalo :D