Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkiinnggaaa

Czym się kierować kupując monitor do komputera

Polecane posty

Gość kkiinnggaaa

co trzeba wiedzieć, jakie są ważne informacje poza przekątną ekranu, rozdzielczością, kontrastem i czasem reakcji ??? i co uważacie za lepsze samsunga czy lg ??? co przekonało Was do zakupu monitora jaki posiadacie ???

Gość gfdgfdgfd
monitory komputerowe najlepsze samsunga. KAzdy ma wysoki poziom wykonania .

Gość wiśnie i czereśnie
Zgadzam się, samsung

Gość zwroc uwage na kąty widzenia

Gość czy samsung, czy lg ... czy
innej marki kilka miesiecy po gwarancji sie zepsuje ;/ WIEC NA MARKE NIE PATRZ!

Gość Ja mam HP w 2228h
Jest super. Przedtem mialam matowy,teraz polecono mi Swiecacy, no taki jak Apple ma.

Gość Co to te martwe pixlle
Jeszcze sie z tym , nie spotkalam. Ten poprzedni mialam 7 lat, tdt, a teraz mam rok nowy. I nic.

Gość kkiinnggaaa
ostatnio byłam w Saturnie i mają tam tak ogromny wybór monitorów że ciężko się zdecydować :( po kilka modeli np 22 calowych samsungów wszystkie z rozdzielczością full HD tylko obudowy inne a parametry niemal identyczne :| różnice cenowe też niewielkie... czym Wy kierujecie się przy zakupie ??? na co poza parametrami zwracacie uwagę ??

zwróć uwagę na złącze DVI. D-SUB to słabsza jakość i minimalnie wydajność. A co do marki - ja już od dłuższego czasu mam lg 1900 i naprawde nie narzekam. Jakościowo większość nowych modeli wymięka. A co do wielkości to od ciebie zależy jaki rozmiar wolisz. Tyle że większa rozdzielczość+przekątna to i lepsza grafa bo kupisz 23 cale a grafika tego nie obrobi i uraczy cie kwadratami ale tylko w filmach i grach :-)

Gość gfdgfdgfd
Smasung jest dopiero na 10 miejscu. tylko ten ktory jest na pierwszym miejscu kosztuje 8000 zł :) a ten ktory na 9 kosztuje 5600 zł . bez komentarza .

Gość gfdgfdgfd
dobre monitory rowniez robi dell

do dyrektore heh ja takie jeszcze widuje więc pisze , poza tym na karcie też lepiej żeby było to hdmi, bo z przejściówkami z dvi różnie bywa.

Gość kapitan Sowa na tropie
są jeszcze monitory z wbudowanym tunerem TV, włączanym i obsługiwanym niezależnie od kompa - lepsze rozwiazanie niz karty TV, z którymi są same problemy Dobre i tanie monitory robi też firma AOC

odkąd pamiętam, samsungi miały zawsze najlepszą opinię. mam tej firmy zarówno telewizor jak i monitor (monitor dopiero drugi w całej mojej karierze), jak dotąd się nie zawiodłam na tej firmie, więc może w ich ofercie się rozejrzyj. jak dla mnie, do domowego użytku, najistotniejsza była rozdzielczość, pozostałe parametry dobrał mi miły pan z obsługi ;)

Gość lglglgllgllglgl
lg jest bardzo dobrą firmą :)

Gość gość
Monitory LED-owe podobno są trwalsze niż LCD ze względu na diody. Jednak - w moim odczuciu - mniej wzrok się meczy przy monitorach LCD. Swoją drogą, warto pamiętać, że wiele odpowiedzi w takich wątkach, to "komentarze sponsorowane". Dlatego, zanim się coś kupi, warto sprawdzić opinie na http://cosiepsuje.com/ . Tam piszą tylko o wadach danych produktów, więc na sponsorowanie czegokolwiek nie ma miejsca.

Gość zenek_D
Wiesz co, ja bym poszukał takich rzeczy na stronie www.iiyama.com . Mam monitory od nich w biurze i nie narzekam. Ładnie wyglądają, jakość obrazu bardzo dobra, a to już któryś rok leci jak je zamawiałem i nic się nie psuje. To japoński producent już z wieloletnim doświadczeniem na polskim rynku. Pozdr!

Gość MillaDull
Jestem kobietą, więc czytam, czytam i jeszcze raz czytam (np. tu http://www.monitoryoled.pl/monitory-komputerowe/ ), bo inaczej zwykły komputerowy sprzedawca wcisnął by mi pierwszy lepszy monitor. Sprawdzam ceny na porównywarkach, co by nie przepłacić. I nie kupuję bez zastanowienia, duży uśmiech i wracam za dzień, dwa ;)