Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licealistka z drugiej klasy

dostałam jedynkę, wyszłam z sali!

Polecane posty

jestem w drugiej klasie liceum, powiedziałam na historii że NSZ i major Łupaszko to bohaterowie, a nauczycielka postawiła mi za to jedynkę, spakowałam się więc i wyszłam z sali trzaskając drzwiami, wiem co sobie możecie pomyśleć teraz, ale tu nie chodzi o emocjonalne podchodzenie do ideologi, ja tam zbytnio nawet się historią nie interesuję, mam gdzieś te wszystkie ideologie, nie interesuje mnie polityka, a powiedziałam to celowo żeby zrobić z siebie męczenniczkę, bo ta nauczycielka to jest jeszcze z poprzedniego systemu i nie mogłam dłużej siedzieć biernie i słuchać jej bredni, ona wcale nie realizuje programu tego co jest w podręczniku, gada wszystkie kłamstwa z poprzedniego systemu, że Katyń to Niemcy, że AK to zaplute karły reakcji, że Piłsudski był faszystom, co lekcję słyszy się jakieś takie wypowiedzi z jej strony, stara już jest, to chyba jej ostatni rok nauczania z tego co ludzie mówią, ale musi mieć układy dobre że jej za to gadanie nie wyjebią, więc powiedziałam to celowo! nie wiem co teraz robić, domyślam się że nauczycielka poszła do wychowawczyni i będzie pewnie rozmowa z rodzicami i że będzie mi kazała przeprosić nauczycielkę, ale ja nie zamierzam przepraszać jej i nie zamierzam chodzić na jej lekcje dopóki ona mnie nie przeprosi, czy to się może skończyć gorzej niż niezdaniem z historii? bo jeśli tylko grozi mi niezdanie to mam to gdzieś, powtórzę sobie klasę a historię będę miała z jakimś normalnym nauczycielem

Gość fikla pikla
przeproś kolegę z klasy

Gość rtertetetretre
idz do dyrektora i opowiedz mu to co sie stało, albo do rodziców. ja gdyby cos takiego spotkało moje dziecko zrobiłabym afere na całą placówke oswiatowa. serio. zyjemy w takich czasach gdzie prawdy juz nikt nie powinien bac sie mowic.

ale dyrektorka mnie nic nie zrobi, już pisałam że ta nauczycielka musi mieć dobre układy za takie jej gadanie na lekcjach już dawno jej nie wyjebali z roboty, więc na dyrektorkę nie ma co liczyć a rodzice co mają zrobić? przecież do telewizji z tym nie pójdą żeby mi i sobie wstydu narobić tylko w jakieś Uwadze albo Interwencji :O

ale jak jej nie przeproszę i nie będę chodzić do niej na lekcje to chyba mnie nie wyrzucą ze szkoły? najwyżej zachowanie poleci i nie zdam, ale to to mam gdzieś, nie chcę tylko żeby mnie wyrzucili

Gość Lill@
ja bym poprosiła s spotkanie z nią w towarzystwie rodziców, dyrekcji, wychowawcy i klasy i żeby wytłumaczyła dlaczego wstawiła ci taka ocene i jak wygladała sytuacja- w końcu nie obraziłaś jej ani nie powiedziałaś ,ze jesteś nieprzygotowana, dostałaś ocene za poglady a nie za wiedze

Stara komuszyca ... mogłaś zapytać jaki portet wielkiego towarzysza ma nad łóżkiem. Stalin, Lenin a może Dzierżyński? Ja bym tego tak nie zostawił. Na lekcji robiłbym jej zamęt o Katyniu, AK oraz komunie. Innymi słowy, edukowałbym ją. A powiedz o tym rodzicom i dyrektorce. Wybronią ciebie. Nie wolno tobie jej przepraszać. Powiedz prosto w oczy, że 1989 skończył się jakieś 20 lat temu.

Gość A nie przyszło ci do głowy że
nauczycielka prawdę mówi? Żyjemy w takich czasach gdzie podstawowe wartości są negowane, gdzie negowane jest wszystko co pochodzi z czasów PRL. A tymczasem mordu katyńskiego rzeczywiście dokonali Niemcy! Gorbaczow był agentem Mosadu (wywiad Izraelski), ogłosił winę ZSRR żeby skłócić dwa bratnie słowiańskie narody! Wiesz co by było jakby nie było UB? Była by wojna domowa! Władza ludowa to była jedna władza, to była stabilizacja. Ale reakcja stabilizacji nie chciała, UB musiało zwalczać reakcyjne podziemie bo reakcja zniszczyła by doszczętnie nasz kraj! Reakcja to byli AK, NSZ, BCh... myślisz że oni by się dogadali? Tyle partii, tyle organizacji zbrojnych? A władza ludowa była jedna! Jedna partia, jedna siła! Władza ludowa uchroniła nas przed wojną domową! Gdyby nie PRL, to nie chodziła byś do szkoły, nie miała byś się gdzie leczyć i odrabiała byś pańszczyznę u jakiegoś pana hrabiego. To ten zły PRL wybudował wam szkoły, szpitale, drogi, przemysł, zelektryfikował kraj, założył telewizję... gdyby nie PRL Polska była by dziś krajem trzeciego świata. Za Gierka byliśmy 10 potęgą gospodarczą na świecie, a dziś co? Solidarność zmarnowała cały dorobek pokoleń ludu pracującego miast i wsi, bo zamiast pracować by ojczyzna rosła w siłę a ludziom żyło się lepiej to oni strajkowali, bandyci, a potem wszystko rozkradli i wyprzedali majątek narodowy. Jesteś młodą osobą i gówno wiesz, słuchaj się więc starszych który pamiętają dawne czasy zamiast słuchać propagandy TVNu i PO.

Gość Lill@
właśnie w tej sytuacji ty powinnas zachowac opanowanie i kulture i pokazać ,że nie jesteś głupia małolata i masz swoje poglady na pewne sprawy

Gość Lill@
a nie przyszło ci do głowy- nauczyciel ma oceniać wiedze a nie poglady

Stalingrad ale już pisałam że dyrektorka jest z nią w zmowie, albo się jej boi i nic nie zrobi, przecież jakby ta nauczycielka nie miała układów wszędzie gdzie się da, to wywalili by ją już dawno za takie gadanie na lekcjach, a cała szkoła wie o tym co ona gada no a rodzice to co oni mają zrobić? do TVNu iść? idiotów z siebie i mnie w TV zrobić? bo jak baba ma układy to nie ma co liczyć że interwencja w jakimś kuratorium oświaty czy samej kurii biskupiej nawet coś pomoże

ale jakbym zachowała opanowanie to bym nie stała się męczenniczkom :P, a tak to będę męczenniczką i może zostanę świętą Kościoła Katolickiego

Gość lekooomankaa
no to czego tutaj dziewczyno szukasZ??? prosisz o poradę a jak dostajesz jedna sluszną to uważasz ze jest zła bo babka ma rzekome układy .... :o prosze Cie, dostałaś pałe za swoją opinię a tak nie powinno być. Zawsze na koniec roku możesz pisać test sprawdzający wiedzę z danego tematu jeśli babka Cie źle ocenia, wtedy jest komisja z innym nauczycielem tego przedmiotu.

jesli cie ta kretynka nie pzrepusci z histori to bedziesz miala poprawke w sierpniu. ktora pewnie zdasz bo beddzie na niej dyr inny nauczyciel od histori i chyba ona wiec jesli tamci beda sprawiedliwi i jesli bedziesz umiala to zdasz jesli beda po jej stronie to cie razem udupia na kolejny rok ale nie daj sie ! bron sie i mow ze masz prawo wyrazac wlasne zdanie ! idz ty do dyrektora zanim pojdzie ona!

ale ona jest delegatem Światowego Kongresu Żydów i Masonów na województwo Łódzkie, powiat Sieradzki i za nią stoi Światowe Żydostwo i Masoneria

"A nie przyszło ci do głowy że nauczycielka prawdę mówi? Żyjemy w takich czasach gdzie podstawowe wartości są negowane, gdzie negowane jest wszystko co pochodzi z czasów PRL." Wartości PRLu są to podstawowe wartości? Dziewczyna napisała jasno - dostała lufę za opinię, a nie wiedzę. Jak powiem, że Hitler to bohater na skalę Europy, nikt nie ma mi wpisywać oceny za to. Dla części Polaków Łupaszko i NSZ są to bohaterowie. "A tymczasem mordu katyńskiego rzeczywiście dokonali Niemcy! Gorbaczow był agentem Mosadu (wywiad Izraelski), ogłosił winę ZSRR żeby skłócić dwa bratnie słowiańskie narody!" Kosmici też maczali w tym palce ... a tak na serio dokonali tego Rosjanie, bo skoro rządzą prawicowi Putin i Miedwiediew i się do tego przyznają, jest coś na rzeczy. Niemcy w przeciwieństwie do Rosjan nie mordowali żołnierzy polskich (siedzieli sobie spokojnie w obozach do końca wojny). A kwestia żydowska ... sporo UBeków było Żydami. "Wiesz co by było jakby nie było UB? Była by wojna domowa! Władza ludowa to była jedna władza, to była stabilizacja. Ale reakcja stabilizacji nie chciała, UB musiało zwalczać reakcyjne podziemie bo reakcja zniszczyła by doszczętnie nasz kraj!" Zauważ, że komuniści przed wojną cieszyli się poparciem MARGINESU. Władzę komunistyczną w Polsce wprowadził STALIN, a nie Polacy. Polacy popierali głównie ruchy prawicowe (sanacja oraz endecja), potem ludowców, potem socjalistów (nie mylić z PZPR i SLD). Dlaczego wybuchła wojna domowa? Bo komuniści rządzili dzięki ZSRR oraz to, że komuniści nie potrafili uszanować podstawowych praw (fałszywa amnestia dla AK). "Reakcja to byli AK, NSZ, BCh... myślisz że oni by się dogadali? Tyle partii, tyle organizacji zbrojnych? A władza ludowa była jedna! Jedna partia, jedna siła! Władza ludowa uchroniła nas przed wojną domową!" Z tego co wiem, AK i BCh byli po środku i byli najbardziej popierani przez Polaków. Nacjonalistyczna NSZ umiała się dogadać z AK i BCh. Za to nikt nie umiał się dogadać z komunistami (tylko część socjalistów). Jedna partia, jedna siła? Dziękuję za taką siłę, która gnębi nawet za poglądy, której większość Polaków nienawidziła. Nie byłoby wojny domowej. Wojna domowa była dlatego, że komuniści zostali u władzy tylko i wyłącznie dzięki ZSRR. "Gdyby nie PRL, to nie chodziła byś do szkoły, nie miała byś się gdzie leczyć i odrabiała byś pańszczyznę u jakiegoś pana hrabiego." Nie chce być złośliwy, ale w Wielkiej Brytanii nikt pańszczyzny nie odrabia, podobnie jak w Hiszpanii (Franco długo rząził), Francji czy Włoszech. "To ten zły PRL wybudował wam szkoły, szpitale, drogi, przemysł, zelektryfikował kraj, założył telewizję... gdyby nie PRL Polska była by dziś krajem trzeciego świata." Sądzę, że gdyby nie PRL, dzisiaj stalibyśmy wysoko. PRL dobrą koniunkturę miał tylko przez pierwsze 5 lat, kiedy ludzie pracowali ciężko z entuzjazmem nad odgruzowaniem kraju (8 godzin za miskę zupy). A ... kto odrzucił pomoc USA? Chyba towarzysze. "Za Gierka byliśmy 10 potęgą gospodarczą na świecie, a dziś co? Solidarność zmarnowała cały dorobek pokoleń ludu pracującego miast i wsi, bo zamiast pracować by ojczyzna rosła w siłę a ludziom żyło się lepiej to oni strajkowali, bandyci, a potem wszystko rozkradli i wyprzedali majątek narodowy." Zauważyłem, że firmy, które dobrze prosperowały za komuny, mają się dobrze. Te, którym trzeba było dopłacać do interesu, padają. Solidarność nie jest święta, popełniła mnóstwo błędów i grzechów, ale ktoś musiał wyrzucić komunistów. A masz pretensje do strajków ... jakie metody stosowali komuniści, kiedy nie byli u władzy? Strajk właśnie. "Jesteś młodą osobą i gówno wiesz, słuchaj się więc starszych który pamiętają dawne czasy zamiast słuchać propagandy TVNu i PO." Znam opowieści starszych, którzy powiedzieli mi, że dopiero od Gierka Polska przypomina tą Polskę którą znamy. Wcześniejsza nie różniła się zbytnio od II RP poza poziomem analfabetyzmu.

nie mam szans w walce z nią, no chyba że zostanę kanonizowana przez papieża to wtedy będę miała poparcie ojca dyrektora i wtedy może razem wygramy tą wojnę

ja mialam podobnie na religi :D pingwin kazala pisac takie jakby kartkowki o aborcji in vitro antykoncepcji itd :D ja oczywiscie pisalam wlasne zdanie ze in vitro to nie grzech i bardzo dobre rozwiazanie dla wielu, ze za aborcja jestem a antykoncepcja jest potrzebna bo kalendarzyk to przerzytek i zadne zabezpieczenie. ona nie mogla tego zniesc :D ahahaha wprawdzie dala mi dst ale wiekszosc grzecznych i ulozonych dziewczynek miala bdb :D a ja sie nie dalam, nie bede pisala to co ona chce tylko to co naprawde o tym wszystkim mysle. nie sluchalam jej na lekcji, malowalam sie celowo jak cos mowila po lekcji to nie reagowalam na nia w ogole.

nic w historii nie jest do końca białe, albo czarne, a tym bardziej w PRL, gdzie była ideologia propagandy sukcesu i wszystko co mozliwe tak zakłamane na korzyść jedynie słusznej ideologii..... ZA młoda jesteś, by robić takie przedstawienia, nie znając historii nawet na dostaeczny.

Gość cóż to 10 to nie propaganda
skoro dziś jesteśmy 20 czy tam 18 gospodarką świata, a należy wziąć pod uwagę że wepchały się przed nas takie kraje jak Chiny, Indie, Brazylia, Korea Południowa, Turcja... w krajach tych w tamtych czasach nic nie było, a i dziś większość z nich zawdzięcza swoją pozycję wyłącznie liczbie ludności a zacofanie aż piszczy - podczas gdy w czasach Gierka miały znacznie mniej ludzi = mniejsze gospodarki. 10 miejsce jest więc realne.

Na religii miałem księdza-filozofa, który wogóle kazał nam się dzielić na "ekipy" jak były takie dyskusje coś versus coś: - za aborcją i przeciwko aborcji - za karą śmierci i przeciwko kary śmierci itd. I nikogo nie faworyzował ... nawet robił bardziej za mediatora. Bardzo często robił to na łonie natury (w parku przyszkolnym), dlatego moim zdaniem ksiądz nie znaczy zacofaniec.

oczywiscie ze nie, ja w 1 i 2 klasie licewum mialam tez super ksiedza, potrafil kazdego wysluchac i wgle a w maturelnej dali nam taka chora zakonnice. co bylo nie po jej mysli juz krytukowala, krecila nosem i mscila sie-ocenami. kretynka

Gość cóż to 10 to nie propaganda
dyrektore gdzie tam... pod względem dynamiki rozwoju to możemy być nawet na 5tym miejscu obecnie - a najlepsi w Europie - zawsze możesz sobie znaleźć wskaźnik w którym będziesz najlepsza Ale przepraszam cię, ale czy ty jesteś jakiś debil i nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Propaganda PRL głosiła że Polska była 10 największą gospodarką świata, dziś jesteśmy pod koniec drugiej dziesiątki. Więc co ty pierdolisz o dynamice rozwoju? Co ma piernik do wiatraka? Wpierdalasz się z tą dynamiką jak między wódkę a zagrychę. Rozmawiamy kurwa o pierdolonej wielkości gospodarki (mierzonej całkowitym PKB) a nie o dynamice wzrostu gospodarczego :O. Ale nie kurwa, musiałeś napisać o tym wzroście gospodarczym, bo kurwa tak trudno rozumieć o czym się rozmawia :O Przepraszam cię dyrektore za słownictwo, ale w ostatnim czasie jestem bardzo zestresowany i szlag mnie trafia jak rozmawiam o jednym a ktoś pieprzy o czym innym. Za dużo stresu w pracy, mam nadzieję że zrozumiesz.

Kwestia człowieka - ja miałem księdza z powołaniem. Na nikogo się nie rzucał, jak ktoś nawet popierał aborcję, oczywiście miał swoje zdanie, ale nie argumentował go ocenami.

Inne kraje nas wyprzedzają z jednego powodu - po prostu u nas liczba ludności NA SZCZĘŚCIE stanęła, a Indie czy Chiny wprawdzie się rozwijają i mają co raz wyższe lokaty, ale demografia ich zgubi.

Gość maliboo
wg mnie to ona powinna poniesc konsekwencje, za poglady i wlasne zdanie nie mozna dostac jedynki! mialas prawo wyjsc jak dyrektor jest na poziomie to zniweluje ocene, niestety podejrewam, ze nie bedzie chcial psuc atmosfery w 'gronie pedagogicznym'. Lepeij bedzie zrobic z ciebie krnabrna uczennice. Zalezy jeszcze jak sie zachowywalas, bo jak jej krzyczalas 'swoja prawde' chamsko w oczy i zrobilas scene - to no coz moglas ja sprowokowac. podejrzewam, ze w Twoim domu tez emocjonalnie podchodzi sie do tej historii (np. Katyn) i bylego ustroju, i dlatego tak sie oburzylas nie przejmuj sie, lepiej miec wlasne zdanie i nawet powtorzyc klas niz byc cale zycie taka miekka rurka, ktorej mozna wszystko wmowic :P

Gość
już pisałam że ta nauczycielka musi mieć dobre układy to to SPRAWDZ bedziesz na lepszej pozycji jeslisama pojdziesz do wyhowawczyni czy dyrektorki. a jak nie dziala to do kuratorium oswiaty oficjalna skarga, ze pani nie realizuje programu i uparcie wmawia wam bzdury a za wlasne zdanie stawia paly. to sie mobbing nazywa

Gość
Zaklopotana oczywiscie ze nie, ja w 1 i 2 klasie licewum mialam tez super ksiedza, potrafil kazdego wysluchac i wgle a w maturelnej dali nam taka chora zakonnice. co bylo nie po jej mysli juz krytukowala, krecila nosem i mscila sie-ocenami. bylo przstac chodzic na religie proste