Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odsetki od lipca pomocy

Ile zapłacę odsetek karnych-pomóżcie obliczyć- ZUS

Polecane posty

nie zapłaciłem ZUS'u za lipiec, jest to mały ZUS dla nowych przedsiębiorców, który wynosił 117,11 zł i 233,32 zł i teraz mam pytanie, jak obliczyć odsetki karne do dzisiaj, ile wyniosą?? ile mam zapłacić? zna się ktoś na tym? POMOCY

Gość zusownikkk....
Odsetki swoją drogą a kara swoją ;) ze 117 zł zrobi ci się około 140 ze 233 zł zrobi ci się około 290 kara : 2 x po 100 zł a więc razem zapłacisz jakieś 630 zł ;) Pryszcz

na bankier pl znalazłem jakiś kalkulator, ale nie wiem czy dobrze obliczyłem bo odsetki wyniosły tylko ok 15 zł

Gość Jadzia wrocław.
100 zł kara to była do końca 2009 r. Od stycznia 2010 jest 120 zł. Odsetki mniej więcej takie jak ktoś wyżej napisał. A więc nie 630 zł a jakieś 670 zł wyjdzie wszystkiego

przysłali mi ile mam zapłacić, nie było tam nic o karze, ale nie zaksiegowali wszystkich moich wpłat, dlatego pytam o to jak naliczyć te odsetki

Gość bukaa
Termin płatności przypadał na 10 sierpnia, do dzis jest to 79 dni, odsetki wynoszą 5 zł. Poniewaz nie płacimy odsetek, które nie przekarczają 6,60 zł, nie musisz nic płacić.

Gość bukaa
Przepraszam, obliczyłam odsetki tylko z tej drugiej kwoty, z całości to będzie 7,58 czyli w zaokrągleniu 8 zł

Dzięki za pomoc. Właśnie oni mi przysłali pismo z zawiadomieniem o tym, że mam zapłacić i tam jest wyszczególnione, za które ubezpieczenie ile i nie zaksięgowali mi czerwca, ale mam dowód wpłaty bo płaciłem przez internet. W okienku odsetki jest napisane, że 0.00 o żadnej karze nic nie ma, mam nadzieję, że nie wyskoczą mi z niczym

No to dopiszę te 8 zł i będzie dobrze ?

Gość bukaa
Zaczęłam się zastanawiać czy oni nie naliczają osobno odsetek od ubezpieczenia zdrowotnego, a osobno od pozostałych, wtedy licząc od dwóch kwot odsetki nie przekroczą 6,60 zł. Jak zapłacisz o 8 zł za dużo, to wydadzą decyzję, co zrobić z nadpłatą i wtedy będziesz wiedział. Może zadzwonisz do zusu i zapytasz? Czasy gburowatych urzędniczek juz na szczęście za nami. :)

Gość bukaa
Juz wiem, bo z ciekawości zadzwoniłam do zusu, jako że rozpętałam w pracy dyskusję. Od każdego rodzaju składek nalicza się odsetki oddzielnie, więc od ub. zdrow. masz 3,00 zł, od ubezpieczeń społ. 5,00. Żadna z tych kwot nie przekracza 6,60 zł, więc żadnych odsetek płacic nie musisz. :)