Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulana

za dużo wody w organiźmie

Polecane posty

Gość Paulana

mam ten problem od lat, chodze napuchnieta na twarzy, moje cialo tez puchnie choc ogolnie jestem szczupla osoba. dotychczas znalazlam tylko jedna metode na odprowadzenie nadmiernemu gromadzeniu sie wody jedzeniem tylko kaszy gryczanej, jaglanej i warzyw. po 10 dniach bardzo pomoglo, wrecz powiedzialabym odwodnilo za bardzo. Najbardziej podobno dziala na to kasza gryczana wiec polecam. Ale czy znacie jakies inne metody?

Gość aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Najlepiej siusiaj częściej, siuśki to waoda.

Gość Paulana
eeeehh ale to nie zalezy odemnie ile bede miala wody w pecherzu :) tu chodzi o to ze zostaje ona w organizmie .

Gość Paulana
za ta sol to moge podziekowac mojej mamie, ona juz nie czuje ile tego wsypuje do jedzenia. cale zycie tak mialam

Gość :(nie placz kiedy odjadę:(
przedewszystkim podstawowe badania. kiedy puchniesz? rano jak wstajesz jesteś opuchnięta a poźniej schodzi?

to może być sprawa hormonów, najlepiej przejdź się do lekarza. a przede wszystkim jak najwięcej pij! wiem, że brzmi to paradoksalnie, ale im więcej organizm otrzymuje wody, tym szybciej się odwadnia!

Gość Paulana
od rana a zejdzie dopiero naprawde poznym wieczorem, ogolnie caly dzien opuchnieta jestem. wiem ze mam tez malo ruchu ale jakos ten problem mam od dziecka. badania na tarczyce robilam, hormonalnie sie lecze ale nie ma to raczej wplywu poniewaz jak mowie ten problem mam od dawna. jedyna skuteczna metoda to wlasnie kasza gryczana i platki owsiane ktore mi juz zbrzydly do granic mozliwosci.

może masz coś z sercem albo nerkami. bialko moczu?

Gość Paulana
usg serca mialam robione i wszystko ok. Nerki to moze nie zupelnie ale od dziecinstwa miala problemy z pecherzem. teraz juz sie uspokoilo ale wiem ze gdyby cos (przemarzniecie czy inne sprawy) to choroba powraca. nie wiem juz. narazie sluzy mi tylko dieta.

zrób sobie badania moczu , kreatyninę,posiew. ja też chodziłam taka opuchnięta , byłam u lekarza to kazał mi sie ODCHUDZAĆ , gdyby nie znajoma lekarka mojej mamy spotkana przypadkiem na ulicy już pewnie by mnie nie bylo:( okazalo sie ,że miałam przewlekłe klębuszkowe zapalenie nerek. Chodziłam kupę czasu z białkiem w moczu a tamten"lekarz "stwierdził ,że przed badaniem pewnie się dobrze nie podmyłam!!!

Gość Paulana
ale mialas jakis dyskomfort ze strony nerek czy nic w ogole??

nic , nerki nie bolą , objawy sa długo ukryte a zwłaszcza w przewlekłej postaci i to jest najgorsze! bo jak juz zaczyna się coś dziać( opuchlizna,białko w moczu ) to juz jest za późno na całkowite wyleczenie.

Gość uupppppppppppppp
ja mam na udach duzo celulitu wodnego i jak bralam metypred - steryd na zapalenie sciegien to wszystka woda ze mnie zeszla mialam tak cieniutka sucha skore. teraz widze ze celulit wraca

Gość Paulana
hmm no to pewnie bede musiala sie wybrac. a jakie jest leczenie i kiedy ustepuje taka opuchlizna?

Gość uupppppppppppppp
a jezeli bialka nie ma w moczu to znaczy ze nerki ok? pozostale paramrtry moczu tez sa prawidlowe nie ma bialych ani czerwonych krwinek cukru itp

opuchlizna ustępuje po lekach moczopędnych , leczenie- sterydy-wspomniany między innymi wyżej metypred. To zależy w jakim się jest stanie-od wyników.

jak nie ma białka to okej:D

Gość uupppppppppppppp
morfologia i mocz ok. a metypred bralam na sciegna ale zauwazylam ze przy okazji bardzo mnie odwodnil. co wypilam to zaraz kierunek wc. zniknal mi celulit na udach i lydkach a teraz powraca

Gość Paulana
kilkakrotnie mialam robione badania moczu pod wzgledem bakterii itd wiec nie wiem czy nie bylo tam nic z bialkiem czy poprostu na wynikach w ogole tego nie bylo. bede musiala sie dowiedziec. dzieki

sterydy czasem mają takie działanie ,że dopuki bierzesz je na coś to super:D , ale po odstawieniu może być jeszcze gorzej zwłaszcza jeśli leczy sie nimi pryszcze na twarzy i takie tam :D

no hej! :)

Gość uupppppppppppppp
mi sie przyplatalo jakies zapalenie sciegien przewlekle na dodatek. jak bralam steryd bylo ok. teraz po odstawieniu jeszcze troche dokuczaja mi ale jest lepiej niz przed braniem leku

Gość uuppppppppppp
a jak przyrzadzasz te platki owsiane?

Gość Paulana
jem na surowo:) a kasze gryczana tylko ugotowana:) bez przypraw, czytalam ze kasza gryczana wlasnie odwadnia, sama to poczulam na sobie po okolo 8 dniach jedzenia calej saszetki dziennie