Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azdajica

mroczny horror, kto zna?

Polecane posty

Gość azdajica

hej:) chodzi mi o jakis horror opierajacy sie na mrocznym klimacie. Zeby nie bylo zombie itp najlepiej, zeby akcja nie rozgrywala sie dzisiejszych czasach najchetniej cos w stylu jedziec bez glowy, albo jakis inny kostiumowy z nowszych produkcji, bede bardzo wdzieczna za propozycje :)

Gość Apodyktyczna Mama
Jezdziec bez glowy? Tam sa elementy komedii:) - dialogi, głowny bohater;) To nie jest typowy thriller:) Powino byc napoisane trhirrel komediowy:) ja sie śmiałam w wielu momentach. A w wielu czułam grozę:)

thriller a horror to dwa rózne gatunki, a jeździec bez głowy to kicz

Gość azdajica
chodzi mi o klimat, wiem czym charakteryzuje sie kino Burthona;) chodzi mi poprostu o film tego typu, las, liscie na ziemi, deszcz,pozna jesien ciemne niebo :p

Gość Apodyktyczna Mama
horror..thriller..być może. Różnica jest Film z grozą to Czarownice z Salem z Winoną i Danem Lewisem.

nie byc może bo to inne gatunki i warto by odrózniac jak się berze za krytykę :-)

Gość azdajica
np. osada, cos takiego Antychryst ma fajny klimat, ale rozgrywa sie w dzisiejszych czasach. Google przeszukalam. Wilkolak zreszta jak wywiad z wampirem tez nie jest do konca horrorem

Gość Apodyktyczna Mama
Moim zdaniem najłatwiej budowac grozę...wieki temu..czyli akcję umiescic 200 lat temu itp. Pytanie tylko, czy tego nie spartoczysz;) Trudniej nagrac dobry horror w obecnych czasach. Bo zawsze będą to duchy czy wampiry. Nic nowego. Płytko. Chyba, że ktoś stworzy perełke;) wywiad z wampirem...hmm..to nie horror ani thriller. To film przygodowo-obyczajowy.

Gość azdajica
zauwazyliscie, ze coraz mniej horrorow tego typu? coraz wiecej "atrakcyjnych" amerykanskich nastolatek uciekajacych przed zombie :o

Gość azdajica
artefakt diabla-> czemu underworld 3 , co z pozostalymi czesciami? (przyznam, ze nie ogladalam)

Gość Apodyktyczna Mama
Zawsze bałam się horrorów. Ale kuzynka oglądała. Uwielbiała je. I jak ja miałam 13-12 lat to z nią oglądałam. Przeważnie były to filmy np o diable...do dziś pamietam film jak w domu straszyło...kobieta rysowała pentagram..aby chronic dzieci..Ktos robił sobie fotki..i na fotce wyszły oczy diabła..2 kropki jasne:O Bałam się spac.. Raz pamietam o 12 w nocy zaczął się horror...Kuzynka dała głosniej..a ja szybko poszłam spac..Ale pamiętam, że była noc. Były ciemne uliczki. słychac było stukot szpilek kobiety. Nagle pokazano mur. Dłon kobiety. I stukot- szła coraz szybciej. W koncu przerazliwy krzyk!! I krew na murze..

Gość Apodyktyczna Mama
Trzeba umiec budowac napięcie, ale i ciekawosc..za pomoca obrazu. Np film u góry..kobieta w szpilkach.Bardzo udany efekt budowania napiecia grozy, ale i ciekawosci. Tajemniczosci.

azdajica ponieważ 3 dzieje się w zamierzchłych czasach a 1 i 2 są wspólczesne. oczywiście 1 i 2 jest super!!! ale to chyba specyficzny film,który tez cięzko nazwać horrorem. klany wampirów i te klimaty. w kazdym razie bardzo polecam

Gość azdajica
dyrektore -> dzieki, ogladalam, nie wiedzialam, ze jest juz dwojka. a slyszeliscie o tym filmie co niby akcja rozgrywa sie gdzies na wschodzie Polski, o jakis pseudo-prawoslawnych sekciarzach? :D http://www.youtube.com/watch?v=XY910AQINn0

Gość azdajica
artefakt diabla-> cos jak odpowiednik Resident evil, tylko o wampirach?

Gość kleopatra767
Nieproszeni goście. Zajebisty zaskakujacy koniec. Od serca pisze - warto!

resident evil nie widziałam. w underworl chodzi o wojnę wampirów z wilkołakami.podoba mi sie ten film bo jest dobrze zrobiony i bez zbędnego srania w banie. w większości filmów o wampirach wamipry strasznie się "wożą":D a tam tak nie jest paranormal activity gówno straszne, nie marnować czasu na oglądanie!

Gość Apodyktyczna Mama
Nie. Ale o sektach też oglądałam. Na RTL2 leciało. I oglądałam o klanie ludzi- stworów... którzy mieli zamiast rąk haki..żyli pod ziemią... zabijali ludzi. te stwory były paskudne. To taki horror obrzydliwy. Tak bym to nazwała. Przerwana lekcja muzyki..pamietam, bo byłam na studiach w kinie;) Tez fajne. Z waszą ukochaną Angeline Joli- okropnie wyglądała w tych blond włosach chuda..I piękną Winoną:) Angie nie była sławna. Grała drugoplanową role.

głowna aktorka to mi lata akurat,ale jest spoko,nie jakaś wylansowana lalunia która miałaby zgona jakby paznokieć złamała.ale w 3 częsci akurat jej nie ma

Gość Apodyktyczna Mama
Jest taki film Wilczyca. Coś dla zboczonych facetów. Jest tam 100 gołych kobiet:) Porywają kobiety do badan... trzyma w napięciu. stary film, ale dobry. I erotomani mają ucieche.

aaa no fakt! ona w van Helsingu grała,he he dopiero skojarzyłam. tez dobry film wilczyca? tylko nie mylić z polską wilczycą!!! o własnie!! to będą idealne filmy dla ciebie Wilczyca(1i2) i Lokis-zajebiaszcze stare polskie horrory polecam także Czerwoną Różę-ponoć jest na faktach...brrr

Gość Apodyktyczna Mama
Nie. Przesiaduje na kaffe i znam gusta kaffe wiec mysle, ze sie nie spodoba, bo tam panie nie sa wygolone:D a zboczeniec ma ucieche..bo ciagle gołe babki biegają:)

Gość Trojańska helenka
Tez nie polecam PA2 - bardzo kiepski i nic w nim strasznego :( A znacie moze taki film (wylecial mi tytuł z głowy). Otoz: mlode malzenstwo wyjezdza do japonii lub chin. Ona z nudow zaczyna sie interesowac, zrobionymi wczesniej zdjeciami. Udaje sie do specjalisty od fotografi i on wyjasnia jej, ze te ciemne plamy to dusze zmarlych osob. Bochaterka zaczyna sledztwo..... Ogladalam ten film i podobal mi sie, tylko jaki jest jego tytul?? :(

Gość azdajica
dziekuje za dead birds :)

Gość azdajica
czyzby western-horror? ciekawe ...

Gość azdajica
helenka-> ten film to chyba Widmo prosze o dalsze propozycje