Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kh

Poradzcie- chamski 16-latek.

Polecane posty

Gość kh

Witajcie, poszukuje jakichs ciekawych pomyslow, jak sobie poradzic ze zbuntowanym, chamskim nastolatkiem. Problem: bezczelny, nie reaguje na prosby i grozby, gdy: zachowuje sie glosno, slucha na caly full muzyke. Do tego jest wulgarny-lubi wykrzykiwać głośno ordynarne przekleństwa. Jak mu zwracam uwage, to jest, ze sie czepiam. Wrrrr.... Pomozcie. Co robic?

Gość przebierz sie za dynie i idz
prozby i grozby to najgorszy pomysl z mozliwych trzeba by znalezc jakas plaszczyzne porozumienia z nim kim on dla ciebie jest??

Gość zabrac kieszonkowe
odlaczyc sprzeta grajacy, odlaczyc internet i nie kupowac drogich ciuchow. jak zacznie drzec morde to wychodzic z pokoju i ogolnie zwracac na niego uwage wylacznie jak jest grzeczny i normalny.

Gość przebierz sie za dynie i idz
no tak, ale to dla niego beda kary i bedzie sie bardziej buntowal mysle, ze spokojna rozmowa by bardzie pomogla

Gość swiński blondyn
pousc mu szpare

Gość kh
Rozmowa spokojna juz byla. Rzucal sie Postanowilam nie dac sie sprowokowac i byc cierpliwa. Ogolnie ciagle bylo,ze sie go czepiam. Jego rodzice sa po rozwodzie. Matka-na moje oko-na za duzo mu pozwala. Nie mam juz pojecia, jak sie z nim porozumiec. Przeciez "wsiadam na niego".

Ja bym powiedziala tak: szacunek i sluchanie drugiej osoby dziala w obie strony. Jesli ja cie prosze, zebys sciszyl muzyke, to oczekuje wykonania. To nie jest hotel, nie zyjesz sam. Od tej pory, jesli bedziesz bezczelny w stosunku do mnie, bede zabierac ci twoje przywileje: nie zaplace za komorke, odlacze internet. Jesli chcesz miec wygody, to tez musisz cos z siebie dac! I musisz byc konsekwentna: jesli pyskuje, to nie daj kieszonkowego, czy cokolwiek tam mu dajesz. Zobaczy po paru razach, ze nie warto. I badz taka sama, jak i on: jesli ty do niego mowisz, a on ignoruje i muza na full, to gdy on do ciebie z czyms przyjdzie roszczeniowo, to tez udawaj, ze nie slyszysz. Gdy sie bedzie rzucal, zapytaj "Widzisz, nie jest przyjemnie, kiedy ktos cie ignoruje, prawda? Tak samo ja sie czuje, kiedy ty nie odpowiadasz na moje pytania". Moze zapytaj pedagoga szkolnego, powinna wiedziec, poleci ci pewnie kilka dobrych ksiazek o nastolatkach.