Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja zle robie

powiedzcie czy dobrze karmie swojego 4miesieczniaka

Polecane posty

Gość czy ja zle robie

karmie piersia ale oprocz tego podaje 2 razy dziennie butle z kaszka malinowa, bananowa lub jaka tam mam ok 150 ml. teraz sie zastanawiam czy dobrze robie, czy powinnam pozostac przy samym cycu, dzis rozmawia lam z polozna ktora stwierdzila ze powinnam do 6stego miesiaca zycia podawac tylko piers a jesli chce cos tam wprowadzic to moze pare lyzeczek soku z jablka, oczywiscie nie przyznalam sie co podaje...czy bardzo zle robie?

Nie dawaj tyle kaszki tak malemu dziecku bo go utuczysz. 150ml to bardzo duzo jak na takiego maluszka wogole sie dziwei ze on zdola tyle wypic :O Raz mu dawaj ta kszke i wystrczy. Na obiadek mozesz dac troche marchewki, ziemniaka, dyni + piers

Gość czy ja zle robie
czyli kaszke raz dziennie + obiadek + cyc i starczy?

mysle ze tak Tylko nowosci wprowadzaj pomalutku nie od razu wszystko naraz. do obiadku dawaj cycka bo papka z marchewki to za malozeby dziecko sie najadlo.

jeśli masz na tyle pokarmu to faktycznie powinnaś tylko na piersi być do 6 miesiąca ale teraz już za późno nie płaczmy nad rozlanym mlekiem :P ale kaszke dawaj tylko raz dziennie najlepiej wieczorem to ci lepiej w nocy pośpi no i nie aż tyle bo to faktycznie spora ilość ;) no i jak już koniecznie chcesz urozmaicac dietę to tak jak ci położna mówiła jabłko albo banan jak najbardziej :)

Gość khlkj
dziecko do 6 miesiaca powinno byc karmione tylko piersia..ewentualnie wprowadzac jakies jabluszko po 5 miesiacu

a mam pytanie.. Twoje dziecko załatwia się normalnie po takiej ilości kaszki ??? Ja swojej córce dałam ostatnio do jabłuszka PÓŁ Łyżeczki kaszki mannej, to mi ją zatkało na 4 dni...

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
jak maluchowi starcza pierś to tylko to chyba że nie najada się twoim pokarmem to daj butlę.ale dziwię się że wypija 150 moja ma 9 m i tyle pije.

ja bym karmila tylko piersia,skoro masz pokarm i dziecko sie najada to nic mu wiecej nie potrzeba.

Gość jaki obiadek??????

Gość popatrz sobie, używane ale
Żle!!!!! po co ta kaszka???? ulituj się nad dzieckiem. Daj cyca i deserek, ew obiadek

Gość czy ja zle robie
na obiadek mu miksuje mięsko, jakieś warzywka, kartofelki itd. dosypuje do tego troche wegety bo bez niej to wszystko takie mdłe

Gość czy ja zle robie
myślę że szczypta przypraw nie zaszkodzi a sprawi że jedzenie zacznie po prostu lepiej smakować

Gość kuki123
nasz ma 9 m i nigdy nie dostał soli:)

ja też nie dodaje soli ani żadnych mieszanek przyprawowych do zupek :o czy wiesz ile tam jest składników, myślisz że takie dziecko potrzebuje wegety?

Gość a a po co go zapychasz kaszka
4 miesiace to mozesz ewentulanie owoc podac lub warzywo do sprobowania szkoda ze kaszek i obiadkow na porodowce mu nie dalas sprobowac

Gość czy ja zle robie
ale dlaczego nie można podawać? skoro to je to widocznie tego potrzebuję, jakby nie chciał tego jeść to by nie jadł by to jedzenie wypluwało

Gość czy ja zle robie
widzę że smakuję to daję, najcześciej robię jakieś mięsko z pomysłem na od winiar, potem miesko rozdrabniam, dodaję trochę ziemniaczka, jakieś warzywko no i przypraw szczyptę.

Gość czy ja zle robie
jesteś taka chytra to jeszcze napisz czym to dziecko ma te flaki i golonke pogryść skoro nie ma zębów. moja koleżanka też podaję takie posiłki dziecku i nic mu nie dolega, tylko ta położna namieszała miw głowie.

Gość emmaljunga to jest
prowo jak nic :D

sama przezuj w ustach i mu podaj,smialo mozesz dac wino marki wino do popicia na dobre trawienie:D

Gość czy ja zle robie
bardzo śmieszne

Gość moja do 6 miesiec tylko piers

jak to nie prowo, to naprawdę żal mi tego dzieciaka :o mięso z pomysłem na -szok normalnie :o . ja mojej córce gotuje osobno mięsko i podaje bez wywaru , warzywa też gotuje osobno i podaje bez wywaru albo daje jedzonko ze słoiczka