Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sziwaa

praca w niemczech.mycie dupy.powazne.

Polecane posty

jadę do niemiec pracować jako opiekunka.nie jest to łatwa i przyjemna praca.potrzebuje pieniedzy,zreszta chyba jak kazdy.jest mi przykro,że słyszę takie testy.

To zlej głupie teksty. Niestety, do obowiązków opiekunki należy również mycie tyłka, jeżeli podopieczny sobie z tym nie radzi. No i co z tego? Pielęgniarki robią to samo. Tyle że za mniejsze pieniądze.

Dokladnie. Pielegniarki zarabiaja grosze, a "myja dupy" co 5 min. A ty pewnie ze dwa razy dziennie najwyzej;)

Zreszta nie rozumie m tego, bo to bardzo dobra praca. Pomagac staruszkowi to piekna rzecz. Wszyscy kiedys bedziemi niedolezni.

Ja bym sie tam nie przejmowala tekstami. A poza tym kto do Ciebie tak mowi? Bo jak ja bym miala jechac i mowilabym o tym rodzinie, znajomym, to podejrzewam, ze cieszyliby sie razem e mna, ze sobie zarobie.

moja babcia ma 80lat i jeszcze pomaga robi obiad i stała pod krzyżem starsi ludzie są zdrowsi od młodych nie potrzebują opieki

jest to mój zawód,może komuś wyda się śmieszne,ale mam satysfakcję z tego co robie,że mogę pomóc starym chorym ludziom,którzy sobie nie radza.opiekunki dosłownie mają 6 zł.na godzine.to jest trudna praca.teraz po prostu mam możliwość legalnie wyjechać i zarobic.takie teksty słyszałam za plecami....

Gość turkusowe oczy29
Jeśli mogę wiedziec, wyjezdzasz do pracy przez jakąś polską agencje typu promedica??? Czy szukałaś oferty bezpośrednio w niemieckich ogłoszeniach...A tymi tekstami się nie przejmuj, uczcciwa praca nie hańbi

Gość moja znajoma pracuje przy
opiece nad taką babcia i mówi: "idę ZROBIĆ babcię" :D jak idzie jej zmienic pampersa :D

Gość ja też jestem opiekunem
medycznym (tzn. kończę szkołę, ale pracuję już od lat) i uwielbiam tę pracę!

Gość kocichrupek24
no to mam piosenkę dla Ciebie:D Du hast das schosten Arsch den Welt:D

Gość turkusowe oczy29
Za ten kurs musiałaś płacic czy to bylo w ramach umowy jakiejś umowy?

Gość spojrzmy prawdzie w oczy
bedziesz myla tylki i taka prawda. Co cie w tym razi? Bo ja bylam opiekunka kiedys do dzieci za granica i wyobraz sobie ze tez tylki podcieralam i mylam. I nazywalam rzecz po imieniu. Osobiscie nigdy juz nie zdecydowalabym sie na taka prace mimo tego ze mialam idealne warunki. Starszymi ludzmi tez nie chcialabym sie zajmowac. Ale sytuacja w naszym kraju zmusza nas do roznych wyborow

za kurs i podróz nie płace,ale muszę wyjechać na 3m/ce miesiąc urlopu płatny i znowu na 2 m/ce.wszystko legalnie.liczy się do emerytury.zdaję sobie sprawę,że nie bedzie lekko i nie raz sobie zapłacze....

Gość Tyskie
Na początku może być ciężko, tzn. przy pierwszych wyjazdach. Zwłaszcza że znajomość języka jest taka sobie. Czasem można trafić w bardzo dobre miejsce, gdzie potraktują cię jak członka rodziny. I niekoniecznie w każdym przypadku musisz myć dupę, często robią to dochodzące pielęgniarki z Pflegedienst. Wiem co mówię , od lat tak pracuję, teraz też piszę z Niemiec.

Gość destroythespud
Wasze stare też będą miały podmywane dupy przez Waszych starych! A dupę Twoją podmyje twój bachor!

dziekuję za wsparcie.pracy się nie boje,tylko czy dam radę tak powiedzmy 12 godz.sie zajmowac chorym.co do jezyka na pewno bedzie też problem.jeszcze raz dziekuje za pocieszenie.moje gg12o272219.gdybyś chciała mi coś doradzić DO TYSKIE.

Gość taka ta czarna
Ale macie banie.Nie znacie się a pierdolicie głupoty!

Gość Tyskie
Nie ma tak, że zajmujesz sie starsza osobą przez cały czas. Chociaż niektórym trzeba dotrzymywac towarzystwa, w większości wypadków robisz co do ciebie należy i masz czas wolny. W mojej firmie mam ustawowo dwie godziny dziennie wychodnego, bez tego by człowiek zwariował. Jestem zatrudniona w innej firmie niż Twoja. Czasem tez trzeba wstawać w nocy do starszej osoby, ale różnie to bywa. Tutaj mam luz juz od dwudziestej do rana.

Gość gość
czy wypada zaproponowac rodzinie, żeby zatrudnili pflegedienst do mycia. myślę, że w takiej sytuacji i ja i dziadek czuł by się lepiej.