Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ciasne Stringi

Kto powinien przeprosić?

Polecane posty

Byłam poważnie chora i miałam operację,po której moje ciało nieco się zmieniło(blizny,wahania wagi,utrata jędrności trochę skóry).Mój chłopak zawsze mówił,że kocha mnie głownie za osobowość i to jaka jestem.Ale ostatnio(wie,że mam straszne kompleksy i czuje się teraz oszpecona i brzydka,nie mam 1 piersi) ciągle mnie rani niby nie myślac i w żartach.dziś na przykład zaczął żartować na temat tego,jakie kiedyś miałam jędrne cycuszki i że z pewnością ta jedna,która została też bedzie z czasem jeszcze jędrna i takie tam.Zabolało...Powiedziałam mu,że jak tak ciągle gada o ładnych,zgrabnych ciałach bez skazy mnie to boli i chyba przestałam być osobą którą chciał mieć.on się wielce sfochował,powiedział,że przeciez mnie kocha a teraz robię z niego dupka,co leci tylko na ładne piersi i pupę itp.wyszedł z domu trzaskając drzwiami.Nie o to mi chodziło.Nie odzywał się od 19.Teraz napisał,że mnie kocha i mam zadzwonić,że go zraniłam i powinnam go przeprosić.Nie mam zamiaru z nim teraz gadać,bo poryczałam się po tej akcji.czy mam 1 wyciągnąc rękę czy on powinien?

Gość ewcia9090
nie martw się zrób kupę, bedzie ci lepiej

Gość terteterter
nie masz się o co obrażać. nie obraził cię przeciez. przewrażliwiona jesteś.

Gość ertyerye
nie ma o co się obrażać? Straciła pierś a on wspomina jakie to kiedyś miała super cycuszki!

Gość terteterter
noi co z tego, że wspomina? to już obraza jest?

Gość fdfdfdsf
przesadzasz. zbyt do głowy sobie wszystko bierzesz.

Terte-to jest tak jakbyś na przykład z pewnych przyczyn stracił penisa.A panna ciągle by mówiła niby w żartach,że kiedyś seks był super,że miałeś pięknego,sterczącego penisa a teraz ona może patrzeć tylko na takie w necie lub w tv i zyć jakoś z tym co Ci zostało.też byś mówił,że tylko wspomina?Ale bolałoby prawda?

Porozmawiaj z nim po prostu szczerze. Powiedz jak się wtedy czujesz i jakich żartów nie powinien mówić. Grunt to rozmowa. Zadzwoń, pogadajcie, umówcię sie na spokojnie i wyjaśnijcie wszystko. Nie ma sensu się stresować :)

Myślę, że nie przesadzasz. Nie wiem tylko czy czekanie na jego pierwszy krok coś da. W końcu ktoś musi okazać się mądrzejszy ;) Na Twoim miejscu nie dzwoniłabym chyba, tylko poczekała do jakiegoś spotkania, powiedziała, że on cię zranił, po czym przeprosiła za to, jeśli poczuł się urażony. Musi wykazać zrozumienie dla twojej sytuacji, bo tobie nie jest łatwo się przyzwyczaić samej do nowego nieidealnego ciała i też pewnie wolałabyś, żeby było takie jak przedtem, ale nie wiesz czy kiedyś będzie lepiej. Tak bym powiedziała. Albo coś podobnego. Że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i zawsze się nas cieszą doznania estetyczne, ale także z tego powodu, że jesteśmy ludźmi, to mamy też uczucia.

W żadnym wypadku nie powinnaś wyciągać pierwsza ręki do Niego. Uwazam ,że On powinien Cie przeprosić , przecież to jest niemalze znęcanie sie nad Tobą . Napewno zdaje sobie sprawę z tego ,że pewnie nie doszlaś do siebie , nie pogodzilas sie ze stanem faktycznym (tak sie domyslam) i powinien Ci jakos pomóc a nie "wspominać" . Moge sie domyslać jak takie slowa bolą . Zresztą , powiedziałaś Jemu ze to co mowi , te pseudo wspomniania ranią Cie? Jesli nie , to porozmawiaj z Nim o tym i powiedz jak sie wtedy czujesz .

Gość janinina
Ja uwazam, że on cię powinien rpzeprosić. Moze jesteś na tym punkcie nadwrażliwa, ale masz prawo, w końcu masz za sobą bardzo cieżki okres, a do tego wiesz, że masz teraz jakis tam "defekt". On powinien być po pierwsze delikatny, a po drugie mieć zrozumienie, jak czasem przesadzisz z reakcją.

Gość janinina
Tak czy siak, polecałabym rozmowę na spokojnie i na poważnie. Powiedz, jak sie czujesz, jakie masz obawy, jakie uczucia sie w tobie kłębią i czego od niego oczekujesz

Gość gfggfgfg
jakbyście nogi straciły w wypadku to też byście były przewrazliwione gdyby facet wam ciągle wspominał jakie zgrabne nóżki miałyście? Jezu, co za baby :O OCZWYISCIE ŻE POWINNO BYĆ JEJ PRZYKRO! POWINNA W OGOLE KOPNĄĆ TAKIEGO PALANTA W DUPĘ!

Gość no troche nie na
miejscu byly te jego wspomnienia. niby nie obraził wprost, ale chyba powinien byc na tyle mądry żeby nie poruszac takiego tematu tymbardziej, że wie jak Ty to przeżywasz. mnie to on wygląda na niedojrzałego, jeszcze focha strzelił :/

Gość no troche nie na
jakbyście nogi straciły w wypadku to też byście były przewrazliwione gdyby facet wam ciągle wspominał jakie zgrabne nóżki miałyście? nikt normalny nie wspomniałby nawet o tym. nie, widząc, że wciąż ta utrata go boli. co za imbecylizm :o