Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirka31.78@o2.pl

pomozcie mi wybrac imie dla córeczki...

Polecane posty

Gość mirka31.78@o2.pl

Witam bardzo chcialam by mala nazywala sie suzi ale suzzane to nie polskie imie i mi nie zarejstruja w urzedzie kobietki pomyslimy cos razem?nie chce tradycyjnego imienia.

Gość a ja aj
no to daj jakieś propozycję jakie ci sie podobają?

Gość będę żoną:):)
Lena lub Nadia.Mnie się podobają.

Gość konwallllli
Irmgarda nazwij.

Gość abaczkowo
no to może zuzanna

Gość mmmmmmmmmmmtttttt
Smerfetka

Gość konwallllli
no albo zuzanna wtedy bedziesz mowic na nią Zuzi, podobnie do Suzi

Gość esuiohtgeyurhtuiaa89iw
N A D I A

Gość z takich nietradycyjnych imion
Samanta Dolores Dalia Diana Gracja dodam, ze sama wole jednak te tradycyjne imiona

Gość konwallllli
no Zuzanna to polski odpowiednik Suzanne.

Gość vazzelina
pisałaś wczoraj o imieniu Kajsa - uważam, ze jeśli nie chcesz oklepanego imienia, to to będzie świetny wybór, bo imię jest skromne, krotkie, niespotykane, a biblijne. Oprocz tego proponuje jeszcze Larysę/Larę, Nastię, Dagnę, Malinę

Gość Boratka
A jakie nazwisko masz?

Gość
to nazwij zuzanna a mow suzi proste ;) misie podobaja amelia beatrycze daria damroka irma judyta klara klementyna lidia laura oriana sara zuzanna

Gość ona wie
a mnie Julia, Laura, Hania, Urszula, Anita

Gość vazzelina
W szkoe będą ją nazywać jak im sie bedzie chcialo, pewnie Zuza, Zuzka, Zuzia, a to, ze ty w domu będziesz do niej mowić Suzi - i dziadkowie oraz reszta rodziny pewnie też - w niczym przecież nie przeszkadza. Jesli koniecznie chcesz do niej mówic Suzi, to imię inne niż Zuzanna nie ma sensu

Gość konwallllli
Zuzanna będzie bardzo pasowało. jak bedzie chodzic do szkol to juz zrozumie, że ma na imię Zuzanna, ale zdrobniale móiwice Suzi więc nie powinno być wiekszego problemu.

Gość ona wie
Zgadzam się z opinią innych, że ludzie bez wykształcenia, "prości" dają swoim dzieją bardzo wymyślne imiona typu Suzi jakby mało było polskich, słowiańskich imion. Lepiej mieć imię skromne a szlachetne. Uczę w szkole i jak dziecko ma na imię Dżesika to ogarnia wszystkich śmiech a takie dziecko to najczęściej źle ucząca się zaniedbana uczennica, która tylko imię ma " amerykańskie..."

Gość konwallllli
Suzzane nawet nie ma, jest Suzanne ;) no to już nie wiem, ale Zuzanna by pasowała.

Gość vazzelina
Moja koleżanka nazywa sie Barbara, w szkole była Baśką, a rodzice mówili do niej Iza. Nie mam pojecia, dlaczego jej dali imię Barbara, skoro podobało im sie Iza, ale w każdym razie dziewczyna nie odniosła żadnego uszczerbku na zdrowiu psychicznym i wszystko jest git, a to dwa zupełnie różne imiona

Gość ona wie
matka, która chce dać imię dziecku a nie pisze go nawet poprawnie...

Gość vazzelina
ona wie - z jaką opinia innych ? tutaj takiej opinii nikt przed toba nie wyraził

Gość ona wie
Zuzia to ładne imię... lepsze to niż niepolskie, których nie umiesz poprawnie napisać:P ja też będę wybierać imię bobasowi 1 miesiąc;P

a no właśnie pisałaś juz o Kesji... imię ładne więc może to? inne imiona : Lea (chociaż do nazwiska nie bardzo), Daniela, Ksenia, Olimpia, Pola, Klara, Kornelia, Dagmara, Diana, Jaśmina,

Gość konwallllli
Osobiście Suzi nie kojarzy mi się z iminiem dla dziewczynki, ale to sprawa rodziców ;) Ona wie a jak nazwiesz małą?

Gość ona wie
z opini powszechnie krążących w moich chociażby twoarzystwie...zresztą było kilka na ten temat fajnych artykułów chociażby w Wyborczej. Zresztą zauważ jak nazywają swoje dzieci aktorzy, politycy itd.. nikt nie daje dziecku na imie Dżesika, Andżelika, Dajana ... bo to prostackie

Gość vazzelina
A politycy to taka wyżyna intelektualna... Daj spokój. To nie jest twoja sprawa. Autorka jest uprzejma i grzeczna i nie wiem, po co sie na niej wyzywasz. Chyba masz za duzo czasu i kompleksy

ja się z wami nie zgadzam. Niby czemu teraz jest pełnoo Franków Stasiów i Antków.. bo taka moda i nikt nie powie że jesteśmy z patologii tylko z tych wykształconych...;/ a co jeśli w rodzinie jest Nikola i Marysia?? patologia czy wręcz przeciwnie?