Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M@rian 1984

Podryw w pociągu

Polecane posty

Gość M@rian 1984

Zwracam się teraz do młodych kobiet w wieku 20-30 lat: Jak byś zareagowała gdyby w pociągu PKP Przewozy Regionalne podszedł do ciebie młody wysoki facet i zapytał czy zechciałabyś pójść z nim na cherbatę?

Gość niezalogowana furgonetka
nie zgodziłabym się iśc z takim ignorantem, HERBATA jak gy mi sie podobał to czemu nie, ale ze ja wybradna jestem to pewnie bym odmówiła, a poza tym nie wiadomo ze by wysiadał tam gdzie ja

Gość lileczka123
nie poszłabym

Gość gość
Gdy byłem kawalerem zagadałem kiedyś dziewczynę w pociągu jadącym do Bydgoszczy. Była atrakcyjną, długowłosą, wysoką blondynką.Rozmawialiśmy całą drogę, ale już na samym początku powiedziała, że wracała od chłopaka z wojska. Oczywiście zrozumiałem co chciała dać mi do zrozumienia. Bez znaczenia było to czy ten chłopak na prawdę istniał czy nie. Sygnał od niej był jednoznaczny. Po wyjściu z pociągu nasze drogi rozeszły się na zawsze. Innym razem gdy jechałem z kumplem do Częstochowy poznaliśmy w pociągu trzy dziewczyny z trójmiasta. Skończyło się na tym, że z dwiema z nich pojechaliśmy podczas wakacji na biwak do Ocypla. Niestety ta, której się podobałem i która mi się podobała nie pojechała z nami gdyż rodzice nie puścili jej na biwak. Wszyscy byliśmy w wieku 18 lat. Żałowałem, że ona nie pojechała na biwak gdyż było mi bardzo miło gdy ona przytulała się do mnie w tym nocnym pociągu do Częstochowy. Na biwaku takich chwil przeżyłbym więcej. Później kontakt się z nią urwał. Wyjechała do Niemiec. Do tej pory utrzymuję kontakt koleżeński z jedną z pozostałych dwóch dziewczyn.

Gość gość
Kolego powyżej. Ja też będę pisał o Bydgoszczy. Tam jednak fajne dziewczyny są. Był rok 1984. Jechałem z kumplami i koleżankami do Krakowa. Byliśmy młodzi. Mieliśmy 18-19 lat. Było nas 11 osób. Zajmowaliśmy cały 8 osobowy przedział. Najdrobniejsza z dziewczyn zajmowała półkę na bagaże pod sufitem. To były czasy gdy w pociągach dalekobieżnych zawsze był ogromny tłok. Jechaliśmy nocnym pociągiem. W Bydgoszczy na peronie było bardzo dużo ludzi. Pasażerowie cisnęli się przy drzwiach wejściowych. Ciężko było wejść gdyż cały korytarz był pełen ludzi ściśniętych jak sardynki w puszce. Otworzyliśmy okno. Dwie dziewczyny podeszły do nas i spytały się czy wciągniemy je do przedziału przez okno. Zgodziliśmy się, ale powiedzieliśmy, że będą musiały siedzieć na naszych kolanach gdyż i tak było nas o 3 osoby więcej niż norma przewiduje. Dziewczyny bez wahania zgodziły się. To zresztą była ich jedyna szansa aby dostać się do pociągu. Dziewczyny z Bydgoszczy usiadły na kolanach u moich dwóch kumpli. Dziewczyna jednego z nich leżała na półce na bagaże. Obserwowała ona swojego chłopaka z wielką uwagą gdyż on nawiązał dobry kontakt z pasażerką siedzącą mu na kolanach, która później przytuliła się do niego i zasnęła. W końcu jechaliśmy w nocy, a do Krakowa pociąg przyjeżdżał o ok. godz.6.00. W Krakowie my poszliśmy w swoją stronę, a dziewczyny z Bydgoszczy w swoją. Potem jeden z kolegów, który miał na kolanach Bydgoszczankę powiedział, że właśnie zapowiadała się piękna wakacyjna znajomość, ale on ma dziewczynę i musiał odpuścić. Moim zdaniem w dzisiejszych czasach taka sytuacja nie jest możliwa. Żadna dziewczyna nie przytuli się w pociągu do obcego chłopaka. Mamy inne czasy. Ludzie są inni. A może to była tylko sprawka tłoku i ścisku w pociągach. Gdyby tłok i ścisk w pociągach nadal był powszechnym zjawiskiem, może takie przyjemne spotkania miały by miejsce nadal. Tego nie wiem. Sami to oceńcie. A może ktoś z was przeżył podobną przygodę.