Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamam

pyt o szczeniaka/

Polecane posty

Gość mamamam

powiedzcie w jakim wieku szczeniak staje sie taki bardziej powazny??Bo moj polroczny mieszaniec ciagle szaleje, biega, gryzie wszystko, bez przerwy chce sie bawic, skakac, niszczy zabawki dzieci, na dworze lata jak oszalaly, nie slucha sie prawie wcale...kiedy to minie i chociaz troche spowaznieje, zacznie sie sluchac i tak nie wariowac???

Gość mój mieszaniec
ma 3 lata i jeszcze jest dziecinny, nie tak bardzo jak na początku, ale jednak

Gość wydaje mi sie
że ok. roku ale może być też tak że ma szczenięce ADHD

zależnie od rasy średnio można przyjąć, że w wieku ok. 1 roku pies dorośleje, czyli spokojnieje m.in.

Gość mamamam
no to jeszcze mam pol roku... :/

Gość widocznie nie poświęciłaś
mu wystarczająco czasu bo jak moja sunia była szczenięciem to pogryzła tylko jedne kapcie w domu i nic więcej nie było zniszczone, ale my się nią dużo zajmowaliśmy, była wypieszczona, wybiegana, zabawki miała swoje, była strofowana jak coś źle zrobiła i jest grzecznym psiakiem. z psami jak z dziećmi, nie wychowasz to będziesz się potem przed nim po kątach chować :D

Gość widocznie nie poświęciłaś
a skoro tak szaleje to pewnie jest niewybiegany. myślisz że krótkie spacery załatwią sprawę? zabierz go do lasu na 2-3h to dopiero się wylata a nie wokół bloku na 15 minut.

Dokładnie. Niektóre rasy mają większy temperament niż inne. Do tego dochodzą jeszcze indywidualne cechy charakteru. Poza tym, jesli pies jest przywyczajony do tego, że pozwala mu się na różne psoty i zabawy innymi psami, to nie spoważnieje tak szybko ;)

Gość fr54yt56u
ja mam takiego mieszanca ze schroniska ma juz teraz rok i nadal taki wesolek z niego,najgorsze ze wszystko gryzie.mamy w przedpokoju(dom,nie blok) szafe rozsuwana...potrafil pyskiem przesunac drzwi i pogryzl obrusy ktore byly na samym dole(on jest malutki) a ja go tam wpuscilam jak wychodzilam bo na dworze ziab byl bardzo i slota.przyszlam za godzine moze a tam pelno strzepow...wtedy dostal kilka klapsow,nie powiem...