Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xasser

Zupy z serem topionym dla dziecka??? Normalnie padłam!!!!

Polecane posty

Gość xasser

Moja koleżanka pochwaliła mi się, że swojemu dziecku 4 letniemu regularnie zagęszcza zupę serkiem topionym! Jak można robić taki syf! Przecież ser topiony jest tłusty, a pod wpływem gorącej temperatury jest szkodliwy dla zdrowia! Ręce opadają. Współczesna matka a głupie to to jak nie wiem.

Gość no to ja właśnie
Moja póltoraroczna tez takie je, razem z całą rodziną! . Nie za każdym razem ale robię często porową albo wielojarzynową....no i kalafiorową też zabielam serkiem. czy widzisz różnicę w zjedzeniu miseczki zupki z serkiem a np kanapki z serem żółtym bądź topionym??? nie dajmy się zwariować. A już 4 -ro latek to wogóle inna bajka...przecież to duże dziecko!

Gość xasser
serek topiony można sobie zjeść czasem owszem, ale ja sie czepiam wrzucania go do gorącej zupy! Wydzielają się szkodliwe związki!

Gość janinina
Moze nie wrzuca do gorącej, tylko do ciepłej zupy. Zajmij sie swoimi sprawami.

Gość a ja kiedys widziałam przepis
na zupe z serków topionych Sama nie robie , ale widziałam był na jakims opakowaniu knorra czy winiar

no i co z tego ze tak robi ? moze dziecko lubi ? moze cala rodzina lubi tez taka zupe ? takie dziecko moze juz wszystko jesc ziemniaki pyry mieso ,bulki chleb ser ,,szynke nie widze tu nic bulwersujacego ;)

Gość Majętna z domu Nowak
pisze się zupy,miski,ser a nie miseczki sereczki zuki

Gość te majetna mówi się tak i tak
poszukaj w słowniku , od tego są zdrobnienia a ty nie badz taka do przodu, bo cię z tyłu zabraknie :-0

teeee autorko piszesz o kolezance - taka z niej wspolczesna mama.... a moze ta wsplczesnosc poprostu wyda sie jej beznadziejna i ma ja w dupie i jest normalna matka ? :P

Gość maska zorro
Tez tak robie,do niektorych zup zamiast zabielic smietana dodaje serek topiony,nawet Ewa Wachowicz w swoim programie tak robila,nie widze w tym nic bulwersujacego.Alez niektore z was maja problemy...

Gość xasser
Ewa Wachowicz to żaden autorytet, wiadomo przecież, że ona żre jak świnia i takowoż wygląda. Tia, pakujcie serki topione do zup, kanapek ile wlezie, tylko potem nie zakładajcie topików w stylu: moje dziecko ma obstrukcje i boli brzuszek. Ja sie nie czepiam i nie mówię, żeby całkiem odstawić, chociaż to byłoby idealne - mi chodzi o matki, które DO KAŻDEJ ZUPY wrzucają ten ser topiony. Niech sie w czoło pukną, głupie idotki.

teee autorko nikt sie w leb pukac nie musi moze napiszemy ci ty sie puknij " dziecko ma obstrukcje i boli brzuszek." 4 letnie dziecko nie moze jesc serka topionego ? a i zupe nie zageszczac no sorry 4 latek nie jest jakims niemowleciem ja w tym wieku pilam mleko prosto zimne z woreczka to dopiero cos ! :O moze jeszcze wynajdziesz na to jakas chorobe ? no naprawde rece odpadaja :O

Gość xasser
to pewnie dlatego sama gadasz jak oszołomka

Gość zamiast sie klocic to moze
ktos wyjasnie dlaczego ser topiony to zlo??

ja sie nie kloce :) a moze autorka wszechwiedzaca moze powie dlaczego takiemu malemu dziecku jak 4 latenie co niedlugo do szkoly pojdzei nie mozna dawac sera topionego badz bron boze zageszczac nim zupy :O bo nigdy takiego czegos nie slyszlam zreszta teraz to wszystko jest SMIERTELNE I BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :O

ahhh autorko i wypraszam sobie nie jestem zadnym oszolomem :O tylko zwyklym czlowiekiem ktory nie bedzie do dupy dziecka palca pchal by zobaczyc jaka kupke ma 🖐️

Gość xasser
ciebie w ogole widać zdrowie dziecka nic nie obchodzi i pasiesz to swoje potomstwo tym, co masz pod ręką akurat, żałosna matka

Gość zamiast sie klocic to moze
co jest zlego w serkach topionych??

Gość maliboo
xasser a konkretnie jakie zwiazki? i skad masz takie zrodlo informacji, ze to szkodliwe? babcia ci mowila?

no to wytlumacz co jest tak smiertelnego w serku dla dzieci bo najwyzej to ty jestes zalosna nie potrafisz odp na pytanie a tylko wyzywac ty to jestes zalosna i to jeszcze jak :D servus 🖐️ nie mamy o czym gadac nara a nie chcialabym byc twoja koleznka , bo niby jaka to z ciebie kolezka a dupe jej obrabiasz :P

Gość maliboo
chodzi mi o to jakiez to szkodliwe zwiazki wydzielaja sie z tego nieszczesnego serka pod wplywem temperatury?

Gość maliboo
chyba sie nie dowiemy :classic_cool:

Gość xasser
http://urodaizdrowie.pl/lista-10-najbardziej-szkodliwych-potraw Z tej strony fragment o serku topionym: Serek topiony uwielbia go wiele osób, a nawet faszerujemy takimi serkami nasze Bogu ducha winne dzieci. A nie powinniśmy przesadzać. 276 kalorii i 21 g tłuszczu w jednym małym opakowaniu serka topionego niszczy nasze serce jak najgorszy wróg. Ponadto serki topione, tak jak sery twarde zawierają sporo niezdrowych kwasów nasyconych. Zastąpienie ich jest jednak bardzo proste wystarczy użyć serka typu brie (100 kalorii na małą porcję) lub polubić serki kozie (76 kalorii i 5 g białka w porcji).

ojej o kalorie chodzi i tluszcz a ile dasz temu dziecku tego serka kilogramy ? posmarujesz chleb i juz zageszczasz jedna kostka serka ale mi to cos i tak dlugo szperalas i takie cos wynalazlas ? :D:D:D:D to sie nie postaralas :D:D a chorobe jaka wywoluje ? :D:D szukaj jeszcze :D