Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona cukrem

Co mi groźi?

Polecane posty

Hej.Chciałabym opowiedziec o moim problemnie.wczoraj robiłam sobie badania krwi , a przy okazjii cholesterolu i glukozy,MAM 16 lat bardzo sie niezapokoilam wyniki krwi okazaly sie znakomite lecz reszta fatalnie,zaniepokoiłam się. Glukoza wyszła mi 97 - a norma to 65 - 100 a Cholesterol 180 - 190 Rodzicie sie wystraszyli nie na żarty,mowili ze grozi mi udar. Nie uwarzam sie za az tak gróbą.Stojąc prosto i patrzac na stopy brzuch nie zasłania mi ud.Pytałam sie kolezanek zeby powiedzialy mi szczerze czy jestem gróba.odpowiedzialy ze nie,ale mogloby byc oczywiscie lepiej.Czy moja sytuacja jest az tak bardzo niepokojąca? Naprawde sie boję...

Gość hmm....f
jak na 16 lat to pewnie za duzo cukru masz we krwi.prawdopodonbie bedziesz musiala sie leczyc.zaczyna sie od diety.pilnuj sie teraz dziewczyno bo szkoda by bylo takiej mlodziutkiej zeby sobie wstrzykiwala zasztrzyki w brzuch....

na początek odstaw cukier i słodycze i za jakiś miesiąc powtórz badania cukru :P kiedyś (tak ze 4 lata temu) norma cukru to było 120 więc norma normie nie równa najlepiej idz z tym wynikiem do lekarza rodzinnego i niech on oceni :)

Gość camaieuuu83
cukier masz dobry

dobry? rodzice mowią że za wysoki

dokładnie są w normie ale już w jej górnych granicach według obecnie obowiązujących norm :D:D:D dlatego warto ograniczyć spożycie cukrów i powtórzyć wynik za jakiś czas :)

Gość Sophie H.
Ale to chyba temat nie na to forum!!!!!

Ah dziękuję Wam.wiec czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza rodzinnego.mam nadzije ze bedzie wszystko dobrze. Sophie napisałam ten temat na kafeterii poniewarz tutaj tak ze otrzymam rady...

Ja miałam taki cukier przed egzaminami,zasypiałam na stojąco, zrobiłam jeszcze raz badania jak już wszystko zdałam, stres minął i wyniki były super.