Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewidzacatego

Wyrywanie włosków z podbrzusza w ciąży

Polecane posty

Gość niewidzacatego

Hej kobietki. Mam pytanko: od kiedy pamiętam wyrywałam sobie pesetką pojedyncze włoski czarne i dość grube z podbrzusza ( pod pępkiem aż do kobiecych stref;)). Czy myślicie że w ciąży nie powinnam tego robić? Jestem teraz w 12 tyg i jak na razie wyrwałam 2 razy , chuda nie jestem więc trochę sadełka mam, a brzuszek nie jest taki twardy zeby sie zle wyrywało. Ale co myślicie o tym wyrywaniu póżniej? Z jednej strony nie chciałabym mieć tych włosków jak bede chodzic na usg bo mi troszke wstyd,ale dziecko przeciez najważniejsze. Czy jemu może sie coś stać od lekkiego wyrywania tych włosków (nie szarpię). Czy któraś z Was ma też takie włoski na podbrzuszu?

Gość Jak szukasz
Mi w ciąży włoski na brzuchu zrobiły się wręcz czarne i okropnie to wygląda :o mniej więcej do 20tc wyrywałam, a że brzuch zrobił mi się strasznie wrażliwy to golę te włoski- może mało rozsądnie bo odrastają strasznie szybko, ale nie wyobrażam sobie chodzenia z tymi okropnymi włochami :o

Gość niewidzacatego
No własnie, ja też nie cierpię tych włosków, sa czarne i niektóre mocne :( Też mi sie wydaje że jak brzuch mi sie zrobi twardy i bardziej wrażliwy to nie dam rady wyrywać...Ale myślisz ze mogłoby to zaszkodzić dzidzi czy raczej jest niekomfortowe dla nas jeżeli chodzi o ból przy wyrywaniu?

Gość fffemina
A jak radzicie sobie z goleniem tych miejsc intymnych jak juz macie brzuszek ?

Gość na pewno nie zaszkodzi
dzidzi - mozesz spokojnie wyrywac !

Gość Jak szukasz
Teraz jestem w 37 tygodniu (jutro zaczynam 38) i mój brzuch jest OGRRRROMNYYYY. Dzisiaj właśnie wybieram się na wizytę i będę musiała zrobić "porządki". Golę się na czuja ;) potem sprawdzam efekty w lusterku i ew. nanoszę poprawki :P A jeżeli mój mąż jest w domu to jemu przypada ten "zaszczyt" ;)

Gość Jak szukasz
a co do pytania- myślę, że to nie zaszkodzi, ale po co sprawiać sobie tak dużo nieprzyjemności? :)

zaszkodzić nie powinno dziecku o ile nie jesteś wyjątkowo bardzo wrażliwa na ból. depilacja niestety bardziej boli w ciąży

Gość minidecorr
no ja niestety musze golic cale podbrzusze :( tak mi sie te wlosy rozrosly ale robie to juz kilka lat wiec jestem przyzwyczjona tylko nie wiem jak to bedzie w 35tyg ciazy narazie jestem w 25 :o lusterko to podstawa i niezla gimnastyka :) ciekawa jestem tylko czy gin zwraca na takie cos uwage??? Czy mysli sobie po co to robie??? ehhh zawsze sie krepuje...

Gość oiii
ja naklejam plaster z woskiem na zimno(najpierw wycinam odpowiedni pasek), jedno pociągnięcie i włoski bye bye:D narazie jest OK, ale czy potem te plastry nie zaszkodzą?bo wiem, że wosk na ciepło na pewno odpada