Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pazdziochowa78

Kosmetyki- drogie kontra tanie.

Polecane posty

Gość Pazdziochowa78

Lepiej kupowac drogie ale mniej, czy wiecej i taniej? Jak to jest z kosmetykami?

zależy o jakie chodzi, np. pudru w kamieniu nie potrzebuję drogiego, może być ze sklepu po 5 zł, ale ten w kremie już przydał by się lepszy. Tak samo nie widzę potrzeby kupowania drogich cieni do powiek, błyszczyków czy tuszów do rzęs. Ale kremy powinny być lepsze.

nie warto oszczedzac na : -tuszu do rzes, - podkladzie, -szamponie, odzywce i ogolnie kosmetykach do wlosów -antyperpirancie spokojnie mozna kupowac najtansze: -lakiery do paznokci, -cienie do powiek, -blyszczyki, - zele pod prysznic

Gość przebierz sie za dynie i idz
zgodze sie z blacharra :P

Ja tam w ogóle tylko na lakierach do paznokci oszczedzam. No i na plynie do demakijazu- uzywam ten z ziaji. Podklad, cien do powiek, kredka do brwi, kredka do oczu, blyszczyk, musze miec z wyzszej pólki. Uzywalam tez takich z nizszej i sredniej- i zwyczajnie mam porównanie, te z wyzszej pólki wypadaja o wiele lepiej. Nie wspomne juz o tym ze lubie ladne opakowania, ot, uciecha dla oka.

Jak sie nie ma rodziny na utrzymaniu to mozna sobie kupowac co sie chce :) A od rodziców nie szarpie, slyszalas moze o czyms takim jak praca w weekendy? :)

Gość Pazdziochowa78
Fabella pewnie sobie dorabia w galerii...

Gość tikkit
oszczedzam tylko na mydle w płynie którego używam też jako żelu pod prysznic kupuje litrowe w lidlu za 2,49zł :P no i lakiery do paznokci za 5-10zł podkład, puder,tusz, cienie, pomadki MUSZE miec z wyższej połki probowalam zadowolic sie tanszymi substytutami np. cienie inglota zamiast lauder ale to zupełnie rózne klasy produktow

ja na przyklad nie widze duzej roznicy pomiedzy blyszczykami z najwyzszej polki, sredniej polki, oraz najnizszej... no - łandniejszy zapach i oopakowanie maja te drozsze.... a juz najgorsze sa te drogie wytrzymujace iles tam :O

Wypraszam sobie. Zapierdzielam w fabryce w soboty i niedziele wlasnie po to zeby móc sobie kupic podklad Estee Lauder. Podobnie z pielegnacja. Wydam kazde pieniadze na dobry, lekki, nawilzajacy krem.

Gość tikkit
nie widzisz bo nie chcesz :P pewnie zdarzaja sie jakies perelki ale ja na nie trafiam. kilka razy kupilam tani blyszczyk i jak nie kleił to płynął, nie mowiac o tym ze 'nablyszczal' gora 10 min

a ja mam zayebisty błyszczyk za 6 zł chyba no i co ? tak samo cienie... dla mnie te z inglota są już dobre a ja używam takich zwykłych, " bez firmowych " i potrafią trzymać mi się cały dzień :O Więc nie wiem po co mam na nie wywalać kupę kasy.

A w moim przypadku tanie cienie sa o kant dupy roztluc, bo zaraz splywaja a i kolory nie sa zbyt nasycone. Dlatego uzywam sobie cieni Clarins, niestety skóre mam raczej tlusta wiec byle czym smarowac sie nie moge.

Gość sevenload
jak wszędzie zdarzają się drogie buble a tanie perełki. Wystarczy wejść na wizaż i poczytać recenzentek:) wpisac jakiś produkt ustawić wg ocen naprawdę wiele tanich kosmetyków jest bardzo dobrych.

Ja jednak wole oceniac sama... jestem bardzo kaprysna jesli chodzi o kosmetyki. A i na punkcie perfum mam hysia.

Gość przebierz sie za dynie i idz
perfumy to tylko firmowe....

Gość asdfa
tansze cienie do powiek? te drozsze to niebo a ziemia w porownaniu do tych tanich

Gość asdfa
tansze sa matowe, ciezkie, a drozsze wygladaja super

Gość asdfa
no i jeszcze sa mniej wyrazne, niektorych tanich w ogole nie widac

Nie oszczedzam wogole na kosmetykach do wlosow, typu szampon odzywka, jedwab,lakier, nie oszczedzam tez na kremach do twarzy, filtrach w lato, lakierach do paznokci, kosmetyki do makijazu mam swoje zaufane, wszystkie w cenach 40-50 zl., czyli tak normalnie, natomiast kupuje zwykle mydla, balsamy, kremy do stop czy rak i krople do oczu

Gość :o)
Ja nie oszczędzam na tuszu do rzęs, kosmetykach do włosów, podkładzie i perfumach, reszta taniocha. Cienie do powiek mam w palecie Miss Rose 26zł za 30 kolorów i są super.

Gość shiraz81
Według mnie nie ma co oszczędzać na balsamach. Wolę kupić sobie fajny balsam naturalny i rzeczywiście czuć nawilżoną skórę przez cały dzień niż wcierać tony tego chemicznego badziewia a i tak nic z tego nie mieć. Żele pod prysznic to też same detergenty, jak komuś wyskakują plamy to wiadomo od czego... Z mydełkiem naturalnym jest zupełnie inna historia, zresztą jak ktoś raz się przekona to już nie wróci do chemii ;) Ja kupuję swoje na przykład w www.crafterie.pl. Aha, a cienie do powiek można sobie zrobić samemu - jest kilka slepów internetowych które oferują kolorowe miki które się miesza z bazą i masz super cień za niedużą cenę.

Gość Kasiaa mmm. .
Shiraz jakiej firmy ten balsam naturalny ?

ja najczęściej dostaje kosmetyki na różne okazje -tusz do rzęs 24-30zł -długo uważałam, że można oszczędzać na cieniach, dostałam na urodziny cienie z lancome i mam porównanie. Teraz najtańsze cienie jakie mam to z inglota. Te drogie starczają na bardzo długo i są trwalsze -krem HUMEKTAN bo mam problemy z cerą -ok 20zł -do zmywania oczu płyn dwufazowy z zaji-5zł? i płyn micelarny tez zaji 8zł -raz na jakiś czas kupię jakiś lakier do paznokcie tak do 9zł -kredki najczęsciej dostaje w pakiecie z tuszem:) -nie używam błyszczyków tylko pomadek ochronnych i kremu nivea-6zł -płyn do mysia babydream z rossmanna i jakiś balsam też z rossmanna ok 8-9zł -szampon jakiś elseve, no i ostatnio odkryty olejek Amla:) Wszystkie kosmetyki staram się kupować w promocji, albo w większych opakowaniach:)

uważam, że nie powinno sie oszczędzać na środkach do mycia bo co zaoszczędzę na mydle wklepie w balsamie, jedyne co to polecam gąbkę do mycia, wtedy zużywa się znacznie mniej płynu:)

Gość gvj nhkm
a ja mam 20 lat, nie zarabiam na siebie, studiuje dziennie, czasami pracuje jako hostess, ale rzadko. Kase daje mi mama, brat, ogólnie wszyscy mnie rozpieszczaja, bo wczesnie straciłam ojca. Nie ciągne od nich sama, zeby nie było, na zycie, opłacenie mieszkania wystarcza mi.Jesli chdzi o kosmetyki to szampony ziołowe kupuje bo tylko te mnie nie uczulaja, odzywki do włosów to gliss kur i dove. Jesli chodzi o kremy do twarzy to mam 2 - ziaja i AA. Bardzo lubie żel do mycia twarzy i ciała_Eucerin - kosztuje jkaies 30 zł, ale kocham go. Oczywiscie kupuje mase tuszów, cieni, błyszczyków, pudrów, uwielbiam kolorowe kosmetyki:)Sa one raczej ze sredniej półki:)