Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia5545

Obowiazki domowe,dziecko & Zabawa i CZAS dla mamy.. szukam rad!

Polecane posty

i wiem, ze tego sie nie zmieni w noc ale mam nadzieje, ze kiedys jeszcze poznam swojego meza.....ze bedzie taki jak kiedys.

No teraz moze już być za późno na wychowanie męża, ale dziecku możesz jeszcze poprzestawiać w głowie. U mnie obowiązki domowe dzielę z mężem. ja częściej sprzątam, on częściej gotuje. Mam czas na spotkanie ze znajomymi, spa, basen itp.

Grzywa - dzieki. usmialam sie z tekstu: "Człowiek dobrze mówi o innych, gdy im nie zazdrości, i stąd wziął się zapewne zwyczaj chwalenia nieboszczyków." ... jak mi maz powiedzial, jaka jestem zla kobieta, zona, matka i ze niedlugo nie bedzie mnie potrzebowal to sie troche zalamalam i myslalam, ze zazdroszcze nieboszczykom... i poczulam sie zle na tydzien, mialam jakies dziwne zawroty glowy (jak sobie mozna samemu cos wykrakac!!) i przestalam zazdroscic :)

Gdyby mi mój mężczyzna powiedział, ze mnie nie potrzebuje, to kazałbym mu pakować walizy i do widzenia.

nie odpoweidzialam "kolejnej durna babie" - nie rozumiesz, bo nie masz dzieci. Urodzisz, pogadamy. nie interesuja mnie jamniki

Grzywa - hmm, wiem, ze normalny czlowiek by tak zrobil... jest dziecko, coz mam poczac... nic chyba. czekac az sie zmieni... mam nadzieje, ze jak kiedys bede miala 80 lat i bede umierac to nie pomysle, ze bylam idiotka zachowujac sie tak jak sie zachowuje...

ciagle wierze, ze to co robie jest sluszne... ciagne ten woz wbrew wszystkiemu i ide do przodu. byle do przodu...byle do przodu... :)

Grzywa - tak metafizycznie...a czy zycie jest po to zeby SOBIE tylko sprawiac przyjemnosci? Per aspera at astra.... moze teraz jestem pod wozem jesli chodzi o moje stosunki malzenskie, ale to sie ciagle zmienia, nie? przyjda lepsze czasy, nie? bo byly... mam tez duza przyjemnosc z zycia przede wszystkim z dziecka - moj najwiekszy skarb ciesze sie tez pracy - moja duza przyjemnosc, robie to co lubie i jescze mi za to placa... lubie moj dom - lubie to sprzatanie itp, fakt, ze jestem czasem wykonczona, szczegolnie, ze to sie nie konczy, ale wciaz to lubie i maz... sa lepsze dni... Ty jestes tak 100% szczesliwa. wszystko sie udalo?

jasne ze rożnie bywa, ale ja tematu na kafe nie zakładałam. No cóż... widać jesteś już uzdrowiona:) Twój ostatni post wygląda całkiem optymistycznie, zatem bóg z Tobą i życzę powodzenia:) Pozdro

jak nauczyc dziecko tego, ze mama nie bawi sie ciagle, ze moze usiasc z ksiazka lub przy kompie a dziecko bedzie sie bawilo grzecznie w tym samym pokoju? - moja córcia niedlugo skończy 14 mc i bawi się sama ;] ja jestem w pokoju, oglądam tv, czytam, siedze przy kompie a córka się bawi, ja tylko pilnuję i mam Ją cały czas na oku, ale ogólnie potrafi bawić się jakiś czas sama.

moze tak... ja pamietam, ze jako dziecko zawsze bawilam sie sama. Bardzo mgliscie pamietam zabawy z rodzicami. To musialo sie zdarzac chyba zadko. Ale zawsze lubialam ten swoj swiat. Do tej pory potrzebuje od czasu do czasu sie w nim zamknac... nie rozumiem potrzeby towarzystwa zawsze... kiedys pamietam w szkole sredniej pojechalam sama do Zakopanego, bo nie znalazlam znajomych , ktorzy by pojechali ze mna. Dla mnie nie bylo problemu - macie inne plany? OK, ja mam swoje, wiec jade... :) Moze Twoja corka bedzie taka ja sprobuje swoja nauczyc troche tego tez

autorko, jak czytam co piszesz to mysle, ze jestes delikatnie nawiedzona :O w Twoim domu nie ma zadnych zasad, tak naprawde nie radzisz sobie ze soba ani ze swoim zyciem , rodzina... Badz asertwyna! Nie jestes niczyim niewolnikiem masz prawo do czasu dla siebie i na wlasne przyjemnosci. Moze pomysl o tym zeby zatrudnic jaks pomoc do domu wtedy bedzie ci zdecydowanie lzej. Pozdrawim :)

"jak mi maz powiedzial, jaka jestem zla kobieta, zona, matka i ze niedlugo nie bedzie mnie potrzebowal to sie troche zalamalam" ciekawi mnie - co zrobiłaś po tych słowach? przeprosił Cie za to przynajmniej?...