Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inesca

Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość inesca

Witam. Przejdę może od razu do rzeczy. Mam 17 lat. Od marca bieżącego roku rozpoczęłam walkę z nadwagą. Przy wzroście 170 cm ważyłam 70 kilo. Na początku wszystko szło świetnie, waga spadała, ja byłam coraz bardziej zadowolona gdy gubiłam kolejne kilogramy. Odżywiałam się normalnie, z tym, że nie jadłam słodyczy, fast foodów etc. Do wakacji udało mi się schudnąć do wagi 50 kg. W wakacje przeszłam na bardziej ubogą dietę, moje codzienne menu właściwie wyglądało identycznie przez całe wakacje. Zaczęłam też intensywniej ćwiczyć. Dzięki temu pod koniec wakacji ważyłam już ok.43 kilo. Teraz mam problem ponieważ od wakacji spadło mi jeszcze trochę, wczoraj gdy weszłam na wagę to się przeraziłam ponieważ wskazała 38 kilo... Mam teraz duże problemy z samopoczuciem, gdy idę to w ogóle nie czuję że idę, tak jakbym płynęła i mam wrażenie, że zaraz zemdleje lub się przewrócę, gdy wychodzę do szkoły to nie mam pewności czy z niej wrócę, ogólnie to można to określić, że nie czuję nie żyję. Nie wiem co mam zrobić. Nie umiem sobie pomóc. Może Ty mi pomożesz?

Gość kiwi***
zacznij jeść normalnie zrób sobie morfologie może masz anemie

Gość bele de jour1
Ty potrzebujesz przede wszystkim pomocy lekarza. Mozesz normalnie jesc?? Nadal trzymasz uboga diete?? 170 i 38 kg to jest naprawde powazna niedowaga. Czy Twoja mama wie ci sie z toba dzieje?

Gość inesca
Robiłam morfologię. Badania wyszły wyśmienicie. Teraz chcę stopniowo zacząć jeść normalne obiady. I tu jest problem. Chcę, ale nie mogę. Mam taką jakby blokadę w mózgu, że gdy pomyślę o tym, że miałabym codziennie jeść normalny obiad to aż mnie ciarki przechodzą.

Gość inesca
dodam jeszcze, że gdy byłam u lekarza po skierowanie na tę morfologię to lekarka powiedziała, że ja wyglądam wporządku i nic jej nie zaniepokoiło w moim wyglądzie.

Gość natuska85
Myślę, że wizyta u psychologa wskazana. I poczytaj o anoreksji.

Gość blabllablaa
Też tak miałam... Mi pomogła miłość do mojego partnera dopiero wtedy zaczęłam jeść normalnie... tylko myśli zostały "odchudzaj się" ale z nimi walczę. Moim zdaniem powinnaś powiedzieć mamie,przyjaciółce a najlepiej iść do psychologa ;)

Gość inesca
chciałabym zacząć normalnie jeść, przytyć chociaż do tych 45 kilo bo wtedy jeszcze nie miałam problemów z samopoczuciem itp. tylko że moja psychika mi na to nie pozwala, a do psychologa wstydzę się pójść...