Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze dziwne ale ja tak mam

kobietki o nieregularnych cyklach - czy wy też macie zawsze podpaske w majtkach?

Polecane posty

na wszelki wypadek?

Gość prowadzisz kalendarzyk?
ja jak wiem ze mam miec okres to po peostu wkladAM wkladke. i tak zanim krew wplynie juz bede wiedziala ze za chwile to sie stanie bo boli mnie brzuch tego dnia.

ale wkladka za cienka

Gość ja mam zawsze przy sobie
ale nie w majtkach :), w domu, pracy itp. na ogół zawsze zdążę wyjść do ubikacji, kiedy poczuję ten znajomy ból.

Gość wiśnie i czereśnie
To noś w torebce podpaskę, w razie czego skoczysz do łazienki.

Gość prowadzisz kalendarzyk?
to nie wiesz kiedy dostajesz okres? nie znasz swojego ciala...

no a jak dostane cieczki w metrze to co? bede chodziła z czerwoną plamą?

Gość jak to zawsze?
Nosisz podpaskę, cały czas? Niezrozumiałe kompletnie :O Ja bym w ogóle nie dała rady, uwierałoby mnie to. Też mam nieregularne, ale obserwuję cykl (temperatura) i wiem, kiedy dostanę. Oraz mam objawy w postaci charakterystycznych bólów w brzuchu. Wystarczy wkładka na pierwsze krople, a większą wilgoć przecież poczujesz i pójdziesz od razu do ubikacji. Nie rozumiem Cię, naprawdę. Polecam obserwację cyklu, to będziesz wiedziała, że owulacja minęła i kiedy okres (najczęściej kilkanaście dni po owu, u każdej kobiety jest to raczej stała, tak wiec dobrze się wie, kiedy okres, szczególnie że przed okresem najczęściej spada temp., która wcześniej wzrosła, doucz się).

Gość jak to zawsze?
cieczki?!!!!!!!!!!!!!! :O To prowokacja, tak? Po co się człowiek wogóle produkuje na tym forum. :O

mowie że mam nieregularnew!!!! ;/ obserwacja wiec nie pomoże... bo czasem mam co 20 fdni a czasem co 30...czasem trwa 2-3 dni a czasem 18 dni :/ najczęsciej robie przerwe tygodniową od podpaski zaraz po tym jak ostatnia kropla poleci

Przez długi czas miałam nieregularne miesiączki, ale nigdy na taki pomysł nie wpadłam. Jak nadchodził czas spodziewanej miesiączki to po prostu wkładka, a jak siedziałam w domu to nawet i to nie.

jestem za młoda na wizyte u ginekologa

Gość jak to zawsze?
Nie masz żadnej wiedzy. Obserwacja cyklu jest także stosowana przy nieregularnych miesiączkach, nie ma żadnego problemu, sama mam nieregularne. Masz nieregularne, bo masz nieregularną owulację. Obserwacja jest właśnie po to, żebyś wiedziała, kiedy ją miałaś (skok temperatury oraz zanik objawów płodności powie Ci, że owu minęła i będziesz wiedziała, kiedy przyjdzie okres). Naprawdę nic nie wiesz, nie znasz swojego ciała, więc z podpaską jak idiotka latasz :O

Gość jak to zawsze?
Miewasz 18-dniowe krwawienia? To do lekarz marsz, nie jesteś za młoda, skoro masz miesiączkę i ewidentnie coś nie tak tu się dzieje (bo sama nieregularność o niczym jeszcze nie świadczy, szczególnie u bardzo młodej osoby).