Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona ja

Jestem mężatką i zakochałam się w innym

Polecane posty

Gość zagubiona ja

Pomóżcie , nie wiem co robić , Może któraś z was była w podobnej sytuacji . Jestem mężatką od 12 lat , mam 10 letnie dziecko . Kocham mojego męża , to dobry i wrażliwy człowiek , ma swoje wady ale kto ich nie ma . Mój mąż był moim pierwszym i do niedawna jedynym mężczyzną . Przed rokiem poszłam po długiej przerwie związanej z wychowywaniem dziecka do pracy . Z pewnym zaskoczeniem zauważyłam , że jestem adorowana przez wielu mężczyzn . Pół roku temu uległam pokusie , zdradzilam męża z kolegą z pracy . Z jednej strony olbrzymie poczucie winy , z drugiej fascynacja nowym partnerem . Spotykamy się niemal wyłącznie w pracy , bardzo uważam by nie zranić mojego męża . Dziś zdałam sobie sprawę z tego , że kocham dwóch mężczyzn równocześnie i coraz bardziej mnie to przytłacza . Co robić ?

Gość her komendante
kolejna prostytutka

Gość rozumiem Cię
jestem w podobnej sytuacji

Gość zapach pomarańczy...
Zdradzasz męża, bo jest za dobry:). Fajnie się tłumaczysz, pogratulować partactwa w wyborze faceta za męża. Już mu takie przyprawiłaś poroże, że szoruje nim sufit w waszym domu. A dziecko, czy bedzie z ciebie dumne, jak się dowie, że ma matkę 'flanelkę"? Nie dorosłaś do roli żony i matki:(. Kto kocha nie zdradza, więc nie pisz bzdur o twojej miłości do męża:P.

szkoda Twojego męża!!! właściwie myslisz cipką , a nie głową ! Twoje życie.. nastepny Twój temat bedzie brzmiał "Moj mąż dowiedział sie o zdradzie , chce rozwodu , "

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co robic?? przestań sie szmacic i rozwalac małżeństwo

Gość ku/wa
kolejna popaprana durna mezatka

Gość jestem w podobnej sytuacji
Jestem w związku od 6 lat, 4 lata po ślubie, ostatnio poznałam wspaniałego faceta, który diametralnie różni się od mojego ślubnego. Mój mąż stał sie typowym miśkiem, czuły, wrażliwy, kochający i troskliwy, nie był taki przed ślubem i to mi sie podobało, nie jest dla mnie wystarczająco męski. Ostatnio w pubie spotkałam faceta, który od razu skradł mi serce. Bezczelny, cyniczny i lekko chamski, bardzo przystojny ( wysoki brunet, dobrze zbudowany, 3 dniowy zarost, wielki krzywy nos) co można też powiedziec o moim męzu, ale w innym sensie. Przespałam się z tym facetem kilka razy i próbuje podjąc decyzję co dalej którego wybrac, jestem skłonna iśc w nowe nie znane, ale nie chcę skrzwdzic mężą. Co powinnam zrobic?

Kochasz obu? Może zastanów się nad cechami, które Cię kręcą i liczą sie dla ciebie i zrób tzn. listę. Ja zrobiłam i mój mąż odpadł w przedbiegach jednak przyjaciółka doradza mi się lepiej zastanowic.

Gość ihaaaaa
taka stara i taka naiwna

Gość no tak samo
Mam tak jak Ty-6 lat razem i 4 po ślubie i ngle jest ten drugi-i nagle motylki i różowe okulary-szok,że prawie tak samo się u kogoś dzieje.I też dylemat jest..

Gość zapach pomarańczy...
"...Bezczelny, cyniczny i lekko chamski, bardzo przystojny ( wysoki brunet, dobrze zbudowany,..." Co powinnaś zrobić? Zamienić dobrego na cynicznego:). Znasz powiedzenie: "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" Zapamietaj, może ci się kiedyś przydać:).

Co w takim razie lepsze według Ciebie byc nieszczęśliwą z dobrym facetem, którego w głębi siebie nie umiesz szanowac, czy miec obok siebie kogoś, kto swoją osobą Cię pociąga i próbowac z nim ułożyc sobie życie. Dobre nie znaczy proste. Co według Ciebie interesującego ma facet, który jest substytutem mojego męża, a co ten drugi.

jednak nie żyjemy w krajach arabskich i kobiety mogą miec takie dylematy. Swoją drogą faceci też nie mają tam za dobrze, piękna pogoda przez okrągły rok, ale kobiety w bikini czy w szortach nie uraczysz, co kto lubi.

Gość hanka.......
dziewczyny jestem w podobnej sytuacji, z tą różnicą, że do zdrady jeszcze nie doszło ale jest już blisko, bardzo blisko. Męża nie kocham już w ogóle. On mnie raczej też nie kocha. Żyjemy razem i będziemy się męczyć ze sobą do końca życia ze względu na dzieci. Pojawił się on, kolega z pracy,żonaty. Znów czuję się piękna, pożądana ...myślałam, że to już niemożliwe. Wiem, że to zrobię. Nie czuję się szmatą. Może to głupie ale w stosunku do męża nie czuję żadnych wyrzutów sumienia, ale jeśli pomyślę o jego żonie, to wstyd mi za siebie trochę. Nie mogę przestać o nim myśleć.....

skup się na ludziach bliskich Tobie, co do dzieci, rozwód rodziców to nie tragedia. Skoro nie czujesz wyrzutów względem męża, to nie myśl o jego żonie, od tego jest on.

Gość hastdu
Jak się pięknie wytłumaczyłaś wywłoko. To w takich a nie innych sytuacjach sprawdza się wierność. Jesteś kooorwą

czym jest wiernośc, kiedy masz w perspektywie odrobinę szczęścia i rozkoszy, nutkę niebezpieczeństwa i szaleństwa i czy naprawdę uważasz, że jest ona zgoda z ludzką naturą?

Gość hanka.......
wierność jest dla ludzi o mocnych nerwach i silnej woli:) Jeszcze pól roku temu nie pomyślałabym o innym facecie a teraz co się ze mną dzieje??? Życie jest dziwne...

Gość hastdu
A co? Człowiek to bydlę które kieruje się tylko popędem? To chcesz powiedzieć? Powiedz to tym co są sobie wierni a też mogli się złajdaczyć ale tego nie zrobili, bo są wierni swoim zobowiązaniom. Ona Jest kooorwą i już. Przeruchała się z innnym, a teraz się dziwi że ma dylematy. Słuchaj dziwko, powinnaś mieć moralniaka i to takiego jak Giewont

Dochowanie wierności zawsze wiąże się z 2 stronami, zdradzam bo coś jest nie tak, nie czuję się spełniona itp.

Może zastanów się nad tym jakich słów używasz, jesteś jednym/jedną z tych zdradzonych?

Gość hastdu
Nie czuję się spełniona i inne ble ble dyrdymały. To wszystko tłumaczenie własnej słabości i niewierności. Zdrada jest zdradą. A gdyby wiernośc była łatwa to ludzie nie przyrzekaliby jej sobie. Ale do cholery obiecujemy sobie wiernośc do końca, a nie na rok dwa czy do momentu, gdy spotkam kogoś kto mnie podjara. A potem kooorwa tłumaczenie się - bo mi widocznie czegoś brakowało. I koorwa cały czas wkółko tylko powtarza się te mi sie mi się misie/ Rzygać się chce na to/

Gość hastdu
I nie czepiaj się słów. W jezyku polskim od wiekow stosuje sie na koorestwo słowo kooorestwo i już.

ja sie nie czepiam, ale od kogoś tak ułożonego i kierującego sie normami moralnymi wymagało by sie większej kultury. Na użytek tej rozmowy mozemy przyjac, ze jestem koorwą, ale czuję się szcześliwa.

Gość hastdu
Pisząc o kooorestwie używa się słownictwa adekwatnego do tematyki. Czyli pisząc o koorwie bedę pisać jak do koorwy. Czy się zdradza w koronkowych czy też lnianych gaciach, zawsze to bedzie zdrada czyli koorestwo.

Gość oooooooooooooooooo
Nikt nikogo do ołtarza na siłę nie ciągnie!!!!!!!!!! Wystarczy odrobina szczerości, poczucia własnej godności i nie byłoby takich problemów!!!!!!!!!!! Każda ...... , która bierze ślub bo się właśnie frajer trafił- tak właśnie kończy z dylematami :) No, ale cóż się dziwić, jak wzięła faceta, którego tak naprawdę nie kochała do ołtarza i bez skrupułów mu przysięgała, to czego po takiej bezmózgiej szmacie można się spodziewać- otóż WSZYSTKIEGO!!!!!!!!!!!!! Masz za swoje jedna z drugą :)))))))

oooooooo może coś doradzisz, rzucac mięsem potrafi każdy,

Gość oooooooooooooooooo
Jak najbardziej- radzę na przyszłość używać mózgu, a nie cipy :)