Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***kasia***

Nieplanowana ciąża . . .

Polecane posty

Gość ***kasia***

Nie wiem dlaczego właściwie zakładam ten wątek . . . może muszę się wyżalić i sama przed sobą usprawiedliwić . Wiem , że zaraz znajdą się życzliwe osoby , które obrzucą mnie błotem . Teraz to nawet mi wszystko jedno . Chcecie się na kimś popastwić proszę bardzo . Dziś dowiedziałam się , że jestem w ciąży . Było to dla mnie wielkie zaskoczenie . Przecież się zabezpieczaliśmy , więc jak to możliwe ? Nagle wszytko mi się rozsypało . Mam 23 lata , jestem żoną i mamą prawie dwuletniego chłopca . Jesteśmy dosyć szczęśliwą rodzinką . Odkąd urodziło się nasze maleństwo , wyczekane i utęsknione , nie pracuję . Utrzymujemy się z jednej wypłaty , przy tym wynajmujemy mieszkanie . Bywa ciężko pod względem finansowym . . . W przyszłym roku miałam pójść do pracy , a dziecko do przedszkola . Miałam tez w planach pójść w końcu na moje wymarzone studia . Nie mamy rodziców , praktycznie żadnej rodziny . Ze wszystkim musimy radzić sobie sami . Nikt nam nie pomoże w razie problemów . Nie planowaliśmy drugiego dziecka . Doszliśmy do wniosku , że lepiej mieć jedno i móc mu zapewnić wszystko co niezbędne , a jak się uda to również jakiś start w dorosłość . Odłożyłam realizację swoich marzeń na później , bo synek jest dla mnie najważniejszy . Nie chcę jednak odkładać je w nieskończoność . Myślę o zabiegu , dokładnie o farmakologicznemu przywracaniu miesiączki . Dzwoniłam dziś w tej sprawie do lekarza . Wytłumaczył mi jak to działa i jaka jest cena . W każdej chwili mogę się zdecydować . Czym prędzej tym lepiej . To dopiero 4 tydzień . Powiedziałam , że jak się zdecyduję oddzwonię za kilka dni . Niby wszystko takie proste . Zapłacić , dostać tabletki i po problemie . Nie wiem jednak czy będę potrafiła z tym żyć . Żyć ze świadomością , że nie dałam szansy urodzić się małej kruszynce . Żyć ze świadomością , że zabiłam własne dziecko ? Zawsze byłam przeciwko aborcji a dziś sama staję przed tym dylematem . Czemu to takie niesprawiedliwe . Przecież robiliśmy wszystko żeby tej ciąży nie było . Po co koncerny farmaceutyczne produkuje rozmaite rodzaje środków antykoncepcyjnych , tabletki itp . skoro i tak nie chronią przed tym . Decyzje podejmę do poniedziałku . Jednak już teraz mi się wydaje , że jaka by nie była i tak będę jej żałować . ***

Gość ellbal
Nie rób tego... tyle rodzin ma problemy finansowe a jednak są szczęsliwi, dają razem radę. Popatrz na Twoje dziecko, wyobrażasz sobie by jego nie było? Dlaczego swojemu drugiemu dziecku nie chcesz dać szansy na życie? Studia zrobisz ale jeszcze nie teraz, a dziecka tego już nie przywrócisz. Każda osoba, która chce dokonać aborcji niech ją dokona ale najpierw obejrzy na youtube film pt. "niemy krzyk" i potem powie czy ma sumienie...

jejku nie rob tego ja staram sie od 2 lat o dziecko i pare dni temu dowiedzialam sie ze nie bede miec dzieci a mam 22 lata i cudownego meza ktoremy chcialabym dac dziecko a niemoge kochana nie rob tego jak juz naprawde nie bedziesz w stanie je utrzymac to oddaj je do adopcji albo innej kochajacej rodzinie ktora niemoze miec i napewno sprawisz im ogromna radosc

Gość Mala kijanka
Aska, a co takiego jeśli mogę zapytać dolega Ci, że nie będziesz nigdy mogła mieć dzieci? :(

mialam laparoskopie i wykazalo mi ze mam zrosty inni lekarze mowili ze najwazniejsze ze jajowody drozne i te zrosty utrudnia bardzoale nie eliminuja calkowicie ciazy ale niewiem juz w co mam wierzyc a jak czytam takie wypowiedi to mnie szlak trafia

Gość Mala kijanka
Dzięki za odpowiedź. To nie jest tak, że nie masz szans :) Czytałam wiele wypowiedzi kobiet na forum i w Twojej sytuacji jest to możliwe! Myślałam że może jesteś bezpłodna :( a to co innego niż niepłodność.

ja wiem i mammetlik w glowie ale jednoczesnie nie poddaje sie ale nikt niechcialaby w wieku 22 lat lezac po operacji w szpitalu uslyszec'' pani to juz dzieci miec nie bedzie w zyciu przy takich zrostach chyba ze jakis cud sie zdarzy w co watpie,w pani wypadku in vitro jest tylko mozliwe'

Gość Mala kijanka
Aska, nie ma co się załamywać. Naprawdę nie musi być źle. Rzeczywiście usłyszeć coś takiego to zgroza, ale naprawdę nie takie przypadki udało się wyleczyć. Jeśli mogę Ci dać radę, to nie zwlekaj z macierzyństwem nie wiadomo ile, zwłaszcza przy takich problemach. Tu czas nie jest dobrym sprzymierzeńcem.

Gość Mala kijanka
Trzymam więc kciuki i przesyłam pozytywne fluidy! Jestem w ciąży i mam nadzieję, ze te fluidy przejdą na Ciebie!!! 👄

Gość moim zdaniem to wszystko
Mała Kijanka- to ja też poproszę trochę tych Twoich fluidów, co łaska:P

Gość moim zdaniem to wszystko
Heh, dzięki 🌼 Jak widzicie, łapię sie już nawet za medycyne niekonwencjonalną :D

Gość Wiki 111
Ja też nie chce mieć dziecka...

Gość Mala kijanka
Wiki- żaden problem nie mieć dziecka, po prostu zabezpieczaj się. Gorzej mają kobiety które chcą a nie mogą go mieć.

Gość Wiki 111
Tylko że mi wydaje się że jestem w ciąży, choć zrobiłam test i wyszedł negatywny.

A to ja bym chciala miec dziecko a nam nie wychodzi. Teraz co prawda mam bole jak na@ zawroty głowy i lekkie mdłosci ale jestem 4 dni przed@ i pewnie znow przyjdzie:(

Gość Wiki 111
Monia-mam pytanie. Czy test mógł mnie oklamac?:-(

Gość Mala kijanka
Wiki, zrób betę z krwi, będziesz miała pewną odpowiedź.

Gość Wiki 111
Heh... To było tak że najpierw zrobiłam mu loda, potem pobawiłam się trochę jego .... no i potem on chciał wejść i prawie wchodził, wtedy byłam jeszcze dziewicą więc bardzo bolało i przestał. No i boję się że wtedy mógł mnie zapłodnić, i test mógł mnie zmylić:-(

Gość Wiki 111
Głupiutka? Niby dlaczego?

Gość Mala kijanka
Wiki, zrób betę, a skoro bierzecie się za sex, to chyba Twój partner seksualny ma jakieś pieniądze. Tak więc zrób betę z krwi w Laboratorium i będziesz pewna.

Wiki nie ma sensu robienia bety jak test wyszedł negatywnie, i tak są nikłe szanse o ciąże wcale nie tak łatwo. A jeśli chodzi o autorkę: brałaś tabletki o ile zrozumiałam. Nic nie daje 100% zabezpieczania i wszyscy o tym wiedzą. Przy braniu tabletek trzeba uważać, obserwować organizm (wymioty, biegunka) trzeba uważać na leki jakie się bierze. A jak tak na prawdę nie chcieliście tej ciąży to trzeba było jeszcze coś dodatkowego, prócz jednej metody. Chociaż nie szaleć do końca z mężem.

Gość oooooooooooki%
Bzdura, należy zrobić betę. Po pierwsze dlatego że jak widzimy dziewczyna jest mało odpowiedzialna i nie wiemy tego czy test ciążowy zrobiła w dniu spodziewanej miesiączki, a jak wiemy czasem po 5 dniach test pokazuje dopiero drugą kreskę, bo wówczas stężenie Hcg jest większe. U każdej kobiety pokazuje wcześniej lub dopiero kilka dni po spodziewanej miesiączce. Po drugie testy często kłamią w jedną stronę, mianowicie tą, że pokazują brak ciąży (jak wspomniałam "kłamią" a takim sensie, że zbyt mało jest hormonu Hcg i jeszcze jej może nie wskazać) Tym bardziej że dziewczyna napisała iż czuje się jak w ciąży. Ja radzę Ci zrób betę dla świętego spokoju.

Gość reeed
Cześć dziewczyny ja też się staram od 2 lat i powiedziano mi że nie mam szans na ciąże mam jeden jajnik ale ostatnio byłam u gin i jajeczkowanie występuje więc jest nie źle nie poddawajcie się zmieniajcie gin on powinien robić wszystko co w jego mocy żeby pomóc od tego jest dowiedzcie się gdzie jest specjalista i do dzieła głowa do góry medycyna idzie do przodu a i ważne są badania na poziom hormonów i drożność jajowodów .(testosteron,progesteron,prolaktyna,tarczyca) Warto bo czasem to hormony wariują buziaki. A co to nie chcianej ciąży to jesteś w ciężkiej sytuacji to życie wiele zmienia ale dasz sobie rade kiedyś to wspomnisz i będziesz z siebie dumna to nowe życie ono już cię kocha

Gość reeed
A to żeby ci pomuc Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet, jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: „MAMUSIU.

Gość Meleńka 88
***kasia*** Twój mąż wie? czy ukrywasz to przed Nim?

Gość Wiki 111
Dodam że od tamtego zdarzenia minęło 3 miesiące i dopiero teraz test zrobiłam. Okres mam zawsze w terminie regularny. Tylko trochę krótszy. No i nie wiedziałam kiedy zrobić test skoro okres mi się nie spóźnia, więc zrobiłam po okresie.