Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huhahuha

1 listopada święto zmarłych i znowu na cmentarzu rewia mody..

Polecane posty

"Tylko rzecz w tym, że oosba która na codzień chodzi w dresach to na 1 listopada wyskakuje w krótkiej kiecy i to jeszcze w szpilach takich że wnet sobie nogi połamie. To jest wrecz komiczne" komiczna to ...jest twoje zainteresowanie tym faktem;-) moze ktos tak lubi wiekoszosc roku w dresie a 1 listopada w krotkiej kiecce - what's a big deal?;-) jasne - neich sobie zeby powybija idac w szpilakach - poczujesz sie wtedy lepiej?;-) troche to mi cie nawet szkoda

" Przypomniała mi sie taka sytuacja, jakis czas temu 1 listopada było tak zimno ze ludzie w czapach płaszczach rekawicach stali i marzli a taka siksa wyskoczyła w mini takiej że d**a ledwo zakryta i białe kozaczki.. Do tej pory to pamietam" a ty co zamiast sie modlic do bozki to nie moglas oczu od jej zadka wystajacego spod krotkiej kiecki oderwac czy co?;-) i do tej pory to pamietasz - chwali ci za to i bog zaplac;-) " nie jestem zazdrosna ale sama się przypatrz. I nie wyzywaj ludzi od tępaków bo ja cię nie obrażam. A jak ktoś codziennie się ubiera fajnie to chwała mu za to ale po co pokazy mody i to na cmentarz" a co ci przeszkadza rewia mody na cmentzarzu?! kazdy chodzi jak lubi jeden w rekawiczkach drugi z pupa na wierzchu;-)

Gość centuri@n
niestety ludzie nie potrafią się ubierać na czarno dlatego , że kojarzy im się to ze śmiercią, żałobą lub mrokiem - zwłaszcza 1 listopada :D :P

Gość 1 lisopada
to nie święto zmarłych, tylko Wszystkich Świętych, tłumoku

1 listopada to święto. Ja odwiedziny na grobach bliskich traktuje tak samo jak na przykład urodziny kogoś z rodziny i ubranie się normalnie tak jak chodzę na co dzień byłoby dla mnie niestosowne. Nie włoże jeansów, bluzy z kapturem i adidasów. Tak jak ktoś pisał wcześniej stawiam na elegancję. Nie kupuję specjalnie na ten dzień nowych ciuchów, ale chcę wyglądać ładnie bo tego wymaga powaga sytuacji.

Gość BakeRolls
A ja nie lubię tego święta. Muszę się nudzić i sterczeć ze dwie godziny nad jednym grobem i patrzeć na to ponure miejsce, chociaż w ziemi i tak lezą kości albo już nic.Pomodlic się za zmarłego mogę w domowym zaciszu, na spokojnie. U mnie to wygląda tak, że wszyscy się odpierdalają jak na karnawał, przodują futra (mam ochotę zabić!), kozaczki i zacne fryzury. W zeszłym roku mimo sprzeciwu rodziny wyskoczyłam w glany bo to były moje zimowe buty a było zimno, myślałam, że mnie wszyscy zagryzą. Cieszy mnie jedynie dzien wolny od szkoły,

Gość mi urosła w poprzek
A ja się elegancko odpierdolę w nową kurteczkę i kozaczki. I nikomu nic do tego, zazdrośnicy!

Gość ja tam nie widza zadnej rewii
mody , normalnie jest ( Gdańsk, cmentarz Srebrzysko). Kwiaty kupuja, swieczki - co w tym dziwnego? Jest Swieto Zmarlych. W dzien dziecka daje sie prezenty dzieciom, w imieniny solenizantom - taka tradycja.

Gość nie ma swięta zmarłych
tylko jest Wszystkich świętych:P

Gość co mnie to obchodzi ile ktoś s
koscioł to tez pozornie miejsce gdzie sie idzie modlic, a jakby kto w dresach przyszedł (nie mówie tu o dresach-kibolach tylko o kimś, kto lubi sportowy styl)to by było że obraza dla boga religii i ludzi i ze nie szanuje miejsca świętego wiec przestańcie pieprzyc ze DLA WAS ubiór nie ważny. tzn oczywiscie nie chodzi w tym wszystkim o ubiór ale jak ktoś codziennie pół dnia spędza przed lustrem i wtedy też to nikomu nic do tego. może lubi dobrze wyglądac i tyle. mnie to w zasadzie pierdoli czy ktoś się stroi pół dnia czy w dresach przyjdzie - NIE MOJA SPRAWA. Poza tym zazwyczaj w ten dzień często odwiedza się rodzinę, której się dawno nie widzialo, więc nic dziwnego że ktoś chce dobrze wyglądac - to jest normalne. jak idziecie do pracy to też nie chcecie wyglądać byle jak. często na takich spotkaniach rodzinnych robi się pamiątkowe zdj, więc niby dlaczego ktos nie moze być "wystrojony" jak tak mu się podoba.

Gość co mnie to obchodzi ile ktoś s
a najbardziej mnie rozśmiezsają ludzie tscy jak autorka, która właśnie idzie sie modlić a jednoczescie obmawia tych wszystkich "wystrojonych"/ albo jak ktoś powiedział, że nie zapomni tej laski z dupa na wierchu jak zimno było:P gapicie się na innych/obgadujecie, same jesteście nie lepsze, bo zamiast się pomodlić, tak jak piszecie że o to chodzi to się rozglądacie na boki i macie temat do rozmowy, że rewia mody i nie o to chodzi. a wam w końcu o co chodzi? o obgadywanie, czy modlitwę? typowa polska mentalnosc zwłaszcza tak na wsiach jest, wady u innych się wypomina a siebie wybiela. wychopdzi zazdrosc i tyle. i żeby nie było - ja pół dnia się nie stroje przed wyjściem:)

Gość selna gomina
A ja z matką i bratem wskakujemy w busa i na cmentarzu zapalamy żnicze kładziemy kwaiaty , 10 grobów obskakujemy w pół godziny, nie sterczymy przy nich jak słupy. Grobu naszego ojca i dziadków nie sprzątamy bo robi to kochanaka ojca (choć tyle ma przyzwoitości wredna sucz), więc ta wyprawa zajmuje nam 1,5 godz. Aha i jeździmy wszyscy w jeansach , kurtkach, brat w adidasach a my z mamą w saszkach :p

Gość taki tekst może napisac kazdy
nauczcie się wreszcie - po co ta religia w szkole :O:O 1 listopada jest Wszystkich Świętych - radosne święto Świętych w niebie :) 2 listopada - Zaduszki - Wspomnienie Wszystkich Zmarłych Wiernych nie ma żadnego święta zmarłych

Gość Johny Canada
jedni pisza ze to swieto zmarłych inni ze wszystkich swietych jak go zwał jeden choooj wiadomo o co chodzi ze to jest dzien umarlaka

Gość boskajola
Może i ludzie ubierają się dla szpanu, mnie to wali. Mnie sie wydaje, ze tak, jak ludzie ubierają sie w porządne szmaty do koscioła, tak samo - a moze tym bardziej - robia to na wszystkich świetych. A jeśli robia to dla rewii mody, to tez ich sprawa, co mi to ma przeszkadzac? Ja na cmentarz zakładam ciepłą kurtkę za dupę, dzinsy i jakieś tam zwykłe buty, czasem czape i szalik, jak jest zimno. Może komus przeszkadzać, ze niewystarczająco wytwornie, ale to nie jego sprawa, wiec ja też sie wnikam, z jakiego powodu ktos sie wystroił tak czy tak. Co was to tak interesuje? Chorujecie od tego czy co?

Gość gixer
Trza bylo fotke zrobic :-)

Gość losus muschinos
ubieraja sie dla siebie według własnego guścia i juz co tu dyskutować.

Gość Swieto zamrłych czyli
Dzień Zaduszny jest 2 listopada.

Gość kamil1979jgora
do kościoła też się nie chodzi w łachmanach przecież

Gość gość
Zgadzam sie z tym tytułem, w piątek kolejna rewia mody.

Gość mireksela
Nie mów hop. Ile razy w PL jednego dnia świeciło słońce, a następnego dnia padał cały dzień śnieg? Mogą sobie zapowiadać, a i tak może się wszystko zakończyć dokładnie odwrotnie.

Gość gość
e tam, zalezy kto jak do tego podchodzi. Ja raczej staram sie tylko, zeby groby wygladaly ladnie. W tym roku planuje zamowic kwaity tutaj www.exitus.com.pl i jakos przyozdobic

Gość gość
znow zbliza sie ten dzien i stajemy przed zakupem wiazanek i zniczy, gdzie takie rzeczy zamawiacie?