Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadwinia_80

Przejście na e-papierosy

Polecane posty

Gość Jadwinia_80

Cześć. Nie będę nawet pisała o tym, że chcę rzucić palenie bo już dawno przestałam nawet próbować. Próbowałam plastrów, gum, inhalatorów itp ale nic mi nie pomaga, po prostu za bardzo lubię palić i tyle. I już chyba nie chodzi nawet o sam dym czy smak tylko o pretekst żeby sobie na przykład wyjść na zewnątrz kiedy jestem w pracy. Poza tym papieros do piwka w klubie pasuje jak nic innego. Zastanawiam się nad przejściem na e-papierosy które są ostatnio tak popularne ale nikt z moich znajomych ich nie próbował a zastanawiam się jak one działają i jaki mają smak. Cenowo wychodzą taniej niż zwykłe więc to też jest jakiś plus. Z góry dzięki za opinie :)

Gość olebongo
Przez kilka lat również próbowałem rzucić palenie i rzeczywiście nie jest to łatwe, potrzeba dużo silnej woli oraz determinacji. Jeżeli chodzi o elektronicznego papierosa na pewno pozwoli ci na stopniowe ograniczanie palenia zwykłych papierosów a co za tym idzie zmniejszenia wydatków. Czy rozglądałaś się już za jakimś papierosem?

Gość olebongo
Żeby rzucić palenie trzeba dużo determinacji oraz wewnętrznego zacięcia, elektroniczny papieros pozwoli ci od początku ograniczyć palenie zwykłych a co za tym idzie zaoszczędzić pieniądze i zdrowie, czy rozglądałaś się już ze jakimś elek. papierosem?

Gość Jadwinia_80
Rozglądam się cały czas, ceny mnie trochę przerastają no i nie wiem jak one smakują, czy można się tym w ogóle zaciągnąć? Jakie są smaki? Byłabym bardzo wdzięczna gdyby wypowiedział się ktoś kto to pali bo nie chcę kupować w ciemno po to żeby leżał w szufladzie.

Gość asssica
Ja wybór papierosa już mam za sobą kupiłam w Warszawie bo akurat sklep jest blisko domu, nazywa się e-dymek, jak do tej pory spisuje się bardzo dobrze, zapłaciłam za niego chyba 200 zł, już mi się zwrócił - dla porównania na zwykłe papierosy wydawałam ok 450 zł teraz wydaje 200 zł, palę wtedy kiedy mam ochotę i nie muszę wychodzić na dwór gdzie powoli zaczyna robić się zimno :)

Gość e-papierosyyyyy
ja tez sie zastanawiam nad kupnem, powiedzcie co nalezy kupic gubie się w tych wszystkich atomizerach, kartridżach etc... co powiem zawierać zestaw, na ile starczają? Pomóżcie, a może polecicie jakiś konkretny model Będę wdzięczna za odpowiedź

Gość asssica
Przy paleniu elektroniczego nie ma takiego "drapania" w gradle, co nie ukrywam, że z początku było uciążliwe, smak kupiłam mentolowy czyli taki sam jak paliłam wcześniej, macie racje nie jest to samo, ale dla zdrowia do wszystkiego można się przekonać i przyzwyczaić, wszystko zależy od woli

Gość taa niedobra pupa
Ja kupilam matce, ale ona jakos nie moze sie przekonac, twierdzi ze jej za slabe sa. Cenowo to w porownaniu do normalnych petow praktycznie za darmo, bo starczy w zasadzie kupic jeden plyn na mc = czyli wydac 20 zl. Plyny sa o roznej mocy i smakach, mentolowy, marlboro- chyba najpopularniejsze. Sama nie pale, ale niektorzy narzekaja tez na charakterystyczny dzwiek przy zaciaganiiu jaki wydaja te pety. Jedni nie lubia, ale slyszalam tez takie opinie, ze jak sie przyzwyczaili to tylko e- papierosy i zadne inne. wg mnie najlepiej kupic przez internet, np. na allegro, taki na allegro za 120 zl, bedzie podobny do tych za 200 z marketach i specjalnych sklepach. I zeby mial choc pol roku gwarancji - niestety chyba sa dosc awaryjne.

Gość Jadwinia_80
Czyli pewnie trzeba samej sprawdzić żeby się przekonać jak to działa i smakuje. A jakie marki tych papierosów możecie polecić? nie chcę wchodzić na allegro i kupować jakiegoś bubla który się zaraz popsuje. Doradźcie coś byle nie za drogo bo jak mi nie będzie pasował to co ja zrobię z bezużytecznym papierosem za kilkaset zł??

Gość taa niedobra pupa
No na allegro sa nie tylko buble... Ja kupilam matce mini- cigarette - kosztowal 120 zl z wkladami, bez plynu, w sklepie - jest po ok. 200. Ma gwarancje na pol roku. Moze sugeruj sie czy jest taka gwaracja, i cena - zeby nie byla za niska. Bo sa tez papierosy za 40 zl...

Gość hłę hłę jakim to lamusem
trzeba być żeby e-papierosa palić :D odrobina samozaparcia , siła woli... też jest coś takiego , lamusy i pasożyty rozprzestrzeniające się w zatrważającym tempie ,nie zdziw się jak kiedyś inny pasożyt będzie żerował w Tobie [raczek jak Tomasz Raczek :classic_cool:] parszywa zaraza 🖐️

Gość Jadwinia_80
Rosalinda: to chyba zależy od linii, poszukaj na google odpowiedzi, na jakimś forum czytałam, że w niektórych samolotach można palić elektroniczne a w innych nie pozwalają. Za 100zł można kupić Cigito smart, to będzie dobre na początek??

Gość iwanae
Jasne że wystarczy na początek a nawet nie na początek bo to porządny papieros i do tego tani, warto go kupić dobry stosunek ceny do jakości... Co sądzicie o nowej ustawie antypapierosowej? :)

a co z niquitin? próbowaliście może? znalazłam ten preparat w e-lek na promocji i zastanawiam się czy zamówić. a z tymi e-papierosami to chyba nie jest tak bajkowo jak się wydaje... w knajpie pewnie nie pozwolą takiego papierosa zapalić?

Gość 44636
a z tymi e-papierosami to chyba nie jest tak bajkowo jak się wydaje... w knajpie pewnie nie pozwolą takiego papierosa zapalić? musza pozwolic. Mozna je palic w kazdym miejscu publicznym bo one nie maja sunbstancji toksycznych, tylko pare wodna

Na dzień dzisiejszy epaieros nie jest przedmiotem ustawy o ochronie zdrowia i nie podlega zakazowi palenia w miejscach publicznych. Rzeczywiście trudno byłoby uzasadnić taki zakaz względami zdrwotnymi :)

Gość koninana
Zdecydowanie można go palić nie jest on objęty tym zakazem i to jeszcze jeden powód dla czego warto się przekonać do tego typu urządzeń... Można zaoszczędzić pieniądze, zdrowie i uchronić się od dużych kar pieniężnych:)

Gość fghjkl
jest tylko jeden problem, nigdy się nie kończy, nie wiesz czy spaliłaś jednego czy pieć

Gość Jadwinia_80
iwanae: dzięki, zamówię sobie w takim razie tego papieroska i ochoczo zabiorę się do testów :) miodowocynamonowo: próbowałam tego kiedyś ale to jest dla osób uzależnionych fizycznie które reagują nerwowo na odstawienie nikotyny. Ja nie mam takiego problemu a lubię palić więc skoro mogę to robić nie szkodząc innym to tym lepiej dla mnie :) A w knajpie można takie papierosy zapalić normalnie, można je palić w pociągach i pewnie w niektórych miejscach pracy też nie powinni mieć nic przeciwko. Jak to nigdy się nie kończy? Oczywiście, że wkład się kończy i można sobie go uzupełnić taką ilością jaka odpowiada np. jednemu papierosowi.

Gość koninana
Wkład się kończy ale się go wymienia, na miesiąc wychodzi ok 150 zł, więc to i tak mniej niż ktoś kto pali paczkę dziennie bo wychodzi mu wtedy ok 300 zł miesięcznie

Gość 42352352
Wkład się kończy ale się go wymienia, na miesiąc wychodzi ok 150 zł, co ty wygadujesz, wklad sie wymienia dopiero wg zalecen po ok. 5 razach - tzn. ponownych napelnieniach plynem... A na upartego mozna rzadziej. Robi sie to tylko ze wzgledow higienicznych.

Gość asiasiaa
ale to zależy bo nie każdy używa płynów... koninana mówiła pewno o tych pomarańczowych końcówkach, widziałam takie fajki gdzie wymienia się tylko tę końcówkę czyli te kartridże i nie używa się olejków, pudełeczko takich kartridży gdzie jest ich 5 kosztuje ok. 15 zł, a 1 kartridż to jest ok 20 papierosów, więc za 15 zł masz tak jakby 5 paczek

Gość rose_anna
Hej zaintrygowaliście mnie strasznie, czytałam sporo tematów o e-papierosach. powiedzcie, czy znacie jakiś konkretny sprawdzony sklep z elektronicznymi fajkami? Ile kosztowałby taki zestaw startowy?

Gość ten co juz nie pali
Jadwinia 80 wiesz co jeszcze pasuje bardzo do piwka w pubie? rak! taki nasz ukochany rak pluc! "on" pasuje raczej do wszystkiego:( zastanow sie!!

Gość Mikelll
Korzystam z e-papierosa od pół roku. Żonka mi kupiła na tvproducts czy jakoś tak. Na razie nie ciągnie mnie do palenia i jestem z tego dumny