Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvanilla

Kosmetyki do suchych włosów

Polecane posty

Gość vvanilla

Mam bardzo suche włosy, szczególnie teraz, gdy zrobiło się chłodno i codziennie suszę je suszarką. Jaki szampon/odżywkę możecie polecić? Potrzebuję czegoś sprawdzonego, czegoś co je wygładzi i sprawi, że nie będę miała piór zamiast włosów na głowie.

Gość ruda_kita
Mam podobny problem, tym bardziej, że do codziennego suszenia dochodzi też u mnie prostownica :/ Brałam nawet pod uwagę ścięcie włosów na krótko, bo słyszałam, że to może pomóc je trochę ożywić, ale z drugiej strony obcinać włosy za każdym razem, kiedy stają się przesuszone i łamliwe, to trochę radykalne rozwiązanie...

Gość Revlon
szampon i maska -super

Gość vvanilla
Dzięki za odzew. Mam nadzieję, że coś mi pomoże na te włosy, bo nie chciałabym ich ścinać. Dla mnie to żadne rozwiązanie, zapuszczałam je bardzo długo i nie mam zamiaru ich skracać z nadzieją, że to pomoże, a też nie ma pewność, że na pewno pomoże.

Gość red_queen
Ja w tej chwili używam kosmetyki do włosów z nowej serii Dove, tej którą reklamują w tej chwili w TV

Gość ruda_kita
A co to za kosmetyki do włosów Dove? Rzadko oglądam telewizję, więc nie widziałam reklamy. Dove kojarzyło mi się do tej pory bardziej z kosmetykami do ciała, niż do włosów...

w kalamis masz masę profesjonalnych kosmetyków do włosów. skorzystaj z ich wyszukiwarki - na pewno coś sobie odpowiedniego dobierzesz :) no i pomyśl nad podcięciem końcówek, to na pewno je ożywi!

Gość mrowa 09435
Poczytaj o myciu włosów odżywką ;)

Gość red_queen
Ruda, Dove wypuścił teraz nową serię kosmetyków do zniszczonych włosów. Z tego co się orientuję jest kilka rodzajów np. do włosów farbowanych, suchych lub narażonych na wysokie temperatury.

Gość vvanilla
O! Takie kosmetyki do włosów narażonych na wysokie temperatury to coś dla mnie, bo wydaje mi się, że moje włosy są zniszczone właśnie przez częste suszenie i prostowanie. A ten dove to szampon, odżywka, czy co? :>

Gość red_queen
Na 100% z tej serii jest szampon i odżywka, ale jest wiele różnych serii z Dove, a w nich dodatkowe kosmetyki do pielęgnacji włosów. Myślę, że najlepiej zajrzeć na ich stronę i to sprawdzić.

Gość fujj, i jeszcze raz fujjj!!!!
nie, nie, nie i jeszcze raz nie! nie kupuj zadnych drogeryjnych i "profesjonalnych" kosmetyków do włosów. to krótkofalowa pomoc, zamaskuje, nie zlikwiduje problemu!! poczytaj koniecznie o pielegnacji bez silikonów i slsów! wyrzuć wszyskie szkodlowe kosmetyki do kosza i zacznij odpowiednia poielęgnację. zetnij choć 5 cm końcówek, zakup olej kokosowy, np parachute (świetny!!) i kładz go suche wlosy na całą noc. postaw na olejowanie, delikatne szampony dziecięce i maski bez silikonów! jedynie to PRAWDZIWIE pomorze twoim włosom :) i żadnych jedwabii!! a na pewno nie biosilk, alkohol w nim zawarty po długim czasie uzytkowania mocno przesuszy ci wlosy! na końcówki wlosó zamiast jedwabiu możesz urzyc kropelke olejku.

Gość ruda_kita
Jedwab jest przereklamowany, w rzeczywistości strasznie wysusza włosy. Weszłam na tę stronę Dove i pierwsze, co mi się rzuciło w oczy to seria intensive repair. To chyba coś dla mnie. A obcinanie włosów, co niektórzy polecają jako złoty środek jest ostatnim i drastycznym krokiem, którego chciałabym uniknąć. Może i w czasach naszych babć było to najlepsze rozwiązanie na słabe, łamiące się włosy, ale mamy XXI wiek i masą kosmetyków, które mogą poprawić kondycję włosów, do wyboru. Znalazłam na tej stronie jeszcze coś ciekawego, mianowicie krem na włosy na noc. Jeszcze nigdy nie spotkałam się ani z kremem na włosy, a tym bardziej na noc ;)

Gość vvanilla
Też nigdy nie spotkałam się z czymś takim, jak krem na włosy na noc. Ciekawe, czy tak jak z kremami na twarz, włosy też najlepiej 'chłonną' substancje odżywcze w nocy? Może faktycznie, warto by spróbować takiego kremu?

Gość red_queen
Co prawda nie używałam jeszcze tego kremu, ale moja koleżanka postanowiła kupić żeby go przetestować i twierdzi, że jest super i przypadł jej bardzo do gustu.

Gość vvanilla
Ja na razie, na spróbowanie, kupie sobie szampon i odżywkę, jak się okażę, że faktycznie działają, to wtedy pokombinuję z innymi kosmetykami z tej serii, np. sprawdzę ten krem na noc.

Gość ruda_kita
Dziewczyny, zaciekawił mnie ten krem na noc, więc postanowiłam go sobie kupić. Mam jeszcze szampon i odżywkę, chciałam kupić coś nowego, dodatkowo. Dziś pierwszy dzień eksperymentowania, mam nadzieję, że maska się sprawdzi :)

Gość red_queen
Ruda_kita, napisz koniecznie jak się sprawuje maska. Ciekawa jestem jaką ma konsystencję i czy nie przeszkadza w czasie spania.

Gość ruda_kita
O efektach nie mogę jeszcze wiele powiedzieć, bo dopiero dzisiaj pierwszy raz nałożyłam tą maskę na włosy. Ale ma fajną konsystencję i wszystko wskazuje na to, że nie będzie mi przeszkadzać w spaniu, wręcz przeciwnie, może mi go wręcz umilić, bo bardzo przyjemnie pachnie ;)

ostatnio kupowalam algi z glinka czerwona, ktora polecila mi fryzjerka, generalnie jest stosowana jako maseczka do twarzy i ciala , ale ona stosuje jako kompres do wlosow, bo maja duzo mineralow i nawilzaja nie tyko wlosy, ale i skore glowy, ja mam lupiez ale po szmponach przeciwlupiezowych bylo gorzej, bo one wysuszja, aczesto jest on efetm suchej skory, na razie zastosowalam 2 razy i jestm oc raz bardziej zadowolona, napiszcie co sadzicie czy stosowayscia jakies maseczki do wlosow? http://www.estien.pl/algi-glinka-czerwona-p-6.html

Gość vvanilla
Ja kupiłam sobie nowy szampon i odżywkę, te które mi poleciłyście, z czerwonej serii dove, do włosów narażonych na wysokie temperatury. I w sumie jestem zadowolona, włosy są gładsze, bardziej lśniące i nawet mam wrażenie, że już mi tak nie wypadają, jak kiedyś.

Gość ruda_kita
Maja13- ja nie używam wprawdzie żadnej maseczki, ale coś takiego, jak krem na noc Dove, jest prawie jak maska. Wygodnie się śpi, mając nałożony ten krem na włosy. W niczym to nie przeszkadza, bardzo przyjemnie pachnie, a włosy regenerują się w czasie, kiedy ja śpię ;)

Gość vvanilla
Są też, w innych seriach dove, takie standardowe maski, które się nakłada na kilka/kilkanaście minut w ciągu dnia, po myciu.

Gość blairwaldorfxoxo
Kobietki, tez miałam problem z suchymi wypadającymi włosami i będąc w super pharmie w weekend kupiłam maskę cuuudoo!! przeceniona na 13zł nazywa się Biovax do włosów suchych, wypadających, gratis jest czepek oraz serum witaminowe. Laski, włosy są mięciutkie i jak kiedyś zdejmowałam gumkę z włosów to mnóstwo ich na niej było, a teraz? zaledwie z dwa. polecam!!!!!!!!!!!!!!!

Gość red_queen
A ja używam szamponu i normalnej odżywki z Dove i sobie chwalę, włosy są gładsze i lepiej wyglądają.

Gość ruda_kita
Czepek?! Chyba na basen, a nie po to, żeby nałożyć odżywkę, później czepek i tak chodzić po domu? ;) Osobiście lubię testować wszystkie nowinki kosmetyczne, jakie pojawiają się w drogeriach. Dlatego pewnie wypróbuję tych kosmetyków do włosów Dove, o których piszecie, żeby wybrać kosmetyk, który najbardziej pasuje do moich włosów i najlepiej się upora z ich problemami.

Gość vvanilla
Hehe niezłe podejście - próbowanie absolutnie wszystkiego ;) To lubię! Każdy ma swoje sposoby na znalezienie kosmetyku idealnego.