Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie nie wiem jak wy

Angel from Hell wejdz prosze

Polecane posty

to ja z topiku hiv :D mialam do ciebie pytanie ale juz nie weszlas napisalas mi gdybym miala hiva to bym wiedziala ? odp w jaki sposob jak nigdy nie bylam badana wiem wiem wyda sie to glupie ale no boje sie :(

up

Bo to całkiem normalne odczucie - strach. Ale to nie zmienia faktu, że warto zrobić test. Anonimowo i w niektórych placówkach darmowo. P.s A gdybyś była zarażona wirusem HIV to byś o tym nie wiedziała.

hardcandy, właśnie ten strach ma przestrzec! Teraz był minus, a jutro może być plus, jak nie będziesz się zabezpieczał/ć.

Wydaję mi się ,że po prostu byś wiedziała są różne objawy może niektóre podobne do grypy ,osłabienie itd,ale zbadałabyś się raczej a teraz czekasz na wyniki i się boisz na pewno nie masz powodu ja też się bałam nie wiem dlaczego po prostu i cie rozumiem Piszesz do mnie bo masz nadzieję ,że napisze ci objawy itd i utwierdzę cię w ty ,że nie jesteś chora i w to masz wierzyć bez paniki

no ja z 2 partnerami mialam nie zabezpieczony seks ten drugi to obecny przyszly maz i jestem w ciazy termin mam za tydzien ale strasznie sie boje :(

nie wiem dlaczego tak jest ,ale strach chyba jest zawsze ja miałam tylko jednego partnera od 7 lat tylko jeden i też się bałam autorko kiedy odbierasz wyniki wszytskich badań

Angel from hell- wiem wiem za bardzo panikuje :) dzieki za odp no na hiv nigdy bym sie nie zbadala gdyby nie ta ciaza od 3 lat nie mialam zadnej choroby moglam sie wczensiej zarazic , przed ok . 6 latami ale mysle ze bedzie dobrze mam nadzieje :)

no ja badania dopiero bede miala jestem w 4 tyg wiec wczesnie jeszcze wizyte mam za tydzien umowiona

hehe co do badan to ja nie mialam przez kilka lat bo i bardzo chora nie bylam a powiedz gdzie sie znajduja wezly chlonne ? czy rowniez na nodze gdzie kolano tylko na zgieciu w tyle ? bo pamietam ze kiedys tam mialam zgrubienie

:D:D dzieki ale o porod to ja sie teraz nie martwie :D

HIV nie ma objawów somatycznych. Tylko u części zakażonych wystąpiły objawy grypopodobne po 2 - 3 tygodniach od zakażenia wirusem. Ale to nie są objawy typowe dla HIV.

Wiem objawy występują kilka tyg po zarażeniu potem jest tak zwane okienko i objawów nie ma ,ale osoba która wie,że miała ryzykowny kontakt będzie się ich doszukiwać i wkręcać sobie

z reguły takie choroby wychodzą na standardowym badaniu krwi lub oddawaniu krwi i osoba chora nie podejrzewa nawet choroby no chyba,że ktoś prowadzi bujne życie to chyba wie czym to grozi

dzieki wam :) aleeee przeciez az takie ryzyko az nie jest wielkie u mnie mam nadzieje ze bedzie dobrze ba ! musi byc :) mysli zle musze pogonic dalekoooooooooooo dzieki wam jeszcze jeszcze raz ;)

teraz mi sie przypomnialam milam raz badana krew przed rokiem na ciaze czy rowniez wykryje hiv w takim wypadku ????????????????

Zarażenie wirusem HIV wykryje tylko i wyłącznie test na tego właśnie wirusa.

buuuu :( ok juz nie mecze a mialam nadzieje :D choc wszystko bedzie dobrze :) dzieki jeszcze raz

Dobrze będzie i nie popadaj w paranoję. Prawdopodobieństwo zarażenia jest bardzo małe, ale warto pamiętać na przyszłość, że paczka prezerwatyw to koszt 4 zł ;)