Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licealistka z drugiej klasy

dostałam jedynkę, wyszłam z sali!

Polecane posty

Gość cóż to 10 to nie propaganda
Stalingrad Inne kraje nas wyprzedzają z jednego powodu - po prostu u nas liczba ludności NA SZCZĘŚCIE stanęła, a Indie czy Chiny wprawdzie się rozwijają i mają co raz wyższe lokaty, ale demografia ich zgubi. Otóż to. PRL w szczytowym okresie rozwoju, czyli w czasach Gierka mógł być 10 gospodarką świata. Chiny, Brazylia, Indie, Meksyk, Turcja, Indonezja. Co było w tych krajach w latach 70? Nic! Już jesteśmy nie na 20 tylko na 14 pozycji.

Gość maliboo
a poza tym, czy mi sie tylko wydaje, czy Rosjanie juz nie wrzucili na internet stosownej stronki, w ktorej przyznaja sie do Katynia (w ramach obecnej milosci polsko - rosyjskiej)

Poza tym wydaje mi się, że statystyczny Hindus bądź Chińczyk jest baaardzo biedny. Zachwycajmy się PKB per capita, a nie potęgą gospodarczą.

wlasnie nie proste, bo chodzilam jakby mi sie kiedys zachcialo brac slub koscielny. nigdy nie wiadomo wiec wolalam chodzic. pozatym mialam prawo wyrazac swoje zdanie i robic na zlosc tej idiotce

Za czasów PRL podstawowe potęgi to na pewno USA, Japonia, RFN, Wielka Brytania, Francja,Włochy, ZSRR. Moim zdaniem to możliwe, że Polska mogła być tak wysoko. W top15 chyba na pewno była.

Gość ale wy gupie jestesta
widze ze jeszcze duzo jest komuchow a w glowie zamiast mozgu maja goowno! 10 potega gospodarcza....ja pierdole,jak trzeba byc downem zeby w takie bzdety wierzyc? pewnie ponad 1 mln Polakow wysiedlonych na Syberie i Kazachstan to tez wina niemcow? ja dosc nasluchalem od dziadka ktory walczyl w Kieleckim zeby odroznic kto byl winny! poczytajcie ksiazke "Zolnierze zapomnieni"! wszystko w tym temacie!

Nikogo się tym nie karmi, tylko w Norwegii mieszka chyba 8 razy mnie ludzi niż w Polsce, dlatego są za nami. Odróżniacie globalne PKB od PKB per capita (na głowę)?

Gość maliboo
jakby zaczela sie rzucac, ze to jednak NKWD, to owiedz, ze wariactwem jest twierdzic ze zrobili to Niemcy skoro Rosjanie sie juz przyznali i nawet zalaczyli stosowne dokumenty w internecie :classic_cool:

Gość maliboo
i powiedz, ze u Ciebie to ona ma tez jedynke :D

Gość ale wy gupie jestesta
Polska na 46 miejscu:D Norwegia na 3 :D

a to proszę bardzo, per capita, International Monetary Fund (2009), Polska 49 miejsce na 182, 11302USD World Bank (2009), Polska 38 miejsce na 164, 11273USD gdy wziąć jeszcze pod uwagę parytet siły nabywczej to jest jeszcze lepiej, nasze PKB zbliża się do 20000 USD International Monetary Fund (2009), 46 miejsce na 182, z 18050USD na osobę World Bank (2009), 37 na 162, z 19059 USD na osobę Ludzie! NA CO WY NARZEKACIE!? Ludzie w 3/4 państw świata mają gorzej niż wy! A takie Chiny i Indie to 1/3 ludności świata i tam mają gorzej niż wy! Pod względem Wskaźnika Rozwoju Ludzkiego Polska zajmuje 41 miejsce (2009 rok) na chyba 182 pozycje, dla porównania Niemcy są na 22 pozycji! Naprawdę nie macie na co narzekać! Zamiast się cieszyć że pod rządami PO Ojczyzna rośnie w siłę a ludziom żyje się lepiej to wy tylko narzekacie! Wiwat! Krzyczcie wszystkie stany: Niech żyje Premier kochany!

dyrektore ranking pod względem PKB nic nie znaczy... Ale tyś głąb :O Nic nie znaczy? Rozumiesz co to jest całkowite PKB?

Gość maliboo
coz to nie propaganda glupota jest porownywac Polske do krajow 3 swiata, lezymy w Europie, nie? a nie na jakims afrykanskim zadupiu kraje 3 swiata byly i sa eksploatowane przez kraje imperialistyczne, wiec nie porownuj ich do Polski :O pomysl jak moglibusmy miec potencjal gdyby Polska znalazla sie w dopowiednich rekach

Gość maliboo
ale faktem jest, ze 80% swiata ma gorzej niz przecietny Polak

Gość maliboo
tutaj macie fajna stronke, mozecie wpisac swoj roczny dochod (annual income)w $ albo euro) i zobaczyc na ktorym miejscu jestescie na swiecie poprawi wam sie humor i zdacie sobie sprawe ze w skali swiatowej to jestescie szczesciarzami dajcie znac jak poszlo! http://www.globalrichlist.com/