Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KSLINANDSD

BŁAGAM KOCHANI KTO Z WAS REJESTROWAŁ SIE W URZEDZIE PRACY JAKO BEZROBOTNY??PLISS

Polecane posty

Gość KSLINANDSD

Czy coś sie zmieniło i teraz mozna sie zarejestrowac jako osoba bezrobotna w mieście w którym nie jest sie zameldowanym ?? Bo przecież zawsze trzeb abyło sie rejestrowac tylko na terenie miasta w którym miało sie zameldowanie stałe albo tymczasowe. Więc jesli ktoś ma zameldowanie w Wawie a mieszka w krakowie a nie jest tam zameldowanym to czy może sie zarejestrowac jako osoba bezrobotna w Krakowskim urzedzie pracy? Prosze was podpowiedzcie mi jeśli wiecie coś na ten temat:) Bo znalazłam taka informacje na stronie UP W KRAKOWIE Bezrobotny lub inna osoba poszukująca pracy zgłasza się w celu dokonania rejestracji w Urzędzie Pracy, właściwym ze względu na stałe lub czasowe zameldowanie. Jeżeli nie posiada żadnego zameldowania zgłasza się w Urzędzie Pracy, na terenie którego przebywa, składając oświadczenie, że nie jest zarejestrowana w innym Urzędzie Pracy. (podst. prawna: 2 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z 26.11.2004 r. ) Bardzo bym chciała sie zarejestrowac w Up w Krakowie bo tu zamieszkalam i tu chce pracy szukac ale niestety zameldowana jestem w innym miejscu bo w nowym sączu..

Gość no skoro tak napisali
to pewnie tak jest, ale żeby niepotrzebnie tam nie zapiertalać możesz zadzwonić się spytać

Gość nie umiesz czytać?
Masz tam napisane, że musisz złożyć oświadczenie, że w miejscu zameldowania nie jesteś zarejestrowana.

Gość DOOO KSLINANDSD
CO za kretyni tu siedza..ja pierdziele.. autorka nie moze sie zameldowac w krakowie bo nie jest tam zameldowana ani stało ani tymczasowo .tam napisane jest ze jak ktos wcale nie jest zameldowany czyli bezdomny najczesciej to moze sie zarejetrowac w krakowskim up i zlozyc oswiadczenie..ale z was matoły!

Gość o kurcze fakycznie
:D Nie pomyślałam, że można nie mieć żadnego zameldowania :D

Gość DOOO KSLINANDSD
Poza tym w urzedzie pracy nie mozna sciemnic ze sie ma zaldwoanie tymczasowe bo kaza pokazac ten papier potwierdzajacy to :)niestety

Gość Marcimoszka
Też to tak rozumiem - trzeba mieć stałe lub tymczasowe, jak ktoś wogóle nie ma nigdzie zameldowania wystarczy oświadczenie. Ja też musiałam sobie załatwiać tymczasowy meldunek, jak się rejestrowałam w mieście nie będącym miejscem mojego stałego meldunku.

Gość DOOO KSLINANDSD
a ja największy matoł :O

Gość KSLINANDSD
ALE MI WŁASCICIEL MIESZKANIA W KRAKOWIE NIE CHCE DAC TYMCZASOWEGO ZAMELDOWANIA..JAK TO WIEC ZRPOBIC BY OTRZYMAC TYMCZASOWE ????:(:(