Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beybe20

Help Women

Polecane posty

Mam pytanko do Pan chodzi mi o tabletki antykoncepcyjne bo przestawilismy dzisiaj czas i jak mam brac tabletki normalnie o 21 czy godzine wczesniej?

Gość czytać nie umiesz czy jak
?Już dostałaś odpowiedź

Gość dziewczyno pomyśl
to naprawdę nie boli. jeśli tabletki trzeba brać ściśle o określonej godzinie to chyba jasne, że musisz uwzględnić przesunięcie w czasie

Gość oj to duzej roznicy nie ma.
na wzięcie tabletki nawet jak zapomnisz i tak przecież masz 11 godzin, wiec godzinka w tą czy w tamtą nie robi różnicy. Bierz normalnie jak wybije na zegarku 21.

Nie rozumiem. Dlaczego tak sie unosisz odpisując autorce? Czy ona zapytała o coś z gruntu oczywistego? Nie jest pewna, pyta, więc wystarczy jej grzecznie odpowiedzieć, a nie podkreślać, że myślenie nie boli. Ciekawe czy Tobie się nie zdarza czasem zwrócić do kogoś z pytaniem, czy taka nieomylna jesteś...

godzina w jedna czy druga na pewno nie robi roznicy, tak jak napisala wyzej autorka do 11 godzin, a moje sa takie ze jak zapomne to na drugi dzien dwie naraz ;) tzn juz nie stosuje, ale mialam takie ;)

Gość dziewczyno pomyśl
pewnie masz rację ale taka bezmyslnośc i niesamodzielność w mysleniu przeraża mnie, bo niestety na codzień w pracy mam do czynienia z ludźmi, któych myślenie boli i obserwuję tego konsekwencje

ale właśnie fakt, że autorka zwróciła się z pytaniem świadczy o tym, że myśli, więc sądzę, że jej ubliżyłaś. A poza tym dobrze,że chce się upewnić, bo "kto pyta, nie błądzi". Nie widzę, gdzie dostrzegasz tu niesamodzielność. A poza tym nie dałaś jej dobrej rady, bo przede wszystkim nie ma obowiązku brania tabletek o ścisłej godzinie. Powinno się, ale nie jest to przymus,pod groźbą "niedziałania", zatem nie musi uwzględniać przesunięcia w czasie.

Oj to nie ma duzej roznicy... Dziekuje za obrone poprostu pytam bo jestem swieza w te sprawy chodzi o to ze od nie dawna zdecydowalam sie na tabletki a jak kolezanka madrujaca sie wczesniej nie potrafi odpowiadac na pytanie to moze bys sie zastanowila nad swoim mysleniem bo moze to wlasnie ty nie myslisz piszac mi swoje kompleksy na temat swojej pracy

i bardzo dobrze, że pytasz. Jak ja zaczynałam brać tabletki to też pilnowałam za każdym razem godzinki i też takie sprawy mnie zastanawiały. Jednak po dłuższym czasie stosowania, moge Ci już powiedzieć, że trochę się na to macha ręka i bierze się jak się przypomni- mniej więcej bliżej godziny, ale raczej w porze dnia niż w godzinie- pilnuje się bardziej , żeby te 11 godzin nie upłynęło, także jakbyś kilka godzin później wzięła to nie masz się czym przejmować. ;)