Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turieodkedu

jak sie zabrac za wyjazd do Anglii?

Polecane posty

Gość 2 tygodnie
jak pracowalas juz jako au-pair i nie masz z tym problemu to spoko (ja tego nie cierpialam, a robilam to tylko przez tydzien, nie dzieki). Pewnie, zaczep sie, zarob, odloz i pomysl co dalej.

Gość esteeeeeee
autorko - jak chcesz, to wyjedz do UK i zacznij prace jako opienkunka, zawsze mozesz odlozyc kase i po miesiacu/ dwoch znalezc lepsza prace. nie zgadzam sie z opinia, ze w Londynie jest ciezko z praca :) jestem tu juz 7 lat i nigdy nie mialam problemow ze znalezieniem pracy, nawet na poczatku - choc wtedy jeszcze nie bylismy w UE :) Londyn jest takim miastem, ze jak chcesz cos osiagnac to wlasnie tu jest Twoje miejsce :) mozna pracowac i uczyc sie .. na kierunku, ktory Cie najbardziej interesuje.. pomieszkasz tutaj troszke,zobaczysz czy chcesz zostac dluzej.. jak Ci sie spodoba to czemu nie? moim zdaniem tu jest latwiej o prace niz gdziekolwiek indziej .. chcesz byc make-up artist? idziesz na kurs, np. 10 tygodniowy (wprawdzie placisz 1000funciakow) ale po 6 miesiacach tyle spokojnie z palcem w d..pie mozesz odlozyc ;) jezeli jestes dobra w tym co robisz.. chodzisz do dobrej szkoly na kurs.. to tam najlepszych biora na london fashion week , jak jestes zajebista i sie im spodobasz..to dostajesz dobrze platna prace i jezdzisz miedzy londynem a paryzem ;) zarabiasz spoko kase - robiac to co lubisz.. i tak tu jest w kazdej brazy :) chciec to moc.. oczywiscie poczatki moga byc trudne, jak np. nie znasz dobrze jezyka itd.. ale mowisz, ze bylas juz w UK..wiec mysle, ze az tak zle nie jest.. z czasem jezykiem nayczysz sie plynnie operowac i bedzie git ;) ja nie rozumiem tych osob, co odradzaja Londyn.. wolelibyscie zeby dziewczyna pojechala do Birmingham? na to zadupie, pelne farbyk? Londyn daje o wiele wiecej mozliwosci :) po przyjedzie jak nie chcesz pracowac jako opienkunka, to polecam przejsc sie po City of London - tam masz pelno malych knajpek, jadlodalni itd ;) czynnych od poniedzialku do piatku (wiec bedziesz miala 2 dni w tygodniu wolne) - ja pracujac tu i wychodzac z biura na lunche, co rusz widze, ze gdzies kogos potrzebuja - wywieszaja kartki na oknach /drzwiach .. praca na dloni, moze nie kokosy na poczatek, ale spokojnie mozna sie utrzymac. co do mieszkania to polecam www.gumtree.com :) tam jest sporo ofert.. no i powodzenia zycze :) Londyn to piekne miasto :)))

Gość turieodkedu
dzieki za rade. dla mnie Londyn- przepiekne miasto, ale do zwiedzania a nie do mieszkania raczej. chodzi mi oczywiscie o duze miasto ale moze nie Londyn na poczatek chociaz to zalezy tez od rodzinki- skad oni beda.

no wlasnie ja pisalam o miastach fabrycznych tylko duzych ale nie za wielkich. sama jestem z cardiff. tutaj tez jest wiele mozliwosci, oczywiscie nie tyle co w londynie, ale na poczatek wystarczy. mysle, ze wlasnie najlatwiej jest tu cos odlozyc z takiej malej poczatkowej pensji bo przynajmniej ceny wynajecia mieszkan sa niskie. wlasciwie po kilku latach mieszkania w cardiff kiedy juz zalozylam rodzine to przeprowadzilam sie pod cardiff na wioche - kupilismy dom :) ale w sumie skoro chcesz byc au-pair to nie musisz sie tym przejmowac bo mieszkasz za darmo wiec jak chcesz to mozesz w tym londynie sprobowac. ja tam jezdze co jakis czas i powiem szczerze, ze nie podoba mi sie panujacy tam nieustannie balagan i ludzie tez sa jakby tacy bardziej obcy miedzy soba. do tego na ulicach wieczny korek (ja jestem z tych wygodnickich co lubia wsadzic dupe do samochodu i jechac), a ladne domki to tylko w lepszych dzielnicach, ale na nie pewnie nie bedzie mnie nigdy stac - chyba, ze mi jakis dziany wujek spadek zostawi hehe :P

Gość turieodkedu
Tzn. chcę być au pair tylko przez ok 3 miesiące( wiec rzeczywiscie na poczatku sie nie musze martwic o mieszkanie, ale trzeba sie rozgladac w miedzy czasie)- mam nadzieję że znajdą mi rodzinę z miasta, ale nie z mega wielkiego jak Londyn czy Birmingham. Mam nadzieję że uda mi się po tych 3 miesiacach wynająć jakiś pokój, znaleźć pracę i jakoś to ułożyć.

Gość nikol1777
Witam :) Mam na imię Nikol i mam 16 lat. Chciałabym wyjechać do pracy za granicą. Czy ktoś może wie coś na ten temat? jakaś praca dla niepełnoletnich? umiem sie dogadac po ang z niemckim gorzej. Proszę o pomoc. moze ktos mieszka w angll lub gdzies tam :Di albo sie do niej wybiera i by mi pomogl?

Gość madzik8855
Witam mam 23 lata jestem dziewczyną z trójmiasta. szukam chętnej na wspólny spontaniczny wyjazd do Anglii za pracą . Jestem zdania iż razem łatwiej się odnaleźć. Planuję wyjechać w okolicach połowy listopada 2011 roku. Najlepiej w okolice gdzie potrzebują pracowników do gastronomii. Pracowałam już w angielskim hotelu , więc z językiem nie mam problemu. Jeśli jesteś zainteresowana i masz jakieś pieniążki na start (na wspólne wynajęcie czegoś i utrzymanie sie przez pierwsze tygodnie) napisz do mnie: madzik8855@wp.pl. Miło by było jak byś była z moich okolicy bo dobrze by było się spotkać i dobrze zaplanować wyjazd.

Gość numerowaaaaaa
Hej, ja mieszkam w UK i mysle, ze jesli nie znasz tu nikogo to wyjazd jako au-pair bylby dla Ciebie idealny. Nie odlozylabys wiele pieniedzy, ale przynajmniej moglabys sie rozejrzec za praca i w miedzyczasie nie placic za lokum mieszkajac z angielska rodzina. Osobiscie nie polecalabym Londynu na start, bo jest strasznie drogi i wszedzie jest daleko, sam transport moze Cie zrujnowac. Na poczatek mozesz dostac niezbyt dobrze platna prace i przy cenach w Londynie ciezko bedzie Ci sie utrzymac. Powodzenia :)

Gość Daniaaaaaaaaaaaaaaa
Studiuję w Danii, język angielski znam bardzo dobrze ale pracy nie mogę znaleźć bo nie mówię po duńsku. Nie liczy się tu fakt że prawie wszyscy dobrze mówią po angielsku - nawet do sprzątania wymagają duńskiego.