Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy?

Od kiedy?

Polecane posty

Gość od kiedy?

Moja corka ma prawie 13mc. Mam oto takie pytania do doswiadczonych mam: 1. Mala jeszcze nie chodzi, biega na czworaka tylko i czy przy nauce chodzenia trzeba ja jakos oprowadzac jak nie chce,zaraz koniecznie na cztery chce, czy sama bawiac sie na podlodze nauczy, nie mam chodzika, bo podobno szkodliwy.... 2. Od kiedy powinna trzymac sama butle z piciem, bo kubki niekapki wszystkie beee, butle weznie do raczki i zamiast pic- wylewa.... Nie jestem tam jakas panikara, ale chcialam skonsultowac z wami jak to u wszych maluchow wygladalo, dodam jeszcze, ze rozmyslam nad zakupem pchacza do nauki chodzenia i zabawy, moze to pomoze w nauce chodzenia, bo coreczka jeszcze nawet sama nie stoi. Moze ktoras z Mam sie wypowie.

moja mała zaczęła sama chodzic jak miała coś 18 miesięcy ale ona wcześniak jest :) a co do picia to moja miała niecały rok jak już sama sobie niekapka trzymała

Gość moj synek zaczal
chodzic samodzielnie jak mial 15 miesiecy (mam na mysli chodzenie bez trzymania sie mebli, itd.) Wczesniej dlugo raczkowal, jak rowniez dlugo chodzil trzymajac sie mebli. Co do trzymania kubka to trzymal do czasu (mial 6-7 miesiecy jak sam z niego pil) a potem nagle mu przeszlo, mial kilkanascie miesiecy jak sie skusil ponownie :D Teraz ma 20 miesiecy, od niedawna sam pije wode mineralna z butelki, sam sie "obsluzy" wiec nie ma pospiechu :)

Gość moj synek zaczal
my nie mielismy chodzika, w wozku lezal dlugo, nie chcialam go sadzac, czekalam az zrobi to samodzielnie wiec jezdzil w gondoli do 7.5 miesiaca i nie wyrywal sie wcale, podobalo mu sie ogladanie swiata z pozycji lezacej. Zadnych poduszek, lezal na samym materacu , dopiero od niedawna spi na plaskiej poduszce

Gość meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja dla blizniakow nie mialam chodzika, nie uczylam tez ich chodzic. Same do wszystkiego doszly, najpierw na czworakach, potem przy meblach, potem zaczely wstawac z kuckow, az w koncu ruszyli. Roczek podeptaly, maja teraz 13 miesiecy i biegaja. Nic na sile, zostaw dziecko samo sobie, absolutnie nie przyspieszaj :-)

Gość od kiedy?
Ola malo probuje chodzic przy meblach, naprawde sporadzcznie, jedynie w lozeczku jest obeznana. Wyglada, jak by jej chodzenie nie interesowalo.