Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

rozłąka z dzieckiem

Polecane posty

szykuje mi się tygodniowe szkolenie na drugim końcu Polski i poprostu nie wyobrażam sobie jak mam tam jechać (a muszę, bo jest to warunek konieczny, aby rozpocząć nową pracę) i zostawić na tydzień swoje półtoraroczne dziecko???? Czy są tu mamy, które mają takie doświadczenia za sobą i uspokoją mnie, ze to wcale nie tak długo, że dziecko nie odzwyczai się ode mnie itp......

Gość tydzien to nic
Zleci bardzo szybko, a dziecku nic sie nie stanie, przeciez nie jest miesieczne, tylko roczne! bez przesady. Zostawilam roczna corke z babcia na 6 dni, bo mialam wazna konferencje za granica. Jeszcze dokarmialam cycem, wiec sciagalam mleko laktatorem w hotelu. Dziecko sie nie odwyczailo i nie plakalo za mamusia, bo babcia go rozpieszczala do granic. Drugi raz zostawilam 1,5 roczne dziecko z kolezanka, bo akurat musialam szukac mieszkania do wynajecia w innym miescie. Tez mu nic nie bylo, oprocz tego ze niestety akurat mu zeby wychodzily i wisialo na kolezance non-stop. Ale ze ta byla swieza i wypoczeta, to akurat dobrze sie trafilo, mogla nosic dziecko non-stop na reku, a potem sobie odespala ze 3 dni :).

dzięki za słowa pocieszenia :) Wiem, że to nie długo, ale ja odkąd się urodził byłam z nim non stop (po macierzyńskim zostałam zwolniona) i dlatego teraz te kilka dni wydają mi się czymś strasznym! Boję się, że gdy wrócę syn mnie nie pozna, że będzie tęsknił za mną....ale wiem też że nie mam wyjścia jeśli chcę pracować. Ech...