Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotti

mieszkanie w Ząbkach?

Polecane posty

Gość dotti

Witam, mam w planach zakup mieszkania, waham się nad kupieniem mieszkania w Ząbkach czy w Warszawie - Falenica lub Rembertów. Proszę o opinie w sprawie tych miejsc. Z jednej strony z Ząbek jest dobry dojazd do Wawy i na pewno cena jest niższa za metr, poza tym podoba mi się to miasto, jest dużo zieleni, z drugiej strony wydaję mi się, że jednak nie ma jak Wawa. Co uważacie na ten temat?

Gość ja uwazam ze im dalej od wawy
tym lepiej :] ja spadam na południe.

Gość tylko ta nazwa
Ząbki :O Ja bym w życiu ze względu na nazwę tam nie chciala mieszkać.

Gość nic w glowie buu
Zabki to fajne miasto:-)

Gość feminaa
Moim zdaniem ten pomysł zamieszkania w Ząbkach nie jest taki zły. A jeśli chodzi o Rembertów i o Falenicę, też dojazd z nich do innych dzielnic Warszawy nie należy do najlepszych. Już prędzej zdecydowałabym się na Wawer...

Gość ayumi_hamasakii
i w piłkę grają :) co prawda w tym sezonie im nie idzie, ale to młody zespół i w sumie szybko wznieśli się do 1 ligi :P co do samych Ząbek to cały czas miasteczko się rozwija, a z WWA nawet tramwaje chcą poprowadzić :) patrząc w przyszłość wygląda ciekawie :>

Gość fgjgvjngfvhgf
no wlasnie ze wzgledu na latwy dojazd nie spodziewalabym sie nizszych cen niz w rembertowie czy falenicy :o

Gość dotti
Nie, no ceny mieszkań za metr w Ząbkach są o wiele niższe niż np. w Rembertowie. Z tego, co się zdążyłam zorientować, w Rembertowie 1 m2 mieszkania z rynku pierwotnego kosztuje ok. 7000 zł, a w Ząbkach - coś ok. ponad 5000 zł. z kawałkiem, jest różnica.

Gość banga15
Wiesz, nie wiem, czy powinno się ustalać kwotę inwestycji od tak sobie, wyliczając średnią, jaka jest w danej okolicy. Wiadomo inwestycja inwestycji nie równa. Cena będzie wyższa za metr na osiedlu strzeżonym, monitorowanym. Ale za bardzo dobre warunki oczywiście też trzeba dopłacić.

Gość Pinsan
No może jeszcze nie Warszawa, ale w przeciągu paru lat to zrobi się naprawdę fajna miejscówka i skoczą ceny mieszkań bo nie wszyscy chcą mieszkać w centrum.

Gość teneryffffaaa
Ja bym Ząbki wybrała, za parę lat bedzie to super lokalizacja, zresztą wg mnie teraz już jest .Nawet licząc pobliskie marekty : masz wszystkie - Real , Ikea , Prakiter , Tesco ,Carrfur itd. Rembertów to dziura , Wawer jeszcze by uszedł ale Ząbki też pod wzgldem finansowym sa arakcyjne i to bardzo . Zresztą Ząbki to prawie jak Warszawa , jeszcze zalezy w którym miejscu miałbys mieszkać .

Gość Mam mieszkanie
Mam mieszkanie w Ząbkach i moge wynajac lub sprzedać, bo ze względu na pracę mieszkam obecnie w Gdańsku.Osiedle strzeżone, bardzo ładna lokalizacja.

Gość hejnalkrakowski
Ja sądzę, że Ząbki czeka tak jak chociażby Targówek wcielenie do Warszawy (asymilacja? :D), a wtedy ceny na pewno wzrosną :) Chociaż to moje osobiste zdanie. :P

Gość ayumi_hamasakii
Rzuć okiem choćby na wikipedię: http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C4%85bki Miasto jest całkiem spoko i z dobrymi perspektywami na przyszłość, dobre dojazdy, całkiem blisko do wwa, zresztą coraz więcej ludzi tam emigruj z WWA, co świadczy, że to jednak atrakcyjna okolica.

Gość harrypotterjuztuztuz
Szczerze mówiąc nie ma dużej różnicy, i tak do centrum masz podobną odległość. Lepiej tam gdzie taniej, a przede wszystkim tam gdzie Ty będziesz czuła się najlepiej. :)

Gość MAXERTER
Warto w tym miasteczku kupic mieszkanie.

Gość dotti
A może mi ktoś jeszcze napisać, najlepiej ktoś, kto mieszka w Ząbkach na stałe jak tam jest ze szkołami, przedszkolami w pobliżu, np, czy są niedaleko tej inwestycji przy ul. Wiosennej? Wiem już, że są dobre dojazdy, ale wolałabym dowiedzieć się więcej szczegółów.

Gość ksinni
Mieszkam w Ząbkach. Wszędzie masz blisko.

Gość BullS
@Dotti akurat nie mieszkam sam w Ząbkach, ale mam znajomych w tamtych okolicach i z tego co z nimi rozmawiałem to z niczym nie mają problemów(oboje pracują w Warszawie) ani z dojazdem, ani z zakupami i wszelkiego rodzaju usługami.

Gość gorona
Zależy w którym miejscu w Ząbkach, ale wydaję mi się, że pod względem liczy przedszkoli i dojazdu do Warszawy, Ząbki są ok.

Gość NotGermania
No i co, wygrały Ząbki? Masz dokładnie coś na oku? :)

Gość Piekar12
A wiecie coś więcej o tym deweloperze Dolcan? Bo z tego co wiem to tylko że od dość długiego czasu są na polskim rynku i to tyle.

Gość FooNorth
Dolcan jest w porządku z tych co budują w WWA i okolicach daje radę i myślę, że jest w czołówce. Raczej bez problemowa firma, choć jak wiadomo zawsze zdarzają się narzekania ludzi niezadowolonych z życia.

Gość Piekar12
Jutro wybieram się na zwiedzanie os. skierniewicka akurat. I sprawdzę wszystko z pierwszej ręki, jak to wygląda z papierami u nich, wykonaniem itd. Dam znać jutro wieczorem jak to wyszło wszystko.

Gość puchaczo
A jak się ceny kształtują za metr w tej inwestycji Dolcana w Ząbkach?

Gość Piekar12
od 5200 z tego co mi się wydaje. Ale to sam przeliczałem z tego http://dolcan.com.pl/wsprzedazy.php?b=166# więc może być błąd. Ale wydaje mi się że to wychodzi tyle i wyszło bardzo tanio jak na takie mieszkania.

Gość sdfghjkl;ljg
lepie jw markach!!!!

Gość Piekar12
Jeszcze lepiej jakbyście coś na temat mówili. Byłem na oprowadzaniu w niedziele i mogę powiedzieć że jestem mile zaskoczony. Ogólny wygląd i wykonanie tej inwestycji jest bardzo dobre.