Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Assssiiiiaaa

Torbiel jajnika

Polecane posty

Gość Assssiiiiaaa

Dziewczyny mam torbiela jajnika . I lekarz powiedzial mi zee trzeba usunac jajnik. Tylko nie wiem czy mam się zgodzić na to, bo boję się, że mogę w przyszłości przez to nie mieć dzieci. dziewczyny czy wiecie coś na ten temat ? Czy zakilka lat będę mogła normalnie zajść w ciążę ?

Z jednym jajnikiem - o ile jest sprawny - mozna mieć dzieci! Jednak usuniecie to bardzo powazna sprawa. Sadze że powinnaś zasięgnąć opinii innych lekarzy nie polegać na zdaniu jednego. Torbiel torbieli nie jest rowna. Niektore postacie mozna skutecznie leczyć. Pozdrawiam i zycze żeby resekcja nie byla jednak konieczna.

Miałam trzy zabiegi operacyjne w celu usunięcia torbieli z jajników ostatnia we wrześniu i też lekarz mówił że może się okazać że usuną wraz z jajnikiem, ale to dopiero w trakcie zabiegu mogą ocenić jak torbiel jest zrośnięta z jajnikiem .Jajniki zostały na swoim miejscu.

Gość torbiel j
Ja miałam torbiel jajnika i nie udało się uratować samego jajnika. A teraz... mam dwójkę dzieci a trzecie w drodze ;)

Gość Lill@
Hej, ja miałam duże torbiele na obu jajnikach i byłam leczona najpierw Danazolem, a potem trzeba było zrobić laparoskopię i je usunać, myślę,ze powinnaś zasięgnać opinii innego lekarza. Spiesz się z tym bo ja miałam przez to problem z zajściem w ciazę i zdążyłam"w ostatniej chwili".