Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona:(

Jak znów uwierzyć w siebie

Polecane posty

Witam. Jeszcze w ubiegłym roku byłam pewną siebie,zadbaną,zaradną kobietą która mogła góry przenosić.Ten rok mnie nie oszczędzał.Zawsze byłam silna,radziłam sobie z problemami-przecież nic nie trwa wiecznie,to i problemy kiedyś się rozwiążą...Tak też jest.Teraz wszystko powoli wraca do normy.Ale nie ja.Już nie jestem tą wesołą kobietą.Zaniedbałam się,przytyłam,nie wychodzę ze znajomymi,do pracy chodzę,bo muszę,panicznie wręcz boję się przyszłości,zamartwiam się na każdym kroku,nic mnie nie cieszy,kompletnie w siebie nie wierzę...Wydaję mi się,że jestem beznadziejna,nieatrakcyjna,że nic nie potrafię,że nic dobrego mnie już w życiu nie czeka.Nie wiem jak wyjśc z tego dołka... Chcę znów cieszyć się każdym dniem..

Czy ktoś poradził sobie sam z taką sytuacją?

Gość 1Caster
idż do psychologa... może ci pomóc...

Gość mesjasz_hahahahaha
...może czas spłacić dług...

Gość koyanish
jak chcesz sama to są takie techniki.Wypisz wszystkie swoje mocne strony.Kilka razy próbuj,bo moze nie być łatwo.Dojdź do 10.Każdego dnia wieczorem zastanów się i zapisz co tego dnia zrobiłaś dobrze,co Ci się udało,postaw sobie za coś plus.

Gość elektrośmieć
Polecam książkę Pawlikowskiej "W dżungli samotności"

Problemów finansowych nie mam,nie rzucił mne też facet.Wręcz przeciwnie-mam cudownego mężczyznę u boku. Były to problemy hmm natury urzędowej,doszła do tego choroba mojej mamy-histiocytoza.

Nawet ciężko mi się do czegokolwiek zmotywować..

Gość wiele osób tak czuje
przeanalizuj swoją dietę, może odżywiasz się monotonie i brak ci witamin lub jakiś minerałów, może za mało ruchu na świeżym powietrzu ? często zapominamy o tym że błędy dietetyczne mogą powodować osłabienie systemu nerwowego, gorsze funkcjonowanie mózgu stąd te dołki i chandry za nastrój odpowiada serotonina a gdy źle się odżywiamy mamy jej zbyt mało do sprawnego funkcjonowania ukł nerwowego niezbędny jest magnez i wit z grupy B jedz suszone owoce, orzechy, banany, razowe pieczywo okresowo możesz też spróbować preparatów z melisą, dziurawcem, żeń-szeniem ostatnio bardzo polecają też preparaty z różeńcem, on ma działanie stymulujące, ułatwia radzenie sobie ze stresem, dodaje energii